Страница 7 от 46 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #91

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    GOLDEN MEDIA UNIBOX 2
    SatShop.BG - AMIKO ALIEN 2 TRIPLE
    - ето , но и цените вече са далеч от 50-60 лв

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2013
    Мнения
    529
    #92

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Puls Виж публикацията
    При по-внимателен прочит на това ръководство на SRT 8115 става ясно, че от менюто на субтитрите може да се избира цвят и размер по желание.

    Все пак някой собственик на 8115 да сподели лични впечатления за възможностите на приемника.
    Имам 8113 и според мен това е стар модел. Менюто на 8113 е ужасно бавно, иначе телевизията е сносна и антенката в софия работи добре, аз се подлъгах по антенката.
    Това го видях понеже го сравних със 8102+ и 8113 е много по бавен, дистанционните са различни(това на 8113 не става за 8102+) въпреки че визуално са същите.
    Гледайте на сайта на стронг(http://www.strong.tv/en/latest-products) кои са последните им модели, най-вероятно 8112,8115 и Прима 6 са по-добри от 8113 но не съм ги виждал.
    На който не му трябва UHF модулатор SRT 8102+ е много добър като телевизия, а дистанционните на всичките стронгове са доста зле но са по-добре от NEO (лично мненеи).
    Този пост е редактиран от javorenator; 30-08-13 в 09:15.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    31
    #93

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Вчера купих от ТП SRT 8115 и въпреки, че нямах много време за проби първите ми впечатления са добри.
    Телевизора е старо сони-тринитрон, връзката е със скарт кабел и картината е много добра - няма трептене, прекъсване и други видими засега недостатъци. Засега ползвам като антена стар три метров антенен обикновен черен симетричен кабел (не коаксиален), хвърлен върху гардероба до телевизора. Индикатора за сигнала показва 80-95 процента. В настройките на приемника има опция за изключване на захранването към антената и аз така съм направил. Дистанционното не ми харесва особено, малко е и бутоните са малки и за мен не е много удобно. Пробвах и плеъра - добре е според мен. Има възможност за корекция големината на субтитрите в три размера, както и в различни цветове. Има отделен бутон "FILE" на ДУ, откъдето се влиза директно във флашката - списък Медиа плеър, откъдето избираш режим на видео, музика или снимки Цифровия дисплей на приемника в работен режим показва текущия канал, а в режим на готовност показва настоящия час ---- светлината е със зелен цвят и не е дразнеща. Настройките и инсталацията е лесна и съгласно приложеното ръководство на български. Не съм пробвал другите възможни връзки -- с HDMI, Видео конектор за RCA кабел и аудио изходите за връзка с аналогов усилвател. В комплекта няма антена.
    Не разполагах с много време и засега това мога да кажа. Не мога да сравнявам с други приемници, тъй като не съм имал работа с тях. Може да съм допуснал някои неточности при описанието, но не съм специалист и нека те да ме извинят.

  5. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    1
    #94

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    ИЗТРИЙТЕ МОЛЯ!
    Здравейте, тези дни ме тормози една дилема. Разгледах ревютата на приемниците тук, но все пак имам въпрос. Дилемата е следната... стар телевизор само с антенен вход и цифров приемник на Blizoo. Знам че ми трябва RF modulator, такива намерих за по 10-20лв, но тук изниква въпроса ми. Виждам че някой от приемниците имат такъв modulator, но предполагам че чинчовете и скарт буксите които имат не стават за вход. Идеята ми е, че освен обикновен RF modulator, не беше лошо да има и плеър за филми/музики/снимки. Ако знаете такъв плеър, който приема от чинчове или скарт и има RF modulator, моля да споделите
    Поздрави
    Този пост е редактиран от Odhinn; 30-08-13 в 14:30.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #95

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Бегли впечатления (10 минути) от PACO STAR PST-4080
    54 лв. при представителя на PACO STAR във Варна.
    PACO STAR PST-4040 е 46 лв. и до колкото разбрах, разликата е само, че няма дисплей.
    На още едно място ги видях във Варна, на цени съответно 49 и 59 лева и продавач-консултант безсрамно лъжещ за функциите на устройството.

    Менюто много прилича на това на Стронг. Имам усещането, че Сливенчаните PACO STAR са поръчали приемниците си при същия китаец дето прави Стронгчетата. Стандартните функции които ги поддържа всеки приемник, ще се опитам да пропусна.

    - дребно дистанционно с още по-дребни бутони (за да има все пак някакво пространство по между им и да има някакъв начин да се натискат по отделно). Ако на някой дистанционното на Стронг му се вижда дребно, това въобще няма да иска да го ползва.
    + сменя много бързо каналите, като Стронг, даже ми се стори и по-бързо
    + има зумерче за настройване на антената, като повечето Стронгчета (без 8113).
    - в инфо барчето вместо часовете на сегашното и следващото предаване има надписи "сега:" и "следва:", докато чете инфото в първия момент има неподходящ надпис "няма информация", и както уж няма, след време всъщност се появява
    - понякога инфо барчето не се появява при смяна на канала.
    - не знам, дали в самия магазин нещо не беше стикован като хората приемника с телевизора, но качеството на картината беше разочароващо. Даже самото OSD излизаше замазано. Кофти кабел или кофти настройки на телевизора, предполагам.
    + таймшифт и запис без забележки, единствено, ако не ме лъже паметта Стронг показваше на записите в инфо барчето EPG информацията (кое е предаването, кога е било) докато тук няма подобно инфо.
    + бутони за директен достъп до записите и филмите
    + чете БГ субтитри в т.ч. вградени, външни, UTF-8 и cp1251 (при някои други плеъри ако има вградени, няма как да се изберат външните)
    + със синьото копче (къде ли съм го виждал това има освен стандартните 3 настройки за субтитрите размер, цвят и фон, като размерите са само два, между които не намерих разлика голяма НО И има 4-та настройка ПОЗИЦИЯ която в Стронг не съм забелязал, за позициониране нагоре-надолу.
    - при превъртане 2x подобно на Стронг картината не върви плавно, което за мен е белег за слаб процесор (но пък харчи по-малко ток и почти не грее)
    + освен FAT32 и NTFS, работи и с UDF, но с тази флашка форматирана с UDF съм пробвал всички приемници до които съм имал досег, и всички си четат и записват на UDF без проблем (не съм срещал обаче приемник който сам да си я форматира в UDF).
    - няма настройки за яркост, контраст и цвят, които съм виждал при Стронг 8113 (нужно за по-стари CRT-та при свързване по RGB)
    - няма RF модулатор, но то кой ли има

    за 10 минутки - толкова видях

    Не знам, ако посоча представителя на PACO STAR за Варна, дали няма да се счете за реклама, за това само ще кажа, че имаше навремето на една улица Карл Маркс (бившата Ташоолу) една пресечка затворена за автомобили, и на южния и ъгъл беше едно емблематично магазинче за радио части. Пресечката е отворена в наши дни, а магазинчето се премести до един религиозен храм.

    За Numeriqs HT4402FA потвърждавам, че на CRT му трепка гадно менюто и по-точно всички бели надписи в т.ч. инфо барчето, което доста дразни. Според мен, това се получава понеже се ползва шрифт и графика с дебелина 1 ред (пиксел) и то с максимална яркост. Така хоризонталните елементи трепкат с 25 херца. Има елементи от менюто които са сиви и те не трептят. Иначе пъргаво сменя каналите приемничето.
    hristoslav2 одобрява това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,247
    #96

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Искам да споделя впечатления от Strong SRT 8115, който купих вчера.
    Написаното са мои мнения и не искам да ангажирам никого с тях или да правя реклама!
    Hardware: VER1.0.0 / Software: SRT8115-V1.0.6 / 28.05.2013
    Подозирам, че SRT8112 е същият без дисплей и с 3,5mm аудио, вместо RCA/Chinch

    Тествах с моно ТВ Panasonic TX-21S1RCP на почти 18 години, свързан с 21pin SCART - SCART кабел по RGB. На място нямаше как да проверя аудио изходите RCA (Chinch) дали работят паралелно. Не съм тествал HDMI и Digital audio по обясними причини.
    Стайна антена самоделка от два телескопични елемента + антена за дециметров обхват от “Юность” и съответните съгласуващи елементи.
    Правил съм паралел с SRT8113, защото само него съм тествал и то при същите условия.
    I. Окомплектовка и външен вид:
    + качествена изработка, четливи зелени символи на дисплея
    + за близо 3-те часа работа не загря повече от нормално.
    Нямах термометър, но при околна температура около 27 корпусът беше само леко топъл.
    + нямаше прекъсване и пикселизация за това време
    + удобно дистанционно с меки бутони, но е нужно време да се свикне с разположението им
    + в комплекта има батерии за дистанционното
    + упътване на български, гаранция 24м, картата е отпечатана на последната страница на книжката
    - упътването е с прекалено дребен, направо ситен шрифт. Много трудно се чете „в оригинал”.
    - къс захранващ кабел – само 1м! То бива икономии, но чак толкова...+ екранни менюта на български, със съвсем малки забележки по съкращенията
    - Много голям минус: няма бутон >>І и І<< (next / previous) за разлика от 8113
    Може да се ползват други, но поне аз не ги открих нито в описанието, нито по метода проба-грешка. Това е недостатък при ползването на медиа плеера.
    - дистанционното трябва да е насочено под малък ъгъл, за да действа. Не съм махнал защитната лента на лицевия панел и може и това да е оказало влияние.
    II. Ефирен цифров приемник:
    + В градски условия с почти пряка видимост към предвателя на около 2,5км постигнах качество 97-98% при 74-75 сила на сигнала .
    При същите условия Strong SRT8113 постигна 87-88 при 71-72 съответно. С активната антенка не помня колко беше.
    Отначало трябва да изберете страна, език и т.н. Аз пробвах и за UK – нямаше проблеми с настройката.
    Задължително изберете страна България, за да нямате проблеми със кирилските субтитри на плеера! Иначе излизат с друга кодировка.
    + бързо стартира и превключв каналите
    + Много качествена картина на 21” TV. За звука мога да кажа само, че е ясен.
    Телевизорът е моно все пак... По подразбиране е HDMI / Component. За RGB трябва да се избере SCART.
    + Четливо изобразяване на информацията на екрана. Има няколко нива на настройки за прозрачност и време за показването й.
    ­- Няма настройки на картината – яркост, контраст и т.н., както е при 8113. Няма и на звука, както почти всички приемници от този клас.
    - Няма Mosaic бутон и функцията за показване на миниатюри на каналите.
    Не, че е болка за умиране, но все пак...
    - Няма Zoom, както е при SRT8113
    III. Media player:
    + има директен бутон на дистанционното File
    Тук започват минусите, защото те са свързани главно с навигацията.
    - изборът на тип файл (video, audio, снимки, запис) става с последователно натискане на цифров бутон 1, вместо с логичните ляв и дясен навигационен бутон (< >). При SRT8113 се ползва Mosaic, което е същата глупост.
    - липсата на >>І и І<< (next / previous) е осезаемо при възпроизвеждане на музика. Дори в екранните указании за навигации липсват.
    Уточнявам, че тествах само с един FLAC, който е записан без индекси и паузи м/у песните.
    Ще се радвам, ако някой е проверявал с друг тип аудио файлове и ме опровергае!
    - Навигацията във всеки тип файл е различна и се ползват цифровите бутони. Трябва да се следи OSD на екрана на ТВ.
    + тествах само с едно MKV/H.264/720p в отделна директория – Svolochi – перфектно работи и възпроизвежда със srt кирилски субтитри.
    - субтитрите и видео файла трябва да са с еднакво име, иначе не ги открива
    - не поддържа субтитри *.SUB!
    + има три размера субтитри, като на нормален е горе-долу добре на 21”. На мен лично ми се искаше шрифт между нормален и голям.
    - ако се забавите повече от 3 секунди, менюто за размера се скрива и остава стандартната функция за регулиране на звука от < >
    - поддържа само 3 реда субтитри, пренася двата реда субтитри автоматично, а най-долния го реже
    - в някои случаи шрифта става нечетлив, защото не е с черна окантовка
    + има възможност за фон зад субтитрите, от които удивление буди наличието на бял!!! И липсата на полупрозрачен или сив. Единствено черният е някакъв компромис.
    - няма възможност за промяна на цвета на субтитрите.
    - има възможност за изместване на субтитрите по вертикала.
    - може да се премества по време напред-назад с извикване от бутон
    - друг голям минус: не запомня точката, до която е натиснат Stop при филми. Или поне при двата, с които тествах беше така.
    Когато тествах SRT8113, не поддържаше кирилица и нямах време за проба на цветове, фонове и т.н. Затова и не мога да направя сравнение с него, за съжаление!
    + чете FLAC, BMG, JPEG и позволява въртене на снимките.
    Малко странно отново (с левия бутон <), но поне го има.
    IV. Time shift & Record, HDD: има директен бутон
    Тествах с флашка само, NTFS – работи без проблем. Не съм пробевал да я форматирам на 8115, но в упътването пише, че може само на FAT.
    Записва в TS, максималния обнем на файла не го знам. Моята флашка се оказа бавна, според 8115 и не можах да тествам Time Shift.
    При директния запис нямаше проблем, има добра индикация на параметрите.

