2 Прикачен файл(ове)
Как DD5.1 свързване от телевизор към домашно кино без digital in и hdmi
Здравейте!
Домашното кино е малко старичко - няма digital in и hdmi . Moделът е Самсунг HT-TQ25. Мога ли по някакъв начин да изкрарам многоканален звук през него от телевизор? Ако това не е възможно, какъв ресивър трябва да взема за колоните, които са на 3 ома? Благодаря!
https://forum.setcombg.com/attachmen...-progetto7.jpg
https://forum.setcombg.com/attachmen...-progetto8.png
Отговор: Как DD5.1 свързване от телевизор към домашно кино без digital in и hdmi
Може само ако има/ползваш Долби Про Лоджик 2 и разновидностите му .
Отговор: Как DD5.1 свързване от телевизор към домашно кино без digital in и hdmi
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Може само ако има/ползваш Долби Про Лоджик 2 и разновидностите му .
Определено не ми хареса звука на симулация Долби Про Лоджик 2. Искам да използвам наличните колони на Самсунг за домашно кино. Какъв ресивър (бюджетен) ще препоръчате, който да има DIGITAL AUDIO IN и ще е съвместим с колоните 3 ома?
Няма такъв ( бюджетен , масово са 4-16 Ом ) или трудно ще намериш .По-добре търси чист усилвател
Или по-добре помисли за смяната му на това кино от Самсунг . Има колега от форума , който ги купува .Но всичко опира до пари , за съжаление !
Има и възможност да се ползват и само две колони , но няма как да получиш от тях истински многоканален звук , но е най-евтиното решение .
Всеки евтин ресивър ще ти свърши работа , като гледам на картинка тези колонки на дом кино няма да са товар на никой усилвател/ ресивър подържаш 4, че даже и 6 омови колони , ако не си купуваш веднага активен суб, може временно да ползваш стария като от пре аута на ресивъра подадеш сигнал към аудио ин на домашното кино , ако засилиш много сигнала към суба от ресивъра ,дом кино може и да сдаде багажа .При нормални нива не би трябвало да е проблем.Решението е временно , но върши работа.
Така става много сложно и е оправдано само при ресивър втора ръка т.е. значително евтин .
По-добре ново дом .кино , примерно това - Самсунг !
За парите които изхарчих навремето за блу рей още ме яд, най-неизползваната джаджа която имам.
Е , прав си и аз го имах този проблем , но се реши много бързо . Но активен суб + някакъв бюджетен ресивър е повече пари , но ако не са проблем , защо не . Но се търси бюджетно решение т.е. един вид компромис , поне аз така го разбрах . И само предлагам , нищо повече .