Страница 1 от 46 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #1

    DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

    DVB-T (Set-top box) - приемници

    Set-top box (Сет топ бокс) - е устройство, което съдържа тунер (електронна схема за изолиране на определена честота от спектъра). Изходът на Set-top box (STB) се включва към телевизор, а входът - към външен източник на сигнал. Mредназначен e за адаптиране на цифров сигнал, предаван в ефира (с радио вълни) чрез носещ сигнал и кодиран по стандарт MPEG4, към аналогов сигнал или цифров, подходящ за приемане и изобразяване от телевизор или монитор. Тунерът, вграден в телевизора не се използва, което позволява и обикновен монитор да се използва като телевизор.
    Фактически декодера - сет топ бокс играе ролята на приемник - тунер. Вашият телевизор в случая се използва само като монитор. Антената се свързва към декодера - сет топ бокса, а не към телевизора. Към телевизора свързвате само декодера - сет топ бокса чрез кабел тип скарт, RCA или hdmi.
    Обърнете специално внимание: в България НЕ се използва MPEG-2.

    Не се оставяйте само цената да Ви води. 80% от предлаганите у нас модели са произведени в Китай, като всеки вносител може да се договори с производитгеля да се постави каквото си поискат лого на корпуса и кутията.

    Други важни критерии са издръжливостта и гаранционното обслужване. Общо взето след 1,2 години ще си проличи. Всевъзможни фирми внасят тея декодери, но малко от тях ще ги поддържат....От декодерите до 60-70лв. Ariva, Opticum, Strong, отчасти NotOnlyTV имат firmware updates, и нормални сайтове с раздел поддръжка. Останалите "еднодневки" - нямат. С две думи - от тях не чакайте и гаранционна поддръжка. Като свършат бройките, зареждат следващия жълтурчо и т.н.

    Копчетата на предния панел нямат ли ОК и Меню не са никакво предимство, защото първия път когато сканира (при счупено дистанционно), край... нищо неможеш повече да правите освен да си сменяте сканираното. Не е, чак толкова голямо предимство при счупване на дистанционното нито можете да сканираш повече, нито да ресетнете, нито да влезете в менюто, нито да ъпдейтнете ..нищо. Намирам за предимство пълния набор от бутони... или да ги няма изобщо. Меню, Ок Еxit навигационни в какъвто и да е вариант вече е друго ..

    Относно DVB-T2
    При DVB-T2 компресията е по-голяма и това позволява преноса и излъчването на повече канали с висока резолюция на 1 честота. Ако при обикновенното DVB-T на 1 честота могат да се пуснат 4 програми с висока резолюция HD, то на DVB-T2 може да се качат 6. Затова и повечето европейски страни предприеха действия за въвеждането на DVB-T2 формат, тъй като техните телевизии са преобладаващо с висока резолюция.
    В Сърбия, Турция(скоро и в Румъния) цифровата ефирна телевизия е във формат DVB-T2. Това дава предпоставка хората живеещи до границата да се възползват от тяпната ефирна телевизия, купувайки си DVB-T2 приемници.
    Освен това покупката на DVB-T2 приемник е рентабилна, защото рано или късно нашата мрежа ще се надгради до DVB-T2 и няма да ви се наложи да купувате нов приемник за новия формат. Важно е да знаете, че с обикновен DVB-T приемник няма да можете да гледате DVB-T2 сигнал!


    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%BD%D0%B5.html

    Има слухове към момента, че платената наземна платформа DVB-T ще е много по-евтина и по потребителски насочена. Какво имам впредвид: В момента вървят 8 телевизии плюс БНТ. Сега телевизиите плащат на оператора за излъчване - най-вероятно ще има още свободни тв. Врътката е: НУРТС става платен оператор, за разлика от Булсатком, който плаща на БТВ за излъчване, НУРТС няма да плаща. Добавя БТВ Екшън платен - съответно ще плаща на БТВ за излъчването му, но само на него, а не на БТВ, Новела, Лейди и т.н. Тоест НУРТС ще плаща много по-малко пари на телевизиите, за разлика от кабеларките. И тук идва разковничето - слуховете говорят, че таксите ще са 50% надолу от кабеларките.
    Второ - слуховете са, че хората ще избират за какво да плащат и за колко време. Примерно мен ми стигат мачовете и новините по големите тв - ок абонирам се за екшън, диема, нова спорт. Плащам за тия 3 телевизии, чиято такса ще е 3-4лв на месец.



    Преди да закупите приемник, погледнете какви входове има вашият телевизор или монитор и си ги запишете. След това отивайте в магазина!
    Съвет: При избора на приемник, гледайте да има повече опции за свързване!!
    За по-старите кинескопни модели ТВ, нямащи конструктивно AV вход , а имащи само антенен вход е задължително приемника ви да има вграден RF модулатор!
    Такива са Велико търново 84, 95 и следващи, разни руски като Електрон 380, 423 и по-стари, има и "маркови" - Phiilips, Samsung. За тях декодерът трябва да е с вграден модулатор. Такива са например Strong 8113, Neo 2100... Свързат се както едно време видеокасетофоните - чрез RF кабел през антенния вход.
    Внимание: 90% от предлаганите модели на пазара у нас нямат RF модулатор!

    Модулатора е нужен тогава - когато телевизора ви има само антенен вход. Имайте в предвид че при наличие на SCART букса или дори Composite на телевизора, не е нужно да търсите декодер с модулатор.

    Варианти на свързвани при моделите с вграден RF модулатор
    - антенен кабел (от приемника) - > RF вход на телевизора /антенен вход/
    - Скарт -> Скарт
    - Скарт -> чинчове /композит/
    Ако приемника има само антенен вход, пуснете телевизора да сканира за сигнал през RF вход,
    Респ. да се избира режим А/V - докато се покаже поне менюто на декодера, после влезте в него, изберете език, видеостандарт и аспект, стартирайте да сканира (ръчно или автоматично) за цифрови канали, след което ги запаметете Настройки на EPG, телетекст, субтитри и ъпгрейд на софтуера засега ги прескачаме...
    Наличието на модулатор има едно предимство (за възрастни хора) - при пускане на телевизора не се налага превключване на TV/AV, а веднага тръгва последния избран канал.

    Свързване и инсталиране на Strong SRT 8113 с RF модулатор към телевизор без AV вход



    При моделите без RF модулатор, ANT-OUT е всъщност LOOP OUT - прехвърляне на цифровия сигнал към друг приемник също притежаващ функция за разкодиране на DVB-T цифров сигнал.

    Модулатора трябва да е изведен на отделна букса. Избягвайте моделите с обединен изход "модулатор" и "ANT OUT".
    ако модела който сте си закупили има RF модулатор, го свържете с телевизора с антеннен кабел.

    Варианти на свързване на модели без RF модулатор!
    - Скарт -> Скарт
    - Скарт -> чинчове /композит/
    - Чинчове -> чинчове /композит/
    - С преходник/скарт-чинчове/ -> чинчове
    Избирате режим А/V - докато се покаже менюто на декодера, после влезте в него, изберете език, аспект, стартирайте да сканира (ръчно или автоматично) за цифрови канали, след което ги запаметете Настройки на EPG, телетекст, субтитри и ъпгрейд на софтуера засега ги прескачаме...

    Ако имате нужда от RF модулатор, търсите приемник, който го има. Има и друг вариант - когато се появи нужда от такъв, закачате външен - RF Modulator NAC-PRO, поема RCA сигнала чрез чинчовете и го модулира с някаква носеща честота, която се подава към антенния вход на телевизора


    Свързал съм сет-топ-бокса с телевизора, посредством кабел Скарт-чинчове, но нямам сигнал на телевизора?
    Проблема се крие в закупеният от вас кабел - с обратна насоченост на сигнала - т.е. от чинч към скарт. А на вас ви трябва от скарт към чинч.
    Купете си кабел чинчове-чинчове и преходник/скарт-чинчове/ с превключвател
    Адаптор 3 х Чинча(1хVideo+2xAudio)/Скарт | Скарт- Чинч | Кабели и преходници - Hama в България - продукти и аксесоари онлайн.


    Най-глупавото е, че някои модели A/V - Composite/Stereo Audio го вадят през 3,5mm 4 пинов конектор, а не стандартният конектор, като в комплекта има само 3.5 mm to RCA...


    Име качество
    .................
    предаван сигнал
    .................
    HDMI 5 картина и звук /цифров
    DVI 5 картина /цифров
    Component video 4+ картина /аналогов
    SCART 2+ картина и звук /аналогов
    S-Video 2+ картина /аналогов
    Composite video 1 картина /аналогов
    Digital Coaxial 5 звук /цифров
    Digital Optical 4+ звук /цифров


    Flash паметта определя обема на софтуера. В преобладаващата част от моделите, флаша е 4 МБ. Все пак 8 Мб са двойно и си е предимство от всякъде - има възможности за хора , които искат да напишат много полезни опции. Подробно вижте таблицата в 3-ти пост.