    Ако някой е открил някакви други възможности или скрити менюта / настройки на SRT8115, нека сподели!

    С две думи – SRT8113 според мен си заслужава.
    Ако не липсваха >>І и І<< (next / previous) на дистанционното, поддръжката на субтитри *.SUB и запомнянето на точката на спиране на филма, просто би бил най-добрият в този ценови клас.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 01-09-13 в 02:04.
    hristoslav2 одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #97

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Двама души вече споделиха, че са купували NEO DVBT-2200 HD+. Мина известно време, предполагам имат някакви наблюдения, ако може да ги напишат (в смисъл, наблюдения различни от тези за които вече са писали). Бързина на смяна на каналите, ергономичност на EPG-то, удобство на плеъра, помни ли до къде е гледан филма или поне да има "GoTo" функция, БГ субтитри - размер, шрифт, позиция, удобство на дистанционното, бъгове на софтуера и хардуера, качество на OSD-то, също евентуално качество на сигнала на различните аналогови изходи, има ли настройки на RGB нивата, таймшифта как работи, някакви нестандартни функции и настройки има ли и т.н. каквото забележите. Менюто как изглежда, за сега забелязвам основно 2 вида софтуери които вървят по различните евтини приемници.

    Май най-масов е този:
    X-TREMER DTV-X2 = EDISON MINITRITON = MAX T105 DVB-T HD = NOT ONLY TV
    след това е този:

    PACOSTAR = STRONG

    MAX T105 DVB-T HD firmware

    Numeriqs HT4402FA, Ferguson Ariva T65 и HD-9011E явно са собствени разработки, понеже не съм виждал клонинги за сега. последния не знам защо има LAN след като няма вграден плеър

    hristoslav2 одобрява това.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    55
    #98

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Преди два дни прескочих до село, като преди това се сетих да взема приемника който бях поръчал преди доста време. Става въпрос за ето този:www.SatTvForum.com - ИСТИНСКИЯТ ФОРУМ ЗА САТЕЛИТНА ТЕЛЕВИЗИЯ &bull; Виж темата - НОВ ПРОДУКТ- цифров ефирен HD приемник SKY SAT MASTER ТHD!
    Първоначално го пробвах със стайна антена с усилвател за цифрова тв. Хвана само бнт1, бнт2 и бнт1HD. Не се сетих да проверя нивото на сигнала, но качеството беше отвратително- постоянно дигитализира. Реших да пробвам с нормалната антена на покрива, която си седи в хоризонтално положение, и за мое учудване си хвана всички канали които се излъчват в региона за Русе.
    Тв-то е стар кинескопен модел NEO и връзката с приемника е чрез чинчове. Нивото на сигнала 100% и картината идеална сравнена с аналоговия сигнал.
    Превключването от един на друг канал- около 2 с
    EPG- почти на секундата излиза. Екрана е разделен на две като от ляво е програмата с предаванията по часове, а от дясната страна информация за самото предаване.
    USB-то- не съм го тествал но и това ще стане като се приберат от село родителите.
    Менюто е доста просто мисля дори и за пенсионери. Това за мен е много важно, защото болшинството от хората които ще ползват тези устройства са именно такива.
    Дано съм бил полезен с инфото колеги.
    Поздрави!
    hristoslav2 одобрява това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #99

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Актуализирани впечатления от X-TREMER DTV-X2 раздаван на хората със специфични потребности от ЗОРА
    (а не от X-TREMER DTV-X2 RF което си е друг модел с модулатор в дециметровия)
    За удобство на четящите, редактирам стария си пост, като новите неща ще ги подчертая.

