Отговор: Смяна на говорители на стара с-ма за домашно кино
Такъв широколентов говорител с двоен магнит и закрепване ме съмнява да намериш.
Доколкото виждам от снимката, няма проблеми с гофрата.
Не обясни - какво точно те кара да мислиш, че точно ОТ са повредени? Кои точно?
Обикновено двата главни канала са с по-висока номинална мощност, а сателитите (какъвто си отворил) и центъра са по-ниска и еднаква такава.
Да не би усилвателят или кабелите да имат проблем?
Може и да не съм описал правилно проблема... При определени честоти, някой път при диалог се получава "жужащ", "дрънчащ" звук. Като нова нямаше такива проблеми, но след толкова години ползване, усилване, слушане на музика е нормално да са се "изхабили", ако може така да се изразя. Като при всичките се получава това нещо. Конкретно субуфера не ми е направил впечатление да има проблем. Колко би струвал ремонтът на всичките 6 такива говорители, защото в предните говорители са същите горе-долу най-вероятно?
Пусни им един тонгенератор така както са извън кутията, вероятно самите пластамаси резонират.
Тези говорители свирят високо, а ниските честоти обикновено развалят говорителите.
Вземи направи reset на системата, изчисти всякакви EQ, супер Bass и т.н, провери всички кабелни свързаности и пробвай пак.
С качествен източник (може и радио), не MP3 и т.н. Също така и не при Volume на MAX.
Ако е от ОТ постоянно ще има проблеми, а не на определени пасажи.
Никога не съм слушал на максимално ниво на звука, освек когато източникът е бил по-тих. Какво означава абревиатуарата "ОТ"?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Frost
Никога не съм слушал на максимално ниво на звука, освек когато източникът е бил по-тих. Какво означава абревиатуарата "ОТ"?
ОТ- озвучително тяло/тонколона.