    Търсете модели със софтуерна подръжка!
    Фирмуерът се качва по пет способа:
    - USB входа със флаш памет ,
    - SD карта,
    - DVB-T - по цифровите телевизионни сигнали, излъчват фърмуера заедно с телевизионноият сигнал- когато компанията има договор сключен със тях. Засега това се прилага само в западна Европа.
    DTG :: DTT Receiver Downloads
    - DLNA - по интернет, автоматично /след вашето пътвърждение в изкочилият прозорец на менюто/
    - в сервиза - с непосредствено вмешателство (чрез програматор свързан с ЕПРОМ чипа се зарежда директно фърмуера).
    Фирмуера само управлява заложените в процесора функции - премахват всякакви бъгове по DVB или звука, това е сходно с обновление на биоса, нищо кардинално не се променя, само се отстраняват малки недостатъци

    Проверка на чек сумата /MD5 sum/ или как да Не си счупите апаратурата след ъпдейт /обновяване/
    Винаги при даден инсталиран софтуер, та бил той и заводски, може да даде бъгове. Примерно имате проблем - префлашвате същата версия, но или излиза друг или се оправя всичко. Това го е доказала практиката.

    Всеки който създава файл, програма или архив за дадено устройство и особено ако този софтуер е създаден за да осигури работата на една апаратура на системно ниво, то би следвало да посочи и въпросната сума. Тая сума е приета вече отдавна в средите на разработчиците и е станала задължителна. Представлява програмно генериран код за даден архив /идентичен/, който архив ще копираме или пренасяме от компютър на друг или през интернет. Този код подсигурява целостта на архива или програмата, неговата оригиналност и Ви подсигурява вследствие на загуба на данни.
    Примерно, си сваляте даден системен архив, който е фърмуеър или ъпдейт необходим за работата на вашият апарат на системно ниво. Ако по една или друга причина обаче /краткотрайно прекъсване на интернет или некачествена връзка/ тоя архив се свали непълен, то при последвалата инсталация има голяма вероятност да си повредите системата и тя да не може да се стартира повече. Получавате частичен или пълен брик /тухла от англ./
    Как да се провери тая сума ако тя е посочена в сайта от който сваляте и как да се генерира такава ако не е посочена? Става лесно и бързо с програмата MD5.exe
    Копирате си кода в клипборда с мишката и той автоматично се пейства в прозореца и. От Бутона избираме пътя до архива и го посочваме. Остава да се натисне старт. Зеленият прозорец означава че всичко се е свалило правилно. Червеният - проблем в архива или целостта на файла вътре. Ако имате архив с инсталационен файл или системен такъв /.bin/ следва първо да се разархивира в папка и се проверява самият файл. А ако е инсталационен zip то се проверява целиият архив /zip/. Програмата MD5.exe тук - Download starting... Не е много секси на външен вид, но върши чудесна работа.

    Ако обаче нямаме тая чек сума то можем да я създадем сами, избирайки опцията за това в бутона на програмата. Идеята е, че като свалим второ копие на системният софтуер ние можем да сравним генерираната MD5 сума на първото и да проверим с нея втория файл, копие на първия свален. Ако светне зелено значи и двата файла са цели и можем да инсталираме без опасност. Ако светне червено то един от двата или и двата са грешни /непълни/. Сваляме наново две копия на архива и пробваме пак с генерирана наново сума, докато програмата изведе зелен прозорец. В противен случай /ако свети червено/ то със сигурност ще си имаме проблеми с работата на устройството на което се инсталира в последствие. Ето пример какво представлява една чек сума - MD5 082B8ABB4DB51A5845FB4854955B5464 - копират се само числата!
    По големи възможности има програмата за проверка на MD5 - Hash tab която си активира бутон в свойствата на проверявания файл достъпен с десен клавиш през "properties". Може да се свали от Implbits creates popular, useful software И двете са безплатни.




    Антена

    Няма такова нещо като цифрова антена.
    Антената е устройството, което приема сигнала и се конструира за даден честотен обхват. При положение, че цифровата и аналоговата телевизия излъчват на една и съща честота, не ви е необходима нова антена.

    Тези от вас който им е останала антена от "едно време" - почти сигурно няма да ви свърши работа. Повечето са за доста по-ниска честота от сега използваните, а и кабелът е некачествен, опечен и напукан от слънцето. Освен това аналоговата беше на хоризонтална поляризация, а сега цифровата е на вертикална. Така че нова антена с нов кабел. С перпендикулярни на предишните пръчки.

    Внимание!! Проблем при моделите сет-топ-боксове с функция захранване на антената - след изключване на приемника в режим на готовност и пак го пуснете ви изписва, че няма сигнал и всеки път при пускане трябва да влизате във менюто и да активирате функцията ЗАХРАНВАНЕ НА АНТЕНА. Вероятно проблема е в недоизпипаният фирмуер.
    Това захранване за антена, дето пише при някои модели - не действа на яги и логопериодични антени. То е предназначено за вътрешни или външни активни антени с вграден усилвател.

    Имайте в предвид, че при проектирането на покритието на цифровата мрежа за малките градчета и селата се предвижда напрегнатост на полето изискваща прием с външна , насочена антена. Не бих разчитал на уверен прием със стайни антени независимо дали са активни или пасивни, освен ако не се касае за идеални условия - близост и пряка видимост към предавателя. Само в големите градове се изисква напрегнатост достатъчна за прием със стайни и преносими антени.

    Тези от вас които имат слаб сигнал (или нямат), да си купят по една външна антена с по-голямо усилване - поне 30db.

    Home United Kingdom | Televes
    Funke

    http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8...%BD%D0%B8.html
    Ефирни антени
    Televes DAT75 монтаж за вертикална поляризация.
    NOT 601-2004-en | Televes

    Sky Sat LP-69 - 24,00

    Завъртете си антената си на 90 градуса - вибратора и директорите са перпендикулярно на земята - заради вертикалната поляризация.
    При вертикална поляризация сигнала се разпространява по-добре в градска среда и пресечени местности !

    Сигналът е високочестотен (VHF/UHF) и дългите кабели, ако не са качествени и/или са остарели, имат доста силно затихване на тези честоти. Това е и причината, понякога със стайна антена, свързана с къс кабел да се получават по-добри резултти отколкото с външна.

    Антенен кабел (с филтър). Защитава приемника от изгаряне. Почти всеки е слушал за статичното електричество натрупано на външната антена и достигащо стойности от порядъка на няколко стотин хиляди волта. То е абсолютно безопасно за човека, но предавано на корпуса на приемника може да предизвика повреда-изгаряне. Затова е добре да го защитите от статичното електричество, като поставите на кабела феритен пръстен или галваничен разделител. /Подтиска RF смущенията/.


    Производители
    Gospell - http://en.gospell.com/Product2.aspx?TypeId=34
    Ferguson Ariva - Ferguson : Digital Multimedia Technology Официален вносител за БГ - Сат Бокс ЕООД - Дистрибуция на цифрова телевизия и сателитни системи
    Strong - Профил на фирмата
    Thomson - Homepage
    Opticum - Dekodery telewizji naziemnej stb cyfrowe. Telewizja na kartę i anteny satelitarne. GLOBO - Dekodery
    NotOnlyTV - NOT ONLY TV
    Icecrypt - ICECRYPT.com
    Synaps -
    Synaps - Simply Accessible.
    Numeriqs
    - Numeriqs, reliable and high quality set top boxes
    EDISION
    - Edision
    PacoStar - ПАКО СТАР
    Crypto - Crypto Products
    Selteka - SELTEKA: Skaitmeninės TV priedėliai, skaitmeniniai priedeliai, TV priedėlis
    TV Star - TV STAR
    Golden Media - Cynextra GmbH -
    Corelink - CORELINK INDUSTRIAL COMPANY LIMITED
    Max - електронен магазин Web Receptores digitales
    Thunder - Thunder - автоговорители, автоусилватели,
    Nippon - NIPPON - Климатици и домофонни системи в цялата страна
    Privileg - Privileg.bg | Производител на таблети и мобилни телефони
    Telesystem - TELE System Electronic
    Junuo - ShenZhen JuNuo Electronic Co., Ltd.
    Gaoxin - Shenzhen Gaoxin Electronics Digital Co Limited/深圳市纽高新电子数码有限公司
    Ablee - ABLEE
    Cristal Acoustics - DVB-T Decoders High Definition
    TechniSat - https://www.technisat.com/de_DE/DVB-...iver/352-1792/
    Tevii - http://www.tevii.com/Products_b710_1.asp
    AVerMedia - AVerMedia AVerTV Global - TV Tuners, Live IPTV Streaming Encoder, Video Capture Card, Media Player and Multimedia Products - AVerTV Box PVR

    По-голямата част от приемниците, са базирани на два процесора - ALI и MStar
    扬智科技
    MStar
    ALI са по-евтини от MStar и за това, всички производители мигрират натам. Но тая евтиност идва от набързо написания първоначален софт, който всеки производител явно после си доработва (до толкова, че при Ariva 650i почти не си личи от къде са тръгнали но неопресняването си го има май и до днес). И така, май всеки ALI приемик се ражда с това вродено заболяване (всъщност има още няколко) и чак когато потребителите пропищят се размърдват да оправят нещата. Така че, май рецептата е да се купуват ALI-та само след като на сайта излезе фирмуер фиксващ известните вече болежки.

    DTS - Digital Theater System
    Почти всички приемници от този клас не четат DTS - защото този формат изисква лиценз (тоест да се плати за него). Дори да го има няма да можете да го слушате без външно закачено устройство. Няма евтин декодер, който директно да декодира DTS.

    В крайна сметка ако се замислите, един 19-22" елементарен телевизор с цифров тунер може да се намери за около 200-250 лв. Там ще има сигурно други болежки, но няма да са чак такива, отделно неудобствата с 2 дистанционни, тока който хаби старото ЦРТ, масата му (20-30-40 кила), разклонители, жици, устройства, проблеми...



    FAQ - често задавани въпроси

    Не разчитайте на разните публикувани "карти на покритие".
    http://nurts.bg/wp-content/uploads/2...verage_Map.png
    http://nurts.bg/wp-content/uploads/2...erage-96_2.pdf
    Те са само за парлама уж че има покритие навсякъде. Или поне за изискваните от лиценза проценти. Отделно има още в доста села да се инсталират предаватели. В голяма част от територията никой не е измерил реалното покритие.
    Покритието със сигнал е горе-долу добре само в големите градове. Само в тях и някои села, в които има монтирани предаватели можете да минете със стайна антена (някои модели декодери са комплектувани с такива) или 40-50 см проводник. Внимавайте с опцията в менюто, някои приемници (декодери) пускат захранване за активна антена на входа. Да не окъсите (претоварите).


    Приемника бавно сменя цифровите програми
    Това е нормално, нужно е технологично време за декомпресиране на сигнала.
    Звукът изпреварва картината с около секунда на канал.

    Защо приемниците подреждат програмите по един и същи начин ?
    Подреждането на каналите зависи дали LCN функцията е включена или изключена. Това се отнася за всички цифрови приемници. Ако я изключите, подреждането става по реда на приемане. Сегашното подреждане по мултиплексите е зададено като параметър от КРС. (logical channel numbering) Logical channel number - Wikipedia

    Не мога да преименувам програмите.
    Не може да преименувате програмите на кирилица!! Имената на програмите се задават от мултиплексите.

    Имам кинескопен телевизор - може ли с външен приемник да гледам fullHD картина ?
    Категорично НЕ. Няма как да изведете картина с висока резолюция на телевизор, който просто физически не поддържа такава резолюция.

    Имам Full HD телевизор, стар модел с MPEG-2 кодировка, но искам да гледам full HD програми - какъв да е външният тунер?
    Най-подходящ във вашият случай е DVB-T MPEG-4 HD приемник, който да свържете с HDMI кабел задължително, за да не губите от качеството на картината. Избягвайте връзка с кабели, от типа чинч-чинч или Скарт-чинч. При тях върви аналогов сигнал, който после се преобразува от телевизора в цифров за да може да се визуализира. По този начин губите от качеството на картината.

    На почти всички програми картината изглежда сплескана(грешен аспект) и се налага да променям аспекта ръчно от менюто на телевизора/приемника.
    Проблема е в това, че българските телевизии не излъчват WSS (Wide Screen Signaling) или AFD (Active Format Description) - не им пука за зрителите.
    Widescreen signaling - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://www.eetasia.com/ARTICLES/1999...AMD_MSD_AN.PDF
    Active Format Description
    Active Format Description - Wikipedia, the free encyclopedia

    Внимание - за тези ползващи HDMI връзка!!
    Преди да включите или изключите HDMI кабела, задължително трябва да извадите кабела на външната антена, който се явява източник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела. Желателно е приемника да се изключва преди това. Контактите задължително трябва да са занулени. Нека включването с външни устройства да става при изключен от мрежата телевизор и приемник.
    Включвайте приемника и телевизора в един и същ контакт (разклонител)...

    EPG (Electronic Program Guide) - интерактивна услуга в областта на цифровата телевизия и радио, обзпечаваща гъвкавост в цифровото съдържание. Електронният гид, представлява екранно меню изобразяващо разписанието на теле и радио програмите с възможност за интерактивна навигация по време,название, жанр, канал и т.н. с помоща на дистанционното управление.
    Electronic Program Guide — Википедия
    http://www.etsi.org/deliver/etsi_i_e...300707e01c.pdf

    OTA (Over-the-air programming) - опция за автоматично ъпдейтване на фърмуера от ефира
    Over-the-air programming - Wikipedia, the free encyclopedia

    PVR (Personal Video Recorder) - това е потребителско устройство, снабдено със софтуер позволяващ да се записва в цифров формат на USB Flash Drive, HDD, SSD или други локални или мрежови устройства.
    Digital video recorder - Wikipedia, the free encyclopedia

    DVR (Digital Video Recorder) - устройство предназначено за запис съхраняване и възпроизвеждане на видеоинформация.

    Timeshift Channel - изместени във времето телевизионни програми (+1, +2)
    Timeshift channel - Wikipedia, the free encyclopedia

    Timeshifting - запис на програма на външно устройство, с цел записа да бъде прегледан от консуматора, в определено времево изместване.
    Time shifting - Wikipedia, the free encyclopedia

    VoD (Video On Demand) - видео по поръчка. Система за индивидуална доставка до абоната на телевизионни програми, филми по цифрова кабелна, сателитна, ефирна телевизионна мрежа с мултимедия сървър в различни контейнери. Може да поръчате филм по всяко време от каталога, при това се поддържат допълнителни функции (превъртане, пауза..).
    Video on Demand — Википедия

    Pay-Per-View (PPV) - допълнителни платени телевизионни услуги , като потребителят може да плаща само за определени канали или за отделни предавания или филми.

    Ci слот - в него се поставя CAM модул за достъп и карта за платени цифрови ефирни програми, само декодерите с такъв слот могат да приемат такива програми.

    Проблем - смяната на каналите става твърде бавно (поне 2-3 секунди), за разлика от аналоговото приемане, при което става мигновено.
    Това пряко зависи от ТВ приемника и бързината на процесора му !
    Трябва да се отбележи и щракането на канали на различни мултиплекси... Примерно когато се минава от 1 мултиплекс на друг, тогава има малко повече забавяне отколкото когато щракате канали на един единствен мултиплекс.


    Проблеми с приемника/декодера/ и техните решения

    На някои програми ми насича картината.
    Проверете дали ви е включено захранването на активната антена от менюто. Ако е включено, изкарайте инфото за сила и КАЧЕСТВО на сигнала и се поразходете малко из стаята с антената, за да хванете стабилен сигнал. Имайте в предвид, че добрите и лошите положения на антената може да се редуват през 1 педя и да е достатъчно едно леко преместване. Ако не се получи, тогава търсете външна антена. Насочете я към предавателя (виж къде е в твоя район) и я ориентирай с пръчки перпендикулярни на земята.

    Не мога да изключа устройството, седи постоянно включено независимо колко отблизо насочвам дистанционното устройството е в постоянно работещ режим. Модела е с с вграден RF модулатор и е свързан с къбел към антенният вход на телевизора.
    Невъзможноста да бъде изключен може да е причинена от обратен ток, течащ от антеният вход на телевизора към приемника - обикновенно обърква софтуера и приемника блокира. Най-лесно се разбира като изключите свързващият кабел и рестартирате приемника. След което се опитайте да управлявате приемника с дистанционното-ако всичко е нормално проблема е в телевизора - има пробил кондензатор.

    Приемника периодично нулира настройките си - свързан със стар телевизор и външна антена.
    Предполага се че е от някакво статично електричество от антената или пикове от самия телевизор.

    Телевизора ми бръмчи като електрожен.
    Някои стари телевизори не поддържат PAL-BG звук. Вижте дали може от менюто на приемника, да промените звука на PAL-DK.

    Не чете USB-то, което включих. Отчита, че има USB устройство, защото фукнцията за безопасно изключване на USB е активна.
    - форматирайте флашката чрез приемника
    - сменете USB флашката с друга.

    Приемника ми свисти, когато е изключен и свети червеният индикатор. При включване свистенето изчезва, но се появява друг доста по-тих и тъп звук, който едва се долавя.
    Трансформатора или стабилизатора му не е наред. Когато е изключен, те остават под напрежение. Честотата на шим-а , на която работи захранването е в диапазона на чуваемостта или нейна хармонична се чува. Някой разправят, че дроселът вътре трябва да се залее със смола, но не помага много.



    Вграден медиаплейър

    Субтитри
    Някои декодери се рекламират, че поддържат субтитри, но става въпрос или за вградени в DVD или само определен формат. Търсете изключително да пише и най-разпространените формати SUB и SRT. Важно е да се провери и кодирането на символите (charset, encoding), тъй като много декодери могат да възпроизвеждат само латински букви. Имайте предвид, че не е достатъчно декодера да има меню на български, това не означава автоматично, че субтитрите ще излизат със символи на кирилица=

    Strong SRT 8113(сигурно и останалите) поддържат както UTF-8, така и ANSI (CP1251) кодировка на субтитрите.

    Ariva T650i - с новия софт чете UTF-8 и ANSI (CP1251) кодировка на субтитрите, но трябва менюто ви да е на Български за да е активно и то Трябва да се прекодират. Плюс е, че има настройки за цвят, големина, прозрачност и фон на субтитрите, като размера им е идеален).Има 5 шрифта на субтитрите.[/Шрифтовете са Bold и са без окантовка, за съжаление. Но за сметка на това в менюто за субтитри има още една позиция - прозрачност на фона с няколко нива. 80% е ОК.

    Numeriqs плейва всичко, даунмиксва АС-3 звук до аналогово стерео през SCART и 3.5 инчовия си изход. Чете .sub и .srt субтитри, познава Unicode и CP-1251 кирилица. Големия му минус е, че субтитрите са му много дребни и с дразнещ зелен фон (поне е прозрачен) и няма никаква опция за промяна.