    + поддържа NTFS форматиране, за разлика от други приемници
    + прочете прилично няколкото филма с които го пробвах
    + помни до къде си гледал филма, но диалога е с нескопосан превод. Пускаш филма, той тръгва отначало и излизат следните опции: "Започни отнача", която прехвърля в точката където си спрял миналия път и "Отени" която оставя филма да си върви отначало.
    + превърта гладко с 2х напред записи и филми което предполагам е заради по-мощен процесор. Но пък си грее и харчи ток.
    - в EPG-то датите са на чужд език, на полски до колкото разбрах. Примерно днес сме "Nie. 1 Wrz. 2013 11:47"
    - при рескан на ефира вместо да добави новите канали към старите, губи подредбата ти и губи каналите които в момента не успява да улови. STRONG 8113 "просто" си добавя към старите ако намери нещо ново
    - задържа прекалено дълго инфо прозореца при смяна на канала, предполагам защото понякога дълго време на него има надпис "Търсене..." преди да се появи информацията.
    + благодарение на БНТ2 установих, че коректен aspect се получава, единствено ако от апаратната на телевизията подават коректен сигнал за пропорциите на сигнала който излъчват.
    + не поддържа смяна на aspect по време на гледане на филм, но ако предварително е зададен вади читави пропорции и на 4:3 CRT даже печати субтитрите в черната лента.
    - има много режими ASPECT но част от тях са безсмислени. Примерно в един от тях, просто пуска едни черни ленти ВЪРХУ, ИЗРЯЗВАЙКИ картината от горе и от долу, като остатъкът от картината си остава разтеглен вертикално с водещи с половин глави и премахнати надписи в долната част на екрана примерно. Опитали са се да направят нещо за старите 4:3 CRT-та, но уви, неуспешно. Т.е. ако от самата телевизия не подават сигнал си безсилен форсирано да си оправиш пропорциите. Иначе има няколко режима в които вади коректно сигнал на 8-ми пин на SCART-a, както и читав режим да извади на широкоекранен телевизор, 4:3 картина с черни ивици отстрани (който с времето ще стане излишен).
    + има дисплей показваш часа в стенд бай и канала в работен режим
    + идва с активна стайна антенка, с много дълъг кабел, но по-слаба от тази на STR8113
    + добър алгоритъм за time shift и записи според мен. Натискайки [II] или [REC] започва да записва. И в двата случая потребителя може "да се разхожда" из записа с [<<] и [>>], разлиакта е, че ако първоначално е натиснал пауза, като настисне накрая [STOP] записа не се запазва. До колкото забелязвам, това си е стандарт и почти всички приемници го могат. Съвършения алгоритъм би включвал и възможност, по време на таймшифт, ако се натисне [REC] да се преминава в режим на запис и записаното да се запазва. Но и така е по-добре от алгоритъма на STR8113
    + чете cp1251 и UTF-8 субтитри, единствено не поддържа форматирания и ги показва по екрана. Субтитрите са с приятен шрифт и добър набор от размери, но ги вади малко накъдрени, като на филмова лента.
    - прозорчето за субтитрите се състои от два реда (при най-ситния шрифт са 3), плътно залепени за долната част на екрана. Възможност за регулиране на позицията няма. Това е проблем при "облите" CRT които режат част от картината. При плоските си се виждат добре. Когато надписа е прекалено дълъг пренасянето става по средата на съответната дума, т.е. не пренася думите цели. Ако надписа не се събере в отредените 2 (3) реда, то просто не се изобразява края му.
    - корпуса хубаво че е метален, но леко бие ток - нормално явление за китайско импулсно захранване. Оправя се при завъртане на щепсела в контакта.
    - софтуера му забива почти всеки ден, продължава да приема канала на който е бил настроен, но не отговаря на никакви команди нито от дистанционното нито от бутоните на самия приемник докато не се изключи и включи от контакта. Всъщност веднъж го хванах да забие и сам да се рестартира. Все още очаквам наблюдения, със завъртян щепсел дали няма да спре да забива.
    - периодично губи настройки, но не всички. Прави го и със завъртян щепсел. Ту захранването на антената ще изключи, ту ще си разбърка подредбата на каналите, или записите по таймер ще забърше, или времевата зона... Въобще, колкото по-малко допълнителни настройки му правите, толкова по-доволни ще останете. Добре че по подразбиране поне менюто е на български
    - бутоните за смяна на канала са почти неизползваеми. Има едно точно определено време за което трябва да задържиш бутона, за да смениш канала. Ако го задържиш по-кратко софта явно смята че е смущение и не реагира ако го задържиш повече, започва с голяма скорост да превърта каналите.
    - за RF модулатора вече писах, смешно изпълнен, нищо не пише за него в упътването, нито има някакви настройки в менюто за него или пък врътка някаква за регулиране. Излъчва си фиксирано някъде между 10-ти и 11-ти канал. Ако фино настроиш добра картина, то звука бръмчи, ако пък изкараш чист звук, картината е на раета. Звука е на 5.5MHz (B/G) от картината, по западняшкия стандарт. Т.е. уж е предназначен за старите телевизори, които имат само антенен вход тоя модулатор, но точно за старите CRT-та в България няма да свърши работа, щото тука аналоговите предаватели от край време са на шифт 6.5MHz (D/K) за звука. Ръси стабилно хармоници чак до края на UHF обхвата, но на всички честоти различни от основната, картината естествено е още по-ужасна.
    - не вдява добре кодировката на звука на HD каналите (за сега само BNT1_HD) и вади един такъв гъргорещ зук като от 32kbps MP3-ка.
    - на RGB и CVBS вади прилична картинка, като на RGB картината естествено е най-качествена, но малко жълтее и е прекалено сатурурана, но няма регулатор в менюто за цвят и контраст, така че си се гледа таква каквато е.
    - менюто е възможно най-ситно което може да се види с взиране на 576i телевизор, а на екрана има достатъчно празно място за по-големи надписи
    - менюто му е с много малко опции, което за възрастен човек може и да е плюс, ако успее да го разчете въобще.
    - SCART кабела с който идва приемника е като тия по 2 лева на Елимекс и Конрад. Опроводени са всички пинчета, но са свързани с най-обикновени тънки жички без екранировка. Най-вече страда звука, в който се чува бръмчене от видеосигнала. На второ място страда композитното видео, което е малко по-зле от такова минало през читав екраниран кабел. При RGB сигнала не забелязах някакви видими проблеми.

