2 Прикачен файл(ове)
Съвет относно свързването на телевизори към кабелен оператор.
Здравейте, имам въпрос относно следната ситуация.Имам три телевизира свързани към кабелен оператор като единия е с цифров сигнал а другите два с аналогов.Въпроса ми е какви точно тапове/сплитери трябва да купя/ сменя за да захраня още два телевизора без да се влоши качеството ,прилагам снимки.Благодаря предварително.
Re:Съвет относно свързването на телевизори към кабелен оператор.
Обясни как минава кабела (и с какви дължини) от един към друг телевизор или нарисувай скица с разположението им за да ги сметна.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Обясни как минава кабела (и с какви дължини) от един към друг телевизор или нарисувай скица с разположението им за да ги сметна.
Eто.
Оптималната схема се получава с три сплитера - един с три изхода и два с по два. Не ми се рисува, затова обяснявам.
1. Оптималното ниво за добър образ е между 65 и 75dBμV
2. Слитера на три дава затихване -6dBμV, а този на две -4dBμV, 10м кабел с F буксите - около -2dBμV.
3. Заменяш тапа от твоята схема със сплитера на три. Единия изход отива дирекно към декодера. От втория сигнала отива към сплитера за двата телевизора (схемата в червено), а от третия - към другия сплитер за двата телевизора (схемата в синьо)
4. Затихването в двата телевизора се получава приблизително еднакво - около -14dBμV.
5. Ако приемем, че от кабелната ти подават към 70dBμV не ти достигат нива за телевизорите и ще имаш снежинки. Това предполага поставянето на усилвател на входа на къщата, който да повдигне нивото с 10-15dBμV.
Имам при мен подходящи усилватели, ако това те интересува - пиши на лични.