    Sky Sat Stable THD и той плейва всичко което съм му пробвал, чете .sub и .srt субтитри, познава Unicode и CP-1251 кирилица. Има настройки за големината на субтитрите, но и най-големия шрифт е малък, фона е ОГРОМЕН, добре че поне може да се маха. Има всички възможни начини за свързване - HDMI, SCART, чинове за композитен и компонентен сигнал и чинчове за стерео аудио. Обаче - не вади АС-3 звук на аналоговите си изходи - само през HDMI и на цифровия коаксиален. Голям минус, понеже тези приемници се купуват предимно за стари телевизори. Освен това дистанционното му е малко и неудобно.

    Corelink HD2606 - Субтитри на български език формати: SUB, SRT ( трябва да са във UTF-8 кодиране) или вградени в DVD

    Аудио формати - Не подценявайте и тези функции. Възможно е декодера да предава картина на записания филм или клип, но не и звук. Гледайте да поддържа най-разпространените аудио формати, като ААC, AC3, MP3. Напоследък все по-често в Интернет се среща и формата DTS, но за съжаление повечето декодери не го поддържат.





    Ревюта от потребители

    Numeriqs HT4402FA, high definition DVB-T set top box

    Numerics HT44002FA
    Стар модел , спрян от производство и без поддръжка за в бъдеще.
    Бранд на холандска фирма с мощности за производство в Турция.
    + цената
    + опростеното меню /като за пенсионери/
    + има дисплей
    + изход за захранване на активна антена
    + вади AC-3 звук през SCART и през 3.5 инчовия стерео жак без проблеми.
    - USB порта се намира отзад
    - медиа плеъра вади прекалено малки субтитрите и с неприятен зелен фон, в менюто няма опция за уголемяване
    - не поддържа DTS
    - няма слот за модул и карта
    - на CRT му трепка гадно менюто и по-точно всички бели надписи в т.ч. инфо барчето, което доста дразни. Според мен, това се получава понеже се ползва шрифт и графика с дебелина 1 ред (пиксел) и то с максимална яркост. Така хоризонталните елементи трепкат с 25 херца. Има елементи от менюто които са сиви и те не трептят. Иначе пъргаво сменя каналите приемничето.



    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...TECHNISAT-CE-T
    + добър медия плейър с настройки на големина и цвят на субтитрите
    - цената
    - USB порта се намира отстрани


    SELTEKA-TC-402HD

    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...LTEKA-TC-402HD



    Receivers - Terrestrial

    Strong SRT 8102PVR+

    Приемници - Еифирни - Висока Резолюция - SRT 8102
    + записва директно като MPEG4 TS
    + можe да записва една програма докато гледате друга, но само при условие че двете програми са на един мултиплекс
    - липса на бутони за контрол на предния панел
    Strong Latest Firmware - Page 3


    Strong SRT 8105
    В комплекта има дистанционно управление, книжка с упътване (няма на БГ, има на руски и повечето EU езици), 2 ААА батерии за дистанционното.
    + подредба, преименуване, заключване на канали
    + USB-то е отпред, USB флаш памет, форматирана във FAT32 я разпознава без проблем,
    + чете всички папки в паметта
    + възпроизвежда .MKV 720p безпроблемно и гладко, също и .MP4 1080p, JPEG с резолюция над 8MP и размер над 3MB, MP3 с битрейт 320kbps. XviD + .srt файл, разпознава плейва относително добре,
    + Функцията на запис е доста прилична. Качеството на записите наистина е добро. Записите по подразбиране са във формат .TS, а минута запис от с резолюция 720x576 е приблизително 13МБ, а 1920x1080 приблизително 60МБ. Функцията Timeshift също не е лоша, пауза в реално време.
    + има две игри , Судоку и Отело
    + Чете субтитри с разширение .SRT
    - субтитрите излизат по дразнещ начин, плавно изписване от ляво надясно !
    - липса на настройка за големината на субтитрите в менюто, което може да се коригира в самия .srt файл
    - липса на бутони за контрол на предния панел
    - дистанционното трябва да е право насочено към декодера за да функционира.

    Внимание има два модела 8105!
    Само при единият записва ТВ програма и дава възможност едновременно да се гледат други от друг МУКС
    Софтуер & Документация


    Strong SRT 8106
    Приемници - Еифирни - Висока Резолюция - SRT 8106
    + има и RF модулатор + всичко останало на 8105
    + наличието на бутони на предния панел
    - шрифта на менюто е малко дребен


    Strong SRT 8113
    Приемници - Еифирни - Висока Резолюция - SRT 8113
    + с RF модулатор - избираш дециметров канал (синтезатор) и всички звукови стандарти G/I/K от менюто.
    + Меню на български,
    + Record/Play на флашка. След ъпдейта от 17-ти 07 чете без проблем Windows 1251 субтитри. Лично изпитано. Преди това се налагаше преконвертиране в UTF-8
    + в комплекта има антенка с магнит и RF кабел, дистанционно и батерии.
    Дори средният размер на надписите е достатъчно голям за съчетанието на телевизора и дневната ми. Недостатъкът му е, че не пренася редовете на препинанията, ами направо през думите.
    + Антенката е страшна, при вдигнати щори хваща по-добре от турската ми външна антена с усилвател.
    - Телетекстът обаче ми излиза на латиница.
    - Докато се правят настройките спира да приема (спира звукът), няма настройки на полупрозрачно поле в-у образа.
    - Орязва имената на предаванията, като сменя програмите и като се натисне INFO
    - Телевизионният справочник е общ за всички програми, няма поотделно, намирам го доста неудобен.
    - Доста бавничко се включва.
    - Субтитрите. Когато се стартира филмът, тръгват автоматично външните BG субтитри. Обаче не излиза менюто за настройка на субтитрите при натискане на Subtitle, а само информацията 1/1. Т.е. има един файл със субтитри. Освен външните BG, се оказа, че филмът има вградени още 4 езика subs с UTF-8 кодировка. Ако се спре филмът и се стартира отново, БГ субтитрите ги няма, а при натискане на Subtitles се показва Off и при следващите натискания излизат вградените на 4-те езика (1/4; 2/4 и т.н.). Само английските се изобразяват правилно, а френските и испанските някои от специалните им символи излизат на маймуница. За да тръгнат пак БГ, трябва с Exit да се излезе на горно ниво (директория) и да се стартира отново филма.
    + Има опция да се настройва времето до изчезване на различните барове и информационни табла по екрана
    - Когато се влезе в менюто, спира текущия канал, звук и картина.
    По дефолт е включено и автоматичното изключване след 3 часа, което може да изключите.
    - Менюто е почти пределно ясно и интуитивно, забележки имам относно подбора на цветове и големината на буквите в менютата.
    - Губи си настройките когато е на standby и е имало прекъсване на тока от стана на енергото - премигвания, аварии, профилактики и др. подобни.
    1. Може да записва едновременно две програми докато гледате трета. Пъвооткривател на функцията беше eclipse. При това отпада възможността за таймшифт, но аз и без това не я ползвам. Естествено и трите програми трябва да се излъчват на един и същ канал. Единствено забелязах, че ако му настроя на таймера еднакви начални часове за едновремен запис на две програми, има много накъсвания по протежение и на двата записа. Ако записите ги настроя да тръгват с 1 минута разлика си ги записва отлично. Пробвах дали случайно това не е стандартна екстра на приемниците. За целта ползвах един X-Tremer, но уви, не ги може тия номера MSTAR процесора. Всъщност аз си мисля, че вероятно такава способност имат само приемниците с "гъзарски" таймшифт (имащи AUTO режима в който таймшифта записва нон стоп по флашката).

    2. Докато гледате запис направен със самия приемник и на екрана по един или друг повод е изобразено инфо барчето, можете да си слагате/махате табчета (репери, индекси) с червения бутон и да прескачате между тях със зеления. Също при изобразено инфо барче, можете с лява и дясна стрелка и ОК също да прескачате до далечна точка в записа. MSAR платформата наместо това си има GOTO бутон в който с цифри въвеждате желаното време.

    3. Ако скипнете каналите които не гледате и останат по-малко от 10, то с клавишите PG+ и PG- можете да си изкарвате инфо барчето, вместо да търсите малкото бутонче до копчето за изключване. Ако имате повече от 10 канала, тия два бутона служат за прескачане на 10 канала напред и назад.

    И да добавя един плюс на макар по-бавната PrimaVI - списъка със записите и е с наименованията на предаванията, а не на програмите от които е записвано, както е при SRT8113. Предполагам всички по-нови от 8113 приемници са така. Ако може нека собствениците им да споделят как са там нещата.


