Проблем с HDMI връзка между ТВ Panasonic и домашно кино Samsung... ?
Проблема е със следните два уреда:
ТВ - Panasonic TX-L42U10E - http://www.prad.de/en/tvguide/screen4648.html
Домашно кино - Samsung HT-TZ325R - http://www.samsung.com/bg/consumer/t...=specification
Връзвам ги чрез HDMI кабел със съответният стандарт за предаване на картина и звук ... и от домашното кино към ТВ-то се предават и двете (изкарвам звука от двд-то на колонките на ТВ-то ), но от ТВ към домашното кино немога да подкарам звука през HDMI кабела с чинчове няма проблем... като го пусна в съответният режим даже ТВ-то ми изписва домашно кино и с дистанционото от тв-то усилвам домашното кино но не се появява никакъв звук... предполагам има някаква несъвместимост или аз нещо бъркам вече незнам... ще бъда много благодарен ако някои може да ми помогне :sad: :sad: :sad:
Re:Проблем с HDMI връзка между ТВ Panasonic и домашно кино Samsung... ?
И кое те кара да мислиш , че може да изкараш звук по този начин през hdmi ? Не можеш !
Е добре защо да не може нали попринцип HDMI версия 1.4 изкарва и звук и картина ..., не виждам защо да не става ... да не говорим, че имам приятел които ми каза че си ги е вързал точно така и е със същият ТВ, но и домашното кино му е Panasonic и двете разполагат с viera link и се разпознават ... :huh:
Колега , на кой от двата уреда имаш hdmi , версия 1.4 ?
Чесно казано не можах никъде да намеря коя версия точно е HDMI нито на ТВ-то нито на ДВД-то, но на ТВ-то съм сигурен че е с 1.4 щом мой познт ми каза че го е вързал само с HDMI кабел ... за домашното кито няма как да съм сигурен обаче ... само мога да се надявам че е 1.4 и да пробвам да ги вържа със съответната версия 1.4 HDMI кабел защото моя кабел май е 1.3 (макар че никъде на кабела не видях да пише версия), а тази функция която искам да използвам я има в 1.4 :
Цитат:
Аудио обратен канал
HDMI 1.4 предоставя нова аудио канал. Това аудио-обратния канал намалява броя на кабелите, които се изискват, andcontinue да гарантират, че на HDTV приемници да изпратите аудио поток на аудио / визуално чрез кабел HDMI.
Цитат:
Новият интерфейс включва и стандарта за реверсивен звуков канал ARC, позволяващ синхронно предаване на аудио сигнал с обратен поток. Тази функция може да се окаже полезна, например, когато потребителя иска да пусне звуков сигнал към ТВ тунер на HD телевизор през апаратен усилвател. В този случай не е нужен допълнителен кабел, тъй като обмена на данните между тунера, телевизионния приемник и усилвателя протичат по един интерфейс.
Ако се окаже че домашно кино е с HDMI 1.3 (което е доста вероятно, предвид че не е много нов модел) вече ще мирясам и ще използвам оптичничт изход на телевизора и оптичният вход на домашното кино... ;)
Колега , нито един от двата уреда няма hdmi , версия 1.4 ! Твоя приятел управлява двата апарата с едно дистанционно чрез Viera link , това е HDMI-CEC , но кръстено от Панасоник по друг начин ! Ти видял ли си това наживо или само си чул ?
Еми не съм се ровил в кабелите зад телевизора му ..., a и не вярвам да ме лъже, но от друга страна знаели човек допускам, че и той може да не е знаел какво точно прави ... остава ми варянта да пробвам всепак с кабел HDMI 1.4 и ако не се получи вече ще мирясам и ще използвам оптичничт изход на телевизора и оптичният вход на домашното кино... :wink:
Ами пробвай , щом имаш желание ! За следващите покупки поне ще имаш един кабел hdmi 1.4 в повече !
Мерси много колега за компетентните и бързи отговори ... :smiley:
При мен телевизор Сони и PS3 се управляват взаимно. При палене на PS3ката, автоматично тръгва и телевизора и обратно, както и от телевизора мога да запаля PS3ката. Но примерно с друга конзола тоя номер не става. Явно производителите слагат подобни екстри когато се ползват устройства от една марка.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
При мен телевизор Сони и PS3 се управляват взаимно. При палене на PS3ката, автоматично тръгва и телевизора и обратно, както и от телевизора мога да запаля PS3ката. Но примерно с друга конзола тоя номер не става. Явно производителите слагат подобни екстри когато се ползват устройства от една марка.
A TV-то и PS3-ката само с HDMI кабел ли си ги вързал или с HDMI за видеото, а за аудиото с оптичен кабел ...?
От системата за кино имаш ХДМИ - out,а на телевизора е in . Няма как от тв-то да се върне звук по ХДМИ.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
От системата за кино имаш ХДМИ - out,а на телевизора е in . Няма как от тв-то да се върне звук по ХДМИ.
Абсолютно сте прави, искам пак да благодаря на всички отговорили в темата и помогнали ми да разбера, че съм се заблудил(са ме заблудили), че това което искам може да стане само с един HDMI кабел ...:)