Каква външна звукова карта да взема?
Здравейте, преди няколко дни си смених лаптопа (Lenovo Z710) ,който няма S/PDIF. Предишния имаше и го свързвах директно с ресивъра за домашно кино (Sony STR-DG510) с оптичен кабел. Сега го свързвам с телевизора (Philips 46pfl5507) посредством HDMI кабел и от телевизора към ресивъра с оптика, но звука нещо не е като преди (става въпрос за 5.1). Ако взема някаква външна звукова карта ще се получи ли и каква ще ми върши работа в моя случай. Благодаря ви предварително.
Отговор: Каква външна звукова карта да взема?
За какво ти е външна карта? Лаптопа свързваш към ресийвъра с HDMI кабел, от ресийвъра към телевизора с друг HDMI кабел - имаш 3 входа IN и един към телевизора OUT. Когато откачаш/закачаш лаптопа към ресийвъра е добре и двете устройства(лаптоп/ресийвър) да са изключени.
Ресивъра не поддържа звук през HDMI.
Нещо такова ще ти свърши ли работа?
Предполагам, не знам. Аз затова питам и искам компетентно мнение, каква звукова карта да си взема.
Странно, ресийвърът ти няма входове за 5.1...Тази карта има оптичен изход иначе.
Има коаксиален и оптичен вход.
- - - - - - - - - -
Какво ще кажете за тази: asus xonar u7
Извинявам се, че питам тук, но въпросът ми и на мене е за звукова карта.
Какво трябва да поддържа звуковата карта, за да може да извади 5.1 канален звук през оптичният изход?
Вградената ми в дъното на компютъра (дъното е Asus Z87pro) явно не поддържа нещо си, защото когато свържа компютъра с ресивъра (Denon X2100W) изкарва само стерео. Рових се в настройките на компютъра, но освен стерео нищо друго не излиза.
На филми съм настроил кодека, звука да се разкодирва от ресивър и там си излиза DTS или DD, но на игри, където звуковата карта трябва да разкодирва - излиза само стерео.