    Strong SRT 8115
    Hardware: VER1.0.0 / Software: SRT8115-V1.0.6 / 28.05.2013
    Подозирам, че SRT8112 е същият без дисплей и с 3,5mm аудио, вместо RCA/Chinch
    Тествах с моно ТВ Panasonic TX-21S1RCP на почти 18 години, свързан с 21pin SCART - SCART кабел по RGB. На място нямаше как да проверя аудио изходите RCA (Chinch) дали работят паралелно. Не съм тествал HDMI и Digital audio по обясними причини.
    Стайна антена самоделка от два телескопични елемента + антена за дециметров обхват от “Юность” и съответните съгласуващи елементи.
    Правил съм паралел с SRT8113, защото само него съм тествал и то при същите условия.
    I. Окомплектовка и външен вид:
    + качествена изработка, четливи зелени символи на дисплея
    + за близо 3-те часа работа не загря повече от нормално.
    Нямах термометър, но при околна температура около 27 корпусът беше само леко топъл.
    + нямаше прекъсване и пикселизация за това време
    + удобно дистанционно с меки бутони, но е нужно време да се свикне с разположението им
    + в комплекта има батерии за дистанционното
    + упътване на български, гаранция 24м, картата е отпечатана на последната страница на книжката
    - упътването е с прекалено дребен, направо ситен шрифт. Много трудно се чете „в оригинал”.
    - къс захранващ кабел – само 1м! То бива икономии, но чак толкова...
    + екранни менюта на български, със съвсем малки забележки по съкращенията
    - Много голям минус: няма бутон >>І и І<< (next / previous) за разлика от 8113
    Може да се ползват други, но поне аз не ги открих нито в описанието, нито по метода проба-грешка. Това е недостатък при ползването на медиа плеера.
    - дистанционното трябва да е насочено под малък ъгъл, за да действа. Не съм махнал защитната лента на лицевия панел и може и това да е оказало влияние.
    II. Ефирен цифров приемник:
    + В градски условия с почти пряка видимост към предвателя на около 2,5км постигнах качество 97-98% при 74-75 сила на сигнала .
    При същите условия Strong SRT8113 постигна 87-88 при 71-72 съответно. С активната антенка не помня колко беше.
    Отначало трябва да изберете страна, език и т.н. Аз пробвах и за UK – нямаше проблеми с настройката.
    Задължително изберете страна България, за да нямате проблеми със кирилските субтитри на плеера! Иначе излизат с друга кодировка.
    + бързо стартира и превключв каналите
    + Много качествена картина на 21” TV. За звука мога да кажа само, че е ясен.
    Телевизорът е моно все пак... По подразбиране е HDMI / Component. За RGB трябва да се избере SCART.
    + Четливо изобразяване на информацията на екрана. Има няколко нива на настройки за прозрачност и време за показването й.
    - Няма настройки на картината – яркост, контраст и т.н., както е при 8113. Няма и на звука, както почти всички приемници от този клас.
    - Няма Mosaic бутон и функцията за показване на миниатюри на каналите.
    Не, че е болка за умиране, но все пак...
    - Няма Zoom, както е при SRT8113
    III. Media player:
    + има директен бутон на дистанционното File
    Тук започват минусите, защото те са свързани главно с навигацията.
    - изборът на тип файл (video, audio, снимки, запис) става с последователно натискане на цифров бутон 1, вместо с логичните ляв и дясен навигационен бутон (< >). При SRT8113 се ползва Mosaic, което е същата глупост.
    - липсата на >>І и І<< (next / previous) е осезаемо при възпроизвеждане на музика. Дори в екранните указании за навигации липсват.
    Уточнявам, че тествах само с един FLAC, който е записан без индекси и паузи м/у песните.
    Ще се радвам, ако някой е проверявал с друг тип аудио файлове и ме опровергае!
    - Навигацията във всеки тип файл е различна и се ползват цифровите бутони. Трябва да се следи OSD на екрана на ТВ.
    + тествах само с едно MKV/H.264/720p в отделна директория – Svolochi – перфектно работи и възпроизвежда със srt кирилски субтитри.
    - субтитрите и видео файла трябва да са с еднакво име, иначе не ги открива
    - не поддържа субтитри *.SUB!
    + има три размера субтитри, като на нормален е горе-долу добре на 21”. На мен лично ми се искаше шрифт между нормален и голям.
    - ако се забавите повече от 3 секунди, менюто за размера се скрива и остава стандартната функция за регулиране на звука от < >
    - поддържа само 3 реда субтитри, пренася двата реда субтитри автоматично, а най-долния го реже
    - в някои случаи шрифта става нечетлив, защото не е с черна окантовка
    + има възможност за фон зад субтитрите, от които удивление буди наличието на бял!!! И липсата на полупрозрачен или сив. Единствено черният е някакъв компромис.
    - няма възможност за промяна на цвета на субтитрите.
    - има възможност за изместване на субтитрите по вертикала.
    - може да се премества по време напред-назад с извикване от бутон
    - друг голям минус: не запомня точката, до която е натиснат Stop при филми. Или поне при двата, с които тествах беше така.
    Когато тествах SRT8113, не поддържаше кирилица и нямах време за проба на цветове, фонове и т.н. Затова и не мога да направя сравнение с него, за съжаление!
    + чете FLAC, BMG, JPEG и позволява въртене на снимките.
    Малко странно отново (с левия бутон <), но поне го има.
    IV. Time shift & Record, HDD: има директен бутон
    Тествах с флашка само, NTFS – работи без проблем. Не съм пробевал да я форматирам на 8115, но в упътването пише, че може само на FAT.
    Записва в TS, максималния обнем на файла не го знам. Моята флашка се оказа бавна, според 8115 и не можах да тествам Time Shift.
    При директния запис нямаше проблем, има добра индикация на параметрите.

    Strong SRT 8115 установих още неща:
    1. За 4:3 TV трябва да се зададе формат 4:3LB, а не Auto, за да се изобразяват коректно каналите с WSS и филмите на плеера. В нашия ефир това е само K1 HD, за съжаление.
    2. Навигационните бутони нагоре и надолу само при възпроизвеждане на видео могат да се ползват за NEXT / Previous. Филмите бяха два само, но и в двете посоки бутоните работеха.
    На MP3 само местят курсора. Възможно е да работят при създаден playlist, но не ми остана време да пробвам как става това.
    3. Flash паметта ми от 4GB се разпознава като 3GB
    4. Както и очаквах, субтитрите на Normal са много - 43 символа на ред, а на Big (менюто кой знае защо е на английски) са 32. Опитно съм установил след много загубено време по корекция на МТК DVD players, че оптималният шрифт е Arial Narrow с черен кант (или полупрозрачен фон) и брой на символите до 36 на ред. Т.е. някъде между двете посочени настройки.
    Small въобще не го гледах, защото е прекалено ситен. Може би са до 60 символа на ред.
    5. Изобразява коректно имената на папките на кирилица CP1251, но не и кирилските символи в имената на файловете.
    6. При възпроизвеждане на видео файл информационната лента е прекалено голяма - същата, като при смяна на ТВ канала. Индицира се само текущото време и цялостната продължителност на филма. Не може да се покаже оставащото време.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-11-13 в 18:40.
    PRACTIC, Веси, denyo и 1 други харесват това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #2

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    HD Модели
    ..........................
    RF modulator
    .....................
    SCART
    ..........
    Composite video
    чинчове
    HDMI
    ........
    USB
    ..........
    S/PDIF
    Coaxial

    ..........
    S/PDIF
    Optical

    .............
    LAN
    .............
    Display
    ............
    CI+ Slot
    ............
    Бутони на предният панел
    .................
    TIMESHIFT
    PVR

    ........
    Поддържани формати
    ..............................
    Субтитри на български
    ........
    Dolby Digital+
    ........
    Тунер
    .........................................
    Захранване на
    активна антена

    ............
    Чипсет
    .................
    Цена
    ........
    HD Модели
    ..........................
    General Satellite HD 9011E Да Не Да Да
    отзад
    Да Да Да Да Не Да Да Да 44лв. General Satellite HD 9011E
    Ferguson Ariva T65 Не Да Не Да Да
    отзад
    Да Не Не Да Не Да Да MKV, AVI, XVID, MPEG4, AVC/H.264, TS, TP, TPR, M2TS, MPE, MPEG, MPG, MP4, MOV, VOB , 3GP, ASF, DIVX, FLV, WMV
    MP3, WMA, WAV, WMA, ACC, M4A, OGG, AC3, EAC3, DTS
    JPG, JPE, JPEG, BMP, PNG
    Да MaxlinerL5007T Mstar MSD7818-L2
    550MHz
    Ferguson Ariva T65
    Ferguson Ariva T650i Не Да Не Да Да
    отзад
    Да Не Не Да Не Не Да MKV, AVI, XVID, MPEG4, AVC/H.264, TS, TP, TPR, M2TS, MPE, MPEG, MPG, MP4, MOV, VOB , 3GP, ASF, DIVX, FLV, WMV
    MP3, WMA, WAV, WMA, ACC, M4A, OGG, AC3, EAC3, DTS
    JPG, JPE, JPEG, BMP, PNG
    Silicon Tuner
    Maxliner603

    64QAM:-78.5dBm~-8.75dBm
    16QAM:-84.1dBm~-8.75dBm
    QPSK:-90.3dBm
    Ali M3801
    594Mhz
    Ferguson Ariva T650i
    Strong PRIMA VI Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да VOB, AVI, MKV, TS, M2T, M2TS,MPEG-4 ,MOV,MP3 ,JPEG 55лв. Strong PRIMA VI
    Strong 8102 Не Да Не Да Да
    отпред
    Не Не Не Не Не Не Да Strong 8102
    Strong 8102+ Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да Strong 8102+
    Strong 8105 Eco Не Да Да Да Да
    отпред
    Да Не Не Да Не Не Да Strong 8105 Eco
    Strong 8106 Да Да Да Да Да
    отзад
    Да Не Не Да Не Да Да MP3, DIVX, MKV 59лв. Strong 8106
    Strong 8112 Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да Да 49лв. Strong 8112
    Strong 8113 Да Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да MP3, DIVX, MKV 55лв. Strong 8113
    Strong 8115 Не Да Да Да Да
    отпред
    Да Да Не Да Не Не Да MP3, DIVX, MKV 59лв. Strong 8115
    Numeriqs HT44002FA Не
    Да Не
    Да Да отзад Да Не Не Да Не Да Да MP3, DIVX, MKV UTF-8 50лв. Numeriqs HT44002FA
    NOT ONLY TV BOX HDA1 Не Да Не Да Да отпред Да Не Не Не Не Не Да MKV, M2TS, Xvid HD, AVI, VOB, DivX , AVI, JPEG, PNG, BMP SRT Strong like NOT ONLY TV BOX HDA1
    NOT ONLY TV BOX HDA2 Не Да Не Да Да отпред Да Не Не Не Не Да Да MKV, M2TS, Xvid HD, AVI, VOB, DivX , AVI, JPEG, PNG, BMP SRT Strong like NOT ONLY TV BOX HDA2
    HD Модели
    ..........................
    RF modulator
    .....................
    SCART
    ..........
    Composite video
    чинчове
    HDMI ........ USB
    ..........
    S/PDIF
    Coaxial

