Отговор: Саундбар Sony 55XE9005
При Sony 55XE9005, липсва HDMI eARC. Погледни все пак в упътването какво се казва и има ли проблем при свързването на еARC TV > ARC саундбар.
Разликата между HDMI ARC vs HDMI eARC
Ако държиш на музиката, съвета ми е насочи се към активни тонколони/ОТ с оптика.
Вярно ,няма да можеш да спираш/пускаш и двете с едно дистанционно. Но, звука, ще е много "по-богат" отколкото в саундбара (било то, дори и с Dolby Atmos)
Не. Стига да не ти трябва Chromecast-a.
Погледни следното ревю във връзка за саундбар аудио системите:
Don't buy these Soundbars...
Писах в друга тема, но ще се повторя и тук - по отношение на звук определено заложи на Samsung. Колкото и да не харесвам марката просто Sony и LG се излагат доста в тази категория продукти. При мен е свързан с LG телевизор и нямам абсолