Отговор: Свързване на домашно кино Самсунг с телевизор и компютър
Здравейте,
Може би аз не мога да обясня-довечера ще видя точно модела на телевизора и ще го опиша.
Както писах и по рано,нямам HDMI ARC на телевизора.Компютъра е старичък и е възможно през този HDMI да не изкарва звук.Извод за оптика със сигурност нямам на компа.
Все пак,как може да се провери този HDMI на компа дали изкарва звук !
- - - - - - - - - -
Колега Сивик,
Толкова съм скаран с тази техника , че чак ме е срам !!!
Но се надявам, след като опиша точния модел на телевизора, някой да помогне.
Обаче за компа каква информация да дам, изобщо не знам !
Живея в Надежда-3, но ако някой се наема да помогне на място, идвам къде каже,взимам го,вършим работа и го връщам.
- - - - - - - - - -
Привет на всички,
Модела на телевизора е : LE4QB651T3WXXH ; Сериен номер: AZWU3SNS801151Y; Версия: SQ04
Така е добре , но пак си сгрешил в изписването - вместо 0 има Q , но това е несъществено . 2009 е , няма HDMI ARC определено , хдми 1.3 .
Остава да видиш настройките на компа и уредбата . И по метода проба - грешка , кое работи и кое не .
Да,прав си.Какво да гледам на настройките на компа и уредбата,като писах,че съм скаран с тази техника.
Ако знаех,повярвай нямаше да питам.
Та на въпроса !
Първо
Свържи уредбата с тв по хдми и пусни филм . Пробваш за звук и картина и настройваш в менюто хдми , както е описано .После с оптика от тв към дом . кино като смениш входа на уредбата от дистанционното - на екрана и трябва да се вижда D - IN . И да се появи звук .
Второ
Компа с тв по хдми и следиш има ли звук от уредбата или от тв , след като пипнеш съответните настройки и в менюто на телевизора ( менюто за звук , външен говорител или както е там при Самсунг ).
- - - - - - - - - -
И внимавай - всички връзки по хдми при ИЗКЛЮЧЕНИ уреди !!
Здрасти Сивик,
Понеже съм на работа, довечера ще го направя и ще ти пиша какво се случва.
Благодаря и лек ден !