    ..........
    S/PDIF
    Optical

    .............
    LAN
    .............
    Display
    ............
    CI+ Slot
    ............
    Бутони на предният панел
    .................
    TIMESHIFT
    PVR

    ........
    Поддържани формати
    ...........................
    Субтитри на български
    ........
    Dolby Digital+
    ........
    Тунер
    .....................
    Захранване на
    активна антена

    .....................
    Чипсет
    .............
    Цена
    ........
    HD Модели
    ..........................
    OPTICUM HD T90 Да Не Да Да
    отзад
    Да Не Не Да Не Да Да OPTICUM HD T90
    Sky Sat Stable THD Не Да Да Да Да отстрани
    Да Не Не Да Не Да Да MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H264, M-JPEG, AVI, MPG, MP4, TS, TRP, TP, MOV, MKV, VOB, DAT, DIVX4/5/6 (опция), XVID, M2TS, RMVB (опция)
    JPG, JPEG, BMP, PNG
    WMA, MP3, AAC, M4A
    550 MHz, MIPS Sky Sat Stable THD
    Sky Sat Master THD Не Не Да Да Да отпред Не Да Не Да Не Да Да MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H264, M-JPEG, AVI, MPG, MP4, TS, TRP, TP, MOV, MKV, VOB, DAT, DIVX4/5/6 (опция), XVID, M2TS, RMVB (опция)
    JPG, JPEG, BMP, PNG
    WMA, MP3, AAC, M4A
    Sky Sat Master THD
    PACO STAR PST-4080 Не Да Не Да Да отпред Да Не Не Да Не Не Да Да, 1251 Strong like 54лв PACO STAR PST-4080
    CRYPTO REDY 211 Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да mp3,jpg, bmp, TS, MPG, MP4, AVI, MKV CRYPTO REDY 211
    CRYPTO REDY 215 Не Да Не Да Да
    отпред
    Не Не Не Не Не Да mp3,jpg, bmp, TS, MPG, MP4, AVI, MKV 59лв. CRYPTO REDY 215
    TECHNISAT CE-T Да Не Да Да Да Не Не Не Не Не MP3, DIVX, MKV TECHNISAT CE-T
    HD Модели
    ..........................
    RF modulator
    .....................
    SCART
    ..........
    Composite video
    чинчове
    HDMI ........ USB
    ..........
    S/PDIF
    Coaxial

    ..........
    S/PDIF
    Optical

    .............
    LAN
    .............
    Display
    ............
    CI+ Slot
    ............
    Бутони на предният панел
    .................
    TIMESHIFT
    PVR

    ........
    Поддържани формати
    ........
    .....................
    Субтитри на български
    ........
    Dolby Digital+
    ........
    Тунер
    .....................
    Захранване на
    активна антена

    .....................
    Чипсет
    ................
    Цена
    ........
    HD Модели
    ..........................
    SELTEKA TC-402HD Не Да Не Да Да Не Не Не Не Не MP3, DIVX, MKV SELTEKA TC-402HD
    TV STAR T1030HD Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Да Да TV STAR T1030HD
    Golden Media Mania Да Не Да Да
    отзад
    Не Да Не Не Не Да Golden Media Mania
    PRIVILEG DVB-1 HD Да Не Да Да
    отпред
    Не Не Не Не Не Не Да PRIVILEG DVB-1 HD
    Synaps THD-2856+ Да Да Да Да
    отпред
    Да Не Не Да Не Да Да MKV, AVI, MPG, MP4, TS, MP3, JPG, BMP Да Да Synaps THD-2856+
    Iberosat TDT-5700 Да Не Да Да
    отзад
    Да Не Не Да Не Да Да Iberosat TDT-5700
    CORELINK HD 05 Да Да
    отпред
    Не Да Не Не Да CORELINK HD 05
    CORELINK HD 2213 Да Да
    отпред
    Да Не Да Не Не Да CORELINK HD 2213
    CORELINK HD 2606 Да Да
    отпред
    Не Да Не Не Да CORELINK HD 2606
    HD Модели
    ..........................
    RF modulator
    .....................
    SCART
    ..........
    Composite video
    чинчове
    HDMI ........ USB
    ..........
    S/PDIF
    Coaxial

    ..........
    S/PDIF
    Optical

    .............
    LAN
    .............
    Display
    ............
    CI+ Slot
    ............
    Бутони на предният панел
    .................
    TIMESHIFT
    PVR

    ........
    Поддържани формати
    ...........................
    Субтитри на български
    ........
    Dolby Digital+
    ........
    Тунер
    ..................
    Захранване на
    активна антена

    ..................
    Чипсет
    .....................
    Цена
    ........
    HD Модели
    ..........................
    NEO DVBT-2000 HD Не Да Да Да
    отпред
    Не Не Да Не Да Да MPEG1/2/3/4, WMV, AVI, MKV, MOV, JPEG, GIF, BMP, PNG NEO DVBT-2000 HD
    NEO DVBT-2200 HD+ Да Да
    Да Да
    отпред
    Да Не Не Да Не Да Да NEO DVBT-2200 HD+
    X-TREMER DTV-X4 RF/ANT Да Да Да Да
    отпред
    Не Не Да Не Да Да SRT, SUB, TXT X-TREMER DTV-X4 RF/ANT
    THUNDER DVB-T2HD-01 Не Да Не Да Да отпред Да Не Не Не Не Не Да MP3, DIVX UTF-8 Strong like THUNDER DVB-T2HD-01
    MINI HD DVB-T DTR5102N Да Не Да Не Не Не Не MINI HD DVB-T DTR5102N
    X-TREMER DTV-X2 Да, 10-ти канал, B/G 5.5Mhz Да
    Не Да Да
    отляво
    Да Не Не Да Не Да, канали, POWER Да Edision like 65лв. X-TREMER DTV-X2
    EFIR 815T HD Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Да Не Да MP3,WMA, MKV, DivX , AVI, MP4, JPEG, BMP 59лв. EFIR 815T HD
    Max T110 HD
    Да Да Да
    отпред
    Да Не Да MKV H.264, M2TS, MPEG1/2/4 HD, XVID, AVI, VOB, TS
    MP3, WMA, WAV (MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II), AAC, HE-AAC)
    BMP, JPEG, PNG
    Frequency range: 170-230MHz, 470-860MHz
    Input signal level: from -78 to -20dBm
    Bandwidth: 7Mhz 8Mhz
    Modulation: QPSK, 16QAM, 64QAM
    Max T110 HD
    EDISION MINI-TRITON+HD Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Да Да MP3/JPEG/BMP/AVI/VOB/MKV Да 67лв EDISION MINI-TRITON+HD
    EDISION NANO-TRITON HD Не Да Не Да Да Да Не Не Не Не Не Да MP3/JPEG/BMP/AVI/VOB/MKV Да 79лв EDISION NANO-TRITON HD
    Ciberlife
    DVB-2005
    Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Да Не Да Да 49.90лв Ciberlife
    DVB-2005
    DIVA HD Не Да Не Да Да
    отпред
    Да Не Не Не Не Не Да MP3 / JPEG / BMP 45.00лв DIVA HD
    HD Модели
    ..........................
    RF modulator
    .....................
    SCART
    ..........
    Composite video
    чинчове
    HDMI ........ USB
    ..........
    S/PDIF
    Coaxial

    ..........
    S/PDIF
    Optical

    .............
    LAN
    .............
    Display
    ............
    CI+ Slot
    ............
    Бутони на предният панел
    .................
    TIMESHIFT
    PVR

    ........
    ......
    [SIZE=1]Поддържани
    формати

    .............................
    Субтитри на български
    ........
    Dolby Digital+
    ........
    |Тунер
    ..................
    Захранване на
    активна антена

    ..................
    Чипсет
    ............
    Цена
    ........
    HD Модели
    ..........................

    PACO STAR PST-4080
    PACO STAR PST-4040 разликата е само, че няма дисплей. Менюто много прилича на това на Стронг.

