Проблем със Соундбар Сони и телевизор Сони
Здравейте,имам неприятен проблем с два продукта на СОНИ,телeвизор KD55XD7005 и соундбар HT-RT4...та свързвам ги с оптичен кабел и HDMI...ARC...командват се и двете със дистанцията на телевизора няколко пъти и след това като ги изключа за няколко часа и реша да ги включа се включва само телевизора а соундбара не ...питах в сайта на сони,и ме посъветваха да върна първоначалните настройки на те-вето,направих го ефект нулев,а в сервиз на марката,ми казаха че ще почетат и ще ми кажат,но ме посъветваха да сменя батериите на двата уреда....е смених ги и пак нищо...сега за да гледам и слушам ...работя с три дистанции...луда работа,някой ако е имал подобен проблем да сподели,че ако не се оправят нещата ще ги продавам и повече никога SONY...:(:thumbdn::(
Отговор: Проблем със Соундбар Сони и телевизор Сони
Не трябва ли да са свързани само по HDMI? Какъв е смисълът да се свързват и с оптика?
Или има някакво ограничение за типа на изходящия сигнал?
Сложи soundbar-а на друг HDMI, който не е ARC!
трябва,но няма звук,местих го на другите гнезда-никъв ефект....интересното е че когато изключвам телевизора се изключва и соундбара,но когато го включа не се включва соундбара.....:( не знам дали има ограничения...значи толкоз да съм намразил тая система че кръв немам иде ми да я хвърля от четвъртия етаж
Цитат:
Първоначално публикувано от
PFT
трябва,но няма звук,местих го на другите гнезда-никъв ефект....интересното е че когато изключвам телевизора се изключва и соундбара,но когато го включа не се включва соундбара.....:( не знам дали има ограничения...значи толкоз да съм намразил тая система че кръв немам иде ми да я хвърля от четвъртия етаж
В sync menu на телевизора виждаш ли саунд бара.Има ли друго устройство закачено към телевизора.
понякога да,друг път не,има декодер на виваком...
- - - - - - - - - -
Цитат:
PFT
понякога да,друг път не,има декодер на виваком...
а може ли да е несъвместимост в двата продукта...?....запали ми се главата...
Изключи от HDMI бокса на виваком и пробвай така .При мен се получи подобно с ресивър Ямаха ,оказа се андроид бокс проблема.Декодера на виваком нали въобще не го изключваш.
Саунд бара по принцип трябва да е в HDMI 4
Виваком-ското "чудо" причиниява подобни проблеми - изключи от захранване уредите за 5-10мин. и би трябвало да се оправи - смени и HDMI кабела на приемника на Виваком.
Цитат:
nassko1
Изключи от HDMI бокса на виваком и пробвай така .При мен се получи подобно с ресивър Ямаха ,оказа се андроид бокс проблема.Декодера на виваком нали въобще не го изключваш.
Саунд бара по принцип трябва да е в HDMI 4
ARC-HDMI...при мен е на номер 3....да не го изключвам(декодера)....но как да гледам без декодер....на декодера има само чинчове,оптика и HDMI:(
Колегата се опитва да ти покаже по какъв начин да провериш дали проблема не се причинява от stb на виваком.
Предполагам става въпрос за IPTV или греша? И какво имаш в предвид под "не го изключвам(декодера)"? Не поставяш в Stand By ли?
Ако е така, то горещо ти препоръчвам да го правиш. Даже и от контакта от време на време.
Кабелът HDMI към декодера при всички положения го смени! Не е нужно да е много скъп (15-25лв.), но и да не е от магазина за 1 лв., какъвто, впрочем е "оригиналният"
Просто махни декодера, като първо изключваш от контакта всички присъединени към ТВ уреди + самия него за около 2 часа. После пусни на ТВ някакъв друг сигнал за проба. Ефирна ТВ, DVD, клип или филм от флашка, YouTube ... Ако няма проблем, а той се появи след присъединяването на "декодера", значи 100% е от него.
Директно се обаждаш на 123 да идват да си сменят боклука!
Между другото няма ли някаква настройка от менюто на режимите HDMI CEC? Да не би там да е ключът за бараката?
Смених кабелите,на декодера сложих HDMI-Vivanco High speed,а на Соундбара Hamma high speed,рестартирах всичко за около 10 минути и почвам да тествам....ще пиша какво става..Благодаря на всички за помощта...дано да има резултат че ми побеля косата....
Спри да се притесняваш за глупости!
Не си трови нервите, това е само железария!
Някой от комшиите ти няма ли подобен smart TV, за да пробваш при него дали работи оундбара?
Има,ама ми е неудобно...поне да разбера каде е проблема,че и оние от Сони...как ги навиках...не е истина....май ще се окаже че Виваком е проблема....сложих на декодера...чинч към скарт...за сега всичко е ток...сега въпроса е какво да кажа на Виваком...какво обяснение да дам за проблема...
Сони в случая нямат вина - минали сме по тоя път с всякакви марки .
Няма какво да им казваш и на Виваком - такива са си китайските им дръвчета и по-хубави няма (имат някакъв нов модел черен, ама не разчитам да има голяма разлика ) - включваш си го пак, но с по-добър HDMI кабел и ако пак се появи по някое време проблема (или друг) просто изключваш устройствата за 10 мин. от ел. захранване.
май ще карам на скарта за сега.....не виждам толкова голяма разлика от скарта и HDMI....ако с друг не стане ще ми се развали кефа...голямо благодаря на всички които ми помогнаха за откриване и отстраняване на проблема