2 Прикачен файл(ове)
Как да свържа домашно кино Samsung към tv/monitor Samsung
Здравейте.
Имам домашно кино Samsung HT-Q9, но имам затруднение със свързването му към TV/monitor Samsung T24C300EW.
Прилагам снимки на входовете и изходите на домашното кино и ТВ, ако някойможе да помага с какъв кабел да ги вържа, за да мога да ползвам киното за вадене на звук при гледане на тв-то и да мога да си ползвам киното за гледане на dvd филми и слушане на музика. Разполагам с 3-ка чинчове и 1-ца чинч.
Благодаря предварително.
Отговор: Как да свържа домашно кино Samsung към tv/monitor Samsung
Най-добра картина ще получиш през компонентния вход на тв и съответния изход на "киното" (зелен/син/червен чинч) . За звука от тв трябва да покажеш какви входове има "киното" - показаните са само изходи .
Белия и червения чинч под жълтия са аудио вход. На киното не му трябва аудио изход :). Телевизора отзад няма аудио изход. Остава ако има изход за слушалки от там да се вземе сигнал. Или ако в евроскарта има и изход, което ме съмнява, но не е изключено - от там да се вземе с преходник.
:Drinks::p Е , да бе за видеото видях , че е изход и изобщо не съм забелязал , че на аудиото е вход ( е.ати и подредбата :BigGrin) - ако няма оптика остава от слушалките - скарта едва ли ще вади звук от плеъра на тв .
п.п. Сега го "прегледах" в нета - няма други входове "киното" (дъртичък модел) - остава от изхода за слушалки на тв към входа на киното (белия и червения чинч) .
Благодаря ви за съветите. Мисля, че имам и скарт кабел с чинчове и ще пробвам и с него. ТВ-то няма изход за слушалки.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте.
Да поизтупаме темата от нафталина.
Бях го прибрал киното в един кашон, защото не можах нещо да го вържа към 24' - та.
Сега пак се сетих за него и ми щукна да го ползвам , ако ли не вече отива за продажба /въпреки че дизайна ми харесва и не ми трябва кое знай какво освен да изкарам звук и картина от тв към киното и обратно - да гледам тв и да се чува на киното /.
За това моля отново за помощ за свързване на домашно кино SAMSUNG HT-Q9 към ТВ 32' SAMSUNG LE32B530P7W.
Знам, че и ТВ е вече старичко, но се надявам да стане и да се ползват съвместно.
Ако може , някой съвсем просто да ми обясни какъв кабел ще ми трябва за това и кой цвят към коя букса на тв и кино да свържда, за да потръгнат нещата.
Благодаря предварително.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20308&stc=1
Ето и задния панел на ТВ-то.
На киното го има в първият ми пост по темата.
За да свържеш киното към ТВ, както ти е казал svetlio1. За да имаш звук от ТВ към киното- два чинча от audio out на ТВ към audio in на киното. Успех!
Елементарно е в случая - белия и червения чинч от тв (audio out) в същите на киното (IN) и избираш съответния вход ...
Старите модели тв имаха всякакви входове и изходи , сега модерните трябва да правиш разни фокуси да ги свържеш със стара техника .;)
Благодаря Ви много за бързите отговори !!!