    - дребно дистанционно с още по-дребни бутони (за да има все пак някакво пространство по между им и да има някакъв начин да се натискат по отделно). Ако на някой дистанционното на Стронг му се вижда дребно, това въобще няма да иска да го ползва.
    + сменя много бързо каналите, като Стронг, даже ми се стори и по-бързо
    + има зумерче за настройване на антената, като повечето Стронгчета (без 8113).
    - в инфо барчето вместо часовете на сегашното и следващото предаване има надписи "сега:" и "следва:", докато чете инфото в първия момент има неподходящ надпис "няма информация", и както уж няма, след време всъщност се появява
    - понякога инфо барчето не се появява при смяна на канала.
    - не знам, дали в самия магазин нещо не беше стикован като хората приемника с телевизора, но качеството на картината беше разочароващо. Даже самото OSD излизаше замазано. Кофти кабел или кофти настройки на телевизора, предполагам.
    + таймшифт и запис без забележки, единствено, ако не ме лъже паметта Стронг показваше на записите в инфо барчето EPG информацията (кое е предаването, кога е било) докато тук няма подобно инфо.
    + бутони за директен достъп до записите и филмите
    + чете БГ субтитри в т.ч. вградени, външни, UTF-8 и cp1251 (при някои други плеъри ако има вградени, няма как да се изберат външните)
    + със синьото копче (къде ли съм го виждал това има освен стандартните 3 настройки за субтитрите размер, цвят и фон, като размерите са само два, между които не намерих разлика голяма НО И има 4-та настройка ПОЗИЦИЯ която в Стронг не съм забелязал, за позициониране нагоре-надолу.
    - при превъртане 2x подобно на Стронг картината не върви плавно, което за мен е белег за слаб процесор (но пък харчи по-малко ток и почти не грее)
    + освен FAT32 и NTFS, работи и с UDF, но с тази флашка форматирана с UDF съм пробвал всички приемници до които съм имал досег, и всички си четат и записват на UDF без проблем (не съм срещал обаче приемник който сам да си я форматира в UDF).
    - няма настройки за яркост, контраст и цвят, които съм виждал при Стронг 8113 (нужно за по-стари CRT-та при свързване по RGB)
    - няма RF модулатор, но то кой ли има




    Thunder DVB-T2HD-01
    53 лева при представителя във Варна
    Клонинг на STRONG STR8113 но без модулатор и с различно дистанционно. Има си характерните само за него функции "мозайка", функция ZOOM, не особено ергономичен EPG и нон-стоп записващ по флашката таймшифт. Но пък си има [I<<] и [>>I] и настройка на яркост, контраст и т.н. Флашката с която го пробвах беше UDF - чете и записва без проблем. По-долу ще описвам само разликите по между им.

    + по-бързо сменя каналите от X-TREMER DTV-X2, даже ми се струва и от STRONG STR8113. Въобще не усещах някакъв дискомфорт, докато на STRONG STR8113 макар и да е малко забавянето, все пак се усеща.
    - половинчат превод на OSD-то. примерно вместо "сега" и "следва" пише "NOW" и "NEXT"
    - не показва в инфо барчето часовете на сегашното и следващото, подобно на PACO STAR PST-4080, имам леко подозрение, че от там идва по-бързата смяна на каналите.
    +++ добро упътване на български, най-доброто което съм виждал. Писано от човек който разбира за какво става дума и е на чист български език, за разлика от това на Стронг. Илюстрирано със снимки на съответните менюта и подчертани най-важните моменти при работа. А упътването на X-TREMER DTV-X2, не знам дали писах, е просто изредени разгърнато опциите на менюто, без грам обяснения какво означават.
    + мултимедийните бутони са разумно и интуитивно разположени
    - дистанционното има всички нужни бутони, но е претъпкано и от няколко излишни. Има дублиране на бутоните за звука и каналите. Бутоните за вкл/изкл и mute за супер дребни, а се предполага че ще се ползват често. На картника дребните и не особено удобни дистанционни, като това, се различават със дребни бутони СРАВНЕНИ с пространството между тях. При свестните дистанционни като ги гледаш на картинка пространството между бутоните е по-малко или поне равно на големината на бутоните.
    - USB куплунга за флашка е наопаки
    - не чете cp1251 субтитри, UTF-8 забравих да пробвам, но сигурно ги чете (cp1251 йероглифите ми се видяха като на Numeriqs). Цитат от ТТ данните му: "СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ във формат .srt кодировка:Unicode".
    - едва ли някога ще има фикснат фирмуер подобно на Стронг. Интересно, че настройките за субтитри при гледане на филм, си излизат от SUB бутона, синия никаква функция няма при гледане на филм.
    + размерите на субтитрите, както и шрифта са ОК. има си 4-те опции за настройка, в т.ч. позиция по вертикала. Менюто сякаш се задържа прекалено и натисках EXIT за да се махне, не помня точно.
    - ако във видеоконтейнера има вградени субтитри, то подобно на Numeriqs не е възможно да се изберат външни (това не съм го пробвал на 8113, може и там да е така)
    - или тунера му е много слаб, или антената с която го пробвах беше кофти. В центъра на Варна, на ниво партер с пасивна стайна антена до прозореца, ловеше само мукса на bTV и то от време на време накъсваше.



    Corelink HD2606

    Преди близо два месеца купих декодер Corelink HD2606 HDMI взет от тук. Чак сега ми мина мързела да напиша впечатления .
    Моите наблюдения:
    +Компактен, лек, лесно преносим. Не е като кютука от кабелната телевизия.
    -Няма RF модулатор и не може да се използва при най-старите телевизори, които имат само антенен вход.
    +Меню на български, инструкция на български. Лесно се оправя в менюто, въпреки че някои опции не са преведи много разбираемо.
    + Може да се сменя aspect-a на 4:3 , 16:9 или запълване на екрана - автоматично, което работи добре при филмите, но при ТВ зависи телевизиите дали си пращат в правилното отношение сигнала.
    + Хваща перфектно със стайна антена.. не знам това до колко се дължи на декодера или по-скоро на сигнала и факта че съм в София.
    + Сканирането става много лесно, даже като го пуснеш за пръв път и веднага си почва само.
    - Бавно сканиране- повече от минута, даже две, докато сканира всички честоти. Не че е много ако го направиш веднъж, но аз го разнасям и на вилата и се дразня всеки път като трябва да го чакам.
    + дистанционното е удобно за ползване
    - хваща само на около 100-120 градуса, много отсрани като си - не става.
    + Много добър медия плеър
    +PVR – записва от телевизията, може да се дава на пауза и да наваксваш. Когато си в таймшифт записаното си остава на флашката после.
    +Видео файлове които разпознава - mpg, avi, MP4, MKV,
    + Кодировки на видеото, които вървят от тези които тествах - MPEG4,DIVX, XVID, H.264 , всичко което му пуснах тръгна.
    +поддържа аудио формати - AC3, AAC, MP3, WAV.
    -Не поддържа DTS звук на mkv филми, трябваше да си ги конвертирам
    +Поддържа субтитри на български език - тествано е със SRT формат, обаче трябва да са конвертирани в UTF-8
    -Няма възможност за промяна размера и фона на субтитрите
    -Субтитрите се изписват, но това дразни само в началото, след това преставаш да го забелязваш.
    + Когато си включил на 16:9 и има черни черти отдолу и отгоре субтитрите се изписват и в черното и не ти закриват картината.
    + Досега не ми се е случвало да забие, а съм го оставял да работи дълго, няколко филма последователно и после телевизия. Не грее особено, въпреки че се усеща, че е топъл като е работил дълго.
    + Има опция за remove safely на флашка.

    Като цяло съм доволен, върши си работата. Китаец е и не е от най-евтините, но си струва. Много го ползвам за гледане на филми, като го сравниш с медия плеър, който струва над 200лв.. цената си му е добра.


    Някои суфикси от моделите в първата колонка са активни/оцветени в синъо/ и отварят линк към сайта на производителя - кликнете върху интересуващият ви.


    Това взех преди 10тина дена.
    STRONG SRT-8105 PVR :: DVB-T тунери :: DVB-T тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

    Стандартни неща за цифров тунер - хдми, скарт, търсене, преименуване, подреждане на канали, ЕПГ, 2 игри (судоку и още нещо), всякакви езици на менюто, запис на УСБ (не съм го пробвал), някакъв плейър (пробвах с флашка, пусна вградените в мкв контейнера субтитри, ДТС звук НЕ разкодира, няма настройки за картината). БНТ1 ХД работи - излиза като 1080и и ААЦ звук.
    С антена от един лев телевизора ми (LG 42LD750) показваше без проблеми по време на тестовете (преди 1ви март), а този тунер - прекъсваше и трябваше да донагласям (местех антената). Сега изглежда наистина увеличиха сигнала на излъчване и си показва без никакви проблеми.

    Минуси (за мен) - когато е в stand-by отпред свети ярък червен светодиод - много ме дразни. Няма никакви копчета на устройството - всичко е през дистанционното - искаше ми се да има поне за он/офф.

    Nippon - записа от флашката може да се гледа на компютър и някакъв смарт телевизор без проблем. Файловете се четат на всяко друго устройство. Също не е проблем да се гледа коя и да е програма от същия мукс докато записва, на другите излиза черен екран.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-10-13 в 15:30.
    Веси одобрява това.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #3

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    -

    DVB-T receivers 2013
    Model
    ........................

    Main Chipset
    CPU frequency
    ........................
    Flash Memory
    .......................
    SDRAM Memory
    ....................
    Tuner Type
    Frequency Range
    .............................
    Active Ant Power
    ............................
    Input Level Range
    ...................................
    ................... .................... ...................
    Ferguson
    Ariva Т65 Mstar MSD7818-L2
    550MHz
    4Mbits 128 MB DDR2-1066 MxL5007T
    177.5~227.5 MHz
    474~858 MHz
    5VDC @ 50mA MAX, Overload Protection 64QAM:-78.5dBm~-8.75dBm~
    16QAM:-84.1dBm~-8.75dBm;
    QPSK:-90.3dBm~8.75dBm-



    Ariva Т650i ALI M3801
    594 MHz
    62 Mbit / 8 MB 64X16 Mbit
    128 MB
    MAXLINER603
    177.5~227.5 MHz
    474~858 MHz
    5VDC @ 50mA MAX, Overload Protection 64QAM:-78.5dBm~-8.75dBm~
    16QAM:-84.1dBm~-8.75dBm;
    QPSK:-90.3dBm~8.75dBm
    Synaps
    TSD-2842








    THD-2842








    THD-2856+ 400MHz 32 Mbits 1024 Mbits





    THD-2857








    Corelink
    HD-2213 Mstar7818
    + NMI 120
    4Mbits 2X64Mbits





    HD-2606








    Icecrypt
    T-2300HD
    4Mbits






    Model








    Opticum
    HD T90 (N1) ALI 3601
    400Mhz
    4Mbits






    HD T90 (N2) ALI 3801
    594Mhz
    4Mbits






    HD T90 (N3) Mstar MSD7818-L2
    550MHz
    4Mbits






    DVB-T2 GL100 ALI 3812
    --Mhz
    -Mbits






    Strong
    STR-8102 ALI M3601
    400Mhz
    2Mbits 4Mbits





    STR-8106 ALI M3601
    400Mhz
    4Mbits 64Mbits





    STR-8112 ALI M3801
    594Mhz
    4Mbits 64Mbits





    STR-8113 ALI M3801
    594Mhz
    4Mbits 128Mbits





    STR-8115 ALI M3801
    594Mhz
    4Mbits 64Mbits




    Model
    ........................

    Main Chipset
    CPU frequency
    ........................
    Flash Memory
    .......................
    SDRAM Memory
    ....................
    Tuner Type
    Frequency Range

    .............................
    Active Ant Power
    ............................
    Input Level Range
    ...................................
    ................... .................... ...................
    Selteka
    TC-402HD


















    Cristal Audio
    PRIME HD Mstar MSD7818







    PREMIUM HD Mstar MSD7818







    Cyberlife
    DVB-2005








    Model








    Nippon
    STB 1310 MSD7818







    Model








    NotOnlyTV
    LV6TMPVR4A ALI 3801
    594Mhz
    4Mbits






    LV6TBOXHDA Mstar MSD7828
    246Mhz
    4Mbits






    LV6TBOXHDA1 ALI 3801D
    400Mhz
    4Mbits






    LV6TBOXHDA2 ALI M3801D
    400Mhz
    4Mbits






    Pasat
    P 110T HD








    P 100T HD






    Numeriqs
    HT4402FA








    Model








    PacoStar
    PST 4040








    PST 4080








    Model
    ........................

    Main Chipset
    CPU frequency
    ........................
    Flash Memory
    .......................
    SDRAM Memory
    ....................
    Tuner Type
    Frequency Range
    .............................
    Active Ant Power
    ............................
    Input Level Range
    ...................................
    ................... .................... ...................
    Max
    T105HD
    4Mb 2X64 Mb





    Model








    Crypto
    Model








    Model








    Edision
    Model








    Model








    X-tremer
    DTV-X4 RF/ANT








    Model








    Privileg
    Model








    Model








    Electronics
    EL 2102HD Mstar - 7816







    Model








    General Satelite
    HD 9011E CSM1200
    200Mhz
    8Mb 2X64Mb





    Model








    TV Star
    T 910








    Model








    SkY Sat Stable
    THD








    Model








    Telesystem
    TS 6512HD








    XXXXXX
    Model








    Model
    ........................

    Main Chipset
    CPU frequency
    ........................
    Flash Memory
    .......................
    SDRAM Memory
    ....................
    Tuner Type
    Frequency Range
    .............................
    Active Ant Power
    ............................
    Input Level Range
    ...................................
    ................... .................... ...................


    LV6TBOXHD ver.1, LV6TBOXHDA -> 216@Mhz (Mstar MSD7828L), DDR2
    LV6TBOXHD ver.2 -> 400@Mhz (Mstar MSD7818)/216@Mhz (Mstar MSD7828L) [в зависимост от серийните номера чиповете могат да бъдат посочените 2 вида]
    LV6TBOXHDA1, LV6TBOXHDA2 -> 400@Mhz (ALI M3801D), DDR3-1333
    Flash-а на всички модели мисля е 4 mbit




    Аз взех за баба ми НЕО - то (NEO DVBT-2000 HD :: DVB-T тунери :: DVB-T тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria) - бачка си нормално, че даже и МКВ та плейва. Не че баба ми ще ползва плеъра - ама го изтествах.
    Абе работи и даже има цели 3 бутона отпред - за захранване, канал + и канал -
    За тези пари няма какво повече да се иска. Има си скарт, HDMI и CVBS.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-10-13 в 16:38.
    Веси одобрява това.

  5. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #4

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    Neo-то поддържа ли български субтитри?

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #5

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    Е това не го изтествах - не поддържа DTS звук обаче! В карфур ги има нео-тата по евтино даже: http://issuu.com/galeriaplovdiv/docs...w&pageNumber=2

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    211
    #6

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    SYNAPS THD-2856+ DVB-T RECEIVER :: DVB-T тунери :: DVB-T тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Този го хвалят по другите форуми, но нямам лични впечатления, а и не е евтин.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    6
    #7

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    Ne Synaps- наше момче в Техномаркет не го препоръча- слаб тунер- взех STRONG-за парите не е лош
    jonov одобрява това.

  10. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    63
    #8

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    В'Технополис'влиза на промоция DVB-T приемник,45лв.С HDMI и USB,което е малко неудобно,понеже се намира отзад.Тествахме го със стайна антена от 3.50лв. и нямаше проблем със сигнала,въпреки екранировката която,се получава от металния магазин.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #9

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    Цитат Първоначално публикувано от mitak-tv1 Виж публикацията
    В'Технополис'влиза на промоция DVB-T приемник,45лв.С HDMI и USB,което е малко неудобно,понеже се намира отзад.Тествахме го със стайна антена от 3.50лв. и нямаше проблем със сигнала,въпреки екранировката която,се получава от металния магазин.
    От кога е това? В момента няма такава промоция. За 45лв. може да се вземе само НЕО от карфур.

  12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #10

    Отговор: Евтин DVB-T приемник?

    Цитат Първоначално публикувано от elcos Виж публикацията
    От кога е това? В момента няма такава промоция. За 45лв. може да се вземе само НЕО от карфур.
    Промоцията явно ще е валидна от 08.03.2013
    l_zarev одобрява това.

  13. Novice
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    1
    #11

    отговор: евтин dvb-t приемник?

    Здравейте. Преди няколко дни купих NEO DVBT-2000 HD NEO DVBT-2000 HD :: DVB-T тунери :: DVB-T тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

    Тествах плейъра, оказа се, че освен DTS звук /както сте писали тук/, не разкодира и АС-3. Тръгва си картина, субтитри, но няма звук. Ако някой има представа, би ли споделил какъв аудио формат поддържа това НЕО.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    1
    #12

    отговор: евтин dvb-t приемник?

    Цитат Първоначално публикувано от elcos Виж публикацията
    Аз взех за баба ми НЕО - то (NEO DVBT-2000 HD :: DVB-T тунери :: DVB-T тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria) - бачка си нормално, че даже и МКВ та плейва. Не че баба ми ще ползва плеъра - ама го изтествах.
    Абе работи и даже има цели 3 бутона отпред - за захранване, канал + и канал -
    За тези пари няма какво повече да се иска. Има си скарт, HDMI и CVBS.

    има ли дистанционно

  16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #13

    отговор: евтин dvb-t приемник?

    Естествено, че има, сеттоп без дистанционно...

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    24
    #14

    отговор: евтин dvb-t приемник?

    Имам кинескопен телевизор (някакво си NEO). В този случай има ли разлика дали ще поставя Set-Top-Box който подържа HD канали или само SD? Тъй като естествено стария телевизор няма как да възпроизвежда HD, но има ли Set-Top-Box устройства които конвертират HD към SD?
    Купих си декодер NEO DVBT-1000 за 35лв. и в Пловдив приемам 7 канала с кристално SD качество и един канал с HD качество, който обаче декодера не възпроизвежда, появява се съобщение „канал с висока резолюция“.
    Ако бях си купил NEO DVBT-2000 HD (който е HD) дали можеше да гледам HD канала в SD качество на кинескопния
    телевизор - това е основния ми въпрос?
    Ако след време всички канали преминат на висока резолюция излиза, че и тези декодери ще са непотребни? или трябва да са с HD с възможност за конвертиране на видео сигнала като за старите телевизори? Има ли такива декодери???

  18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #15

    Отговор: отговор: евтин dvb-t приемник?

    Цитат Първоначално публикувано от ganimed Виж публикацията
    ако бях си купил neo dvbt-2000 hd (който е hd) дали можеше да гледам hd канала в sd качество на кинескопния
    телевизор - това е основния ми въпрос?
    според мен да. не виждам причина да не можеш да гледаш hd канал през sd изход. важното е тунерът да го приема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 46 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5212
    Последно: 05-04-24, 07:10
  2. Отговори: 925
    Последно: 30-03-24, 09:19
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 11:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе