Система за домашно кино Sony
Добър ден,
Решил съм да си купувам домашно кино ,обаче не съм много запознат реших да ви попитам вас какво мислите. Киното ще го използвам с компютъра и телевизора samsung uef6400.Стаята в която ще бъде е малка 13 кв.метра. Модела на който се спрях е :http://www.technopolis.bg/b2c/detail...SONY-BDV-E4100, та изкажете мнението си дали си струва или пък има по-удачен вариант.
Благодаря предварително ! :)
Отговор: Система за домашно кино Sony
Ако е само заради озвучаването (в смисъл не разполагаш с оригинални блу-рей дискове) няма смисъл. По-добре събери система ресийвър+тонколони. Към нея можеш да добавиш блу-рей или мултимедиен плеър.
Преди две години направих грешка и похарчих осем стотака за подобна система, която в крайна сметка сега събира прах на тавана.
Колегата podredko е абсолютно прав. Ако няма да въртиш Blu-Ray дискове, си вземи отделни компоненти! Препоръчвам Sony STR-DA1200 ES, което II-ра употреба е около 400 лв. Има всичко, което ти е нужно за отличен звук на филми. Освен компютъра, ТВ-то също се закача с оптичен кабел и HBO се чува с Dolby Digital. Другите филмови канали звучат с Dolby Pro Logic, почти като истински. :) Стереото му може да се мери с доста чисти усилватели от ES и QS сериите. В стерео го слушах с колони Jamo S-606, а за филми имах центърче и съраунди за 20-30 лв (по-принцип е хубаво и центъра да е добър, но...).
Тоест, според вас няма смисъл да си купувам Домашно кино ,а по -добре е за тези 700 лв. да си купя ресиивър + колони ?
Системата има много екстри, но ако ще пускаш музика от компа и искаш добър звук за стерео (също и за филми), тя не може да свирне като тези, които съм написал. Ако ти трябват удобствата, а качеството на звука в стерео не е толкова важен, грабвай я! Освен това 700 лв. няма да стигнат за тия неща, дето съм ги написал. около 400 е ресийвъра, виждал съм в Продавалник-а колоните за около 420 и още 30-50 лв. за някакъв център и съраунди...
аз съм на същото положение чудя се какво да направя и ще взема мултимедиен плеър на първо време,ако нямаш блу реи дискове не ти трябва такава чудесия аз си подарих моята в продавалник за 160лв въпреки че свиреше чудесно и бях гледал 20-30 диска за 5 години.