Прехвърляне на цифров сигнал до 2-ри приемник
Здравейте,да кажа като начало,че съм много бос в тази матрия,затова може би някой въпроси може да ви се сторят налудничави.клиент съм на близу и вкъщи имаме 2 телевизора 1-вия с цифров сигнал (съответно с приемник и някаква карта) втория с аналогов сигнал и ужасно качество на картината.Имам и 2-ри апартамент,от който мога да взема работещ цифров приемник с карта,отново на близу,самоче на по-ниска тарифа тоест с по-малко канали.Въпроса ми е мога ли сложа този приемник в къщи,без да трябва да се занимавам с тях и без да им плащам за 2-ри телевизор?Благодаря.
П.С. Сигнала до 2-рия телевизор отново ще трябва да минава през 1-вия...
Re:Прехвърляне на цифров сигнал до 2-ри приемник
Можеш без проблем, само че на втория апартамент ще останеш само на аналогова ;).
Иначе просто вадиш коаксиалния кабел от антенния вход на телевизора, включваш го в приемника, който си донесъл, свързваш приемника към телевизора със SCART кабела и гледаш.
Да,но всъщност ще хващам малкото канали,нали така?Няма ли начин да хващам повечето канали? Това от самата карта ли зависи? А някакви настройки в началото не се ли правят?
Да, от картата зависи. Няма настройки. Щом в другия апартамент гледаш, просто го включваш тук и гледаш. Нали кабелната е една и съща, от един и същи град.
Значи няма как да стане хватката на 2-рия телевизор да хващам толкова канали като на първия?
Има, ако платиш за втория адрес пълен пакет. Или пък ако си добавиш втори цифров приемник на първия адрес към същия акаунт.
Цитат:
Първоначално публикувано от geraldo
Значи няма как да стане хватката на 2-рия телевизор да хващам толкова канали като на първия?
Може - ако си купиш Smart Wi PLUS - обаче не съм убеден че си заслужава пред това да си добавиш 2 ри приемник.