дайте съвет: домашна система - цифрова+аналогова+кабелна+2 сателита
кашата е пълна, знам, но това е положението
3 телевизора, които скоро ще са 4 или 5
така че системата трябва да е отворена
разчитам на един мултиключ в който ще вкарам всичко
но
работата е там, че 2 от телевизорите са с аналогови тунери
и ще гледат само аналогова кабелна + аналогов сигнал от гледания канал на един сателитен приемник
3тият телевизор ще гледа цифрова кабелна и hd сателитна
има един sd сателитен приемник, който ще се върже някъде само за да се гледа нещо от сателит на аналоговите
проблемът е че искам да запазя възможността за гледане на 2 сателита поне на 3тия телевизор
та въпросът е как най-добре да свържа всичко?
както казах - има 2 приемника, 1 мултиключ, 2 аналогови и 1 цифров телевизор, 2 единични конвертора
за мултиключа ще взема четворен конвертор
Re:дайте съвет: домашна система - цифрова+аналогова+кабелна+2 сателита
Цитат:
Първоначално публикувано от register
кашата е пълна, знам, но това е положението
3 телевизора, които скоро ще са 4 или 5
така че системата трябва да е отворена
разчитам на един мултиключ в който ще вкарам всичко
но
работата е там, че 2 от телевизорите са с аналогови тунери
и ще гледат само аналогова кабелна + аналогов сигнал от гледания канал на един сателитен приемник
3тият телевизор ще гледа цифрова кабелна и hd сателитна
има един sd сателитен приемник, който ще се върже някъде само за да се гледа нещо от сателит на аналоговите
проблемът е че искам да запазя възможността за гледане на 2 сателита поне на 3тия телевизор
та въпросът е как най-добре да свържа всичко?
както казах - има 2 приемника, 1 мултиключ, 2 аналогови и 1 цифров телевизор, 2 единични конвертора
за мултиключа ще взема четворен конвертор
Незнам дали съм разбрал правилно въпроса ти, но : Дали телевизора има аналогов или цифров тунер - няма значение. Трябват ти толкова сат приемника колкото ТВ-та имаш, при полошение, че ползваш дайсек ключ.
двата аналогови телевизора ще ползват един сателитен приемник през rf изхода му
сателитните приемници за тези 3 телевизора ще са 2 - наличните
интересува ме как най-добре да смеся сигнала от всичко така, че резултатът да е - аналогова кабелна + 1 канал от sd приемника + цифрова кабелна + сателитна
единственото което ми хрумва е да пусна от четворен конвертор сигнал към мултиключа
и от там ще излиза сигнал от един сателит + кабелната
това означава, че rf от sd приемника ще се върже със сплитер някъде
къде е по-добре - преди култиключа, и по този начин може да влоши качеството на кабелната за всички
или след ключа - само за двата аналогови тв
остава и втория конвертор, който някак ще трябва да свържа поне със цифровия тв или с hd приемника при него...
ако имаше начин всичко да се свърже към ключа щеше да е най-добре ама незнам как
как да свържа сателит , който е аналогов с телевизор , който е и с аналогов и с цифров тунер
Добре дошъл в форума ! :ole
С скарт кабел или компонент+аудио чинчове ! Сателитния тунер какви изходи има , не си посочил ?
Цитат:
Първоначално публикувано от renault_19
как да свържа сателит , който е аналогов с телевизор , който е и с аналогов и с цифров тунер
Сигурен ли си, че сателитният приемник е аналогов? То почти не останаха аналогови сателитни програми по спътниците. Да не би да имаш впредвид че приемника е SD (стандартна резолюция). За свързването към телевизора според изходите които има приемника и съответните (същите) на телевизора.