    Като заключение, ако ще гледате само телевизия, не смятате да се ровите в менюто много, не ви притеснява че забива от време на време и имате вход по ниска честота на телевизора си тоя приемник става за вас. Само си купете/направете читав кабел, за да не ви бръмчи звука.
    hristoslav2 одобрява това.

  12. Novice
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    1
    #100

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Здравйте.
    Интересува ме кой приемник може да записва на твърд диск/hdd/(който е с usb)? Аз си харесах този: neo dvbt-2000 hd, който го дават, че пише на флаш памет...

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #101

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    На път съм да разгадая мистерията, как така се твърди че Стронг 8105 може да гледа един мукс докато записва друг, а аз при пробата си в един магазин такова нещо не видях. Оказва се че има два модела 8105 и вероятно първия който са пуснали го е можел тоя номер:

    Exquisite High Definition Receiver with extended PVR functions - SRT 8105

    Large on features, small in power consumption - SRT 8105 ECO

    Тук си личи, че наистина става дума за две различаващи се устройства.

    dnsr, не си взимай NEO. В темата вече има достатъчно натрупана информация, прочети я. Не е нормално да повтаряме вече писани неща, защото някой не му се чете.
    Този пост е редактиран от denyo; 01-09-13 в 19:33.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,247
    #102

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Днес бях свидетел как при еднаква цена двама пенсионери си купиха Neo 2200, а не Strong 8102+, примерно. Не ми беше удобно да им развалям радостта от покупката с въпрос защо, че и внучето беше с тях...

  16. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #103

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    С две думи – SRT8113 според мен си заслужава.
    Ако не липсваха >>І и І<< (next / previous) на дистанционното, поддръжката на субтитри *.SUB и запомнянето на точката на спиране на филма, просто би бил най-добрият в този ценови клас.
    А няма ли пауза, след което да може да се продължи плейването на филма?

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,247
    #104

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    То пауза има, но не това е целта. Примерно може да се наложи да изключа плеера или да спре захранването.

    Днес си поиграх малко с настройките на Strong SRT 8115 и установих още неща:
    1.За 4:3 TV трябва да се зададе формат 4:3LB, а не Auto, за да се изобразяват коректно каналите с WSS и филмите на плеера. В нашия ефир това е само K1 HD, за съжаление.
    2.Навигационните бутони нагоре и надолу само при възпроизвеждане на видео могат да се ползват за NEXT / Previous. Филмите бяха два само, но и в двете посоки бутоните работеха.
    На MP3 само местят курсора. Възможно е да работят при създаден playlist, но не ми остана време да пробвам как става това.
    3.Flash паметта ми от 4GB се разпознава като 3GB
    4.Както и очаквах, субтитрите на Normal са много - 43 символа на ред, а на Big (менюто кой знае защо е на английски) са 32. Опитно съм установил след много загубено време по корекция на МТК DVD players, че оптималният шрифт е Arial Narrow с черен кант (или полупрозрачен фон) и брой на символите до 36 на ред. Т.е. някъде между двете посочени настройки.
    Small въобще не го гледах, защото е прекалено ситен. Може би са до 60 символа на ред.
    5.Изобразява коректно имената на папките на кирилица CP1251, но не и кирилските символи в имената на файловете.
    6. При възпроизвеждане на видео файл информационната лента е прекалено голяма - същата, като при смяна на ТВ канала. Индицира се само текущото време и цялостната продължителност на филма. Не може да се покаже оставащото време.
    hristoslav2 одобрява това.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #105

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Бегли впечатления (10 минути) от Thunder DVB-T2HD-01
    53 лева при представителя във Варна

    Клонинг на STRONG STR8113 но без модулатор и с различно дистанционно. Има си характерните само за него функции "мозайка", функция ZOOM, не особено ергономичен EPG и нон-стоп записващ по флашката таймшифт. Но пък си има [I<<] и [>>I] и настройка на яркост, контраст и т.н. Флашката с която го пробвах беше UDF - чете и записва без проблем. По-долу ще описвам само разликите по между им.

    + по-бързо сменя каналите от X-TREMER DTV-X2, даже ми се струва и от STRONG STR8113. Въобще не усещах някакъв дискомфорт, докато на STRONG STR8113 макар и да е малко забавянето, все пак се усеща.
    - половинчат превод на OSD-то. примерно вместо "сега" и "следва" пише "NOW" и "NEXT"
    - не показва в инфо барчето часовете на сегашното и следващото, подобно на PACO STAR PST-4080, имам леко подозрение, че от там идва по-бързата смяна на каналите.
    +++ добро упътване на български, най-доброто което съм виждал. Писано от човек който разбира за какво става дума и е на чист български език, за разлика от това на Стронг. Илюстрирано със снимки на съответните менюта и подчертани най-важните моменти при работа. А упътването на X-TREMER DTV-X2, не знам дали писах, е просто изредени разгърнато опциите на менюто, без грам обяснения какво означават.
    + мултимедийните бутони са разумно и интуитивно разположени
    - дистанционното има всички нужни бутони, но е претъпкано и от няколко излишни. Има дублиране на бутоните за звука и каналите. Бутоните за вкл/изкл и mute за супер дребни, а се предполага че ще се ползват често. На картника дребните и не особено удобни дистанционни, като това, се различават със дребни бутони СРАВНЕНИ с пространството между тях. При свестните дистанционни като ги гледаш на картинка пространството между бутоните е по-малко или поне равно на големината на бутоните.
    - USB куплунга за флашка е наопаки
    - не чете cp1251 субтитри, UTF-8 забравих да пробвам, но сигурно ги чете (cp1251 йероглифите ми се видяха като на Numeriqs). Цитат от ТТ данните му: "СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ във формат .srt кодировка:Unicode".
    - едва ли някога ще има фикснат фирмуер подобно на Стронг. Интересно, че настройките за субтитри при гледане на филм, си излизат от SUB бутона, синия никаква функция няма при гледане на филм.
    + размерите на субтитрите, както и шрифта са ОК. има си 4-те опции за настройка, в т.ч. позиция по вертикала. Менюто сякаш се задържа прекалено и натисках EXIT за да се махне, не помня точно.
    - ако във видеоконтейнера има вградени субтитри, то подобно на Numeriqs не е възможно да се изберат външни (това не съм го пробвал на 8113, може и там да е така)
    - или тунера му е много слаб, или антената с която го пробвах беше кофти. В центъра на Варна, на ниво партер с пасивна стайна антена до прозореца, ловеше само мукса на bTV и то от време на време накъсваше.

    за 10 минутки - толкова видях
    hristoslav2 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 46 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5216
    Последно: 20-04-24, 19:50
  2. Отговори: 925
    Последно: 30-03-24, 09:19
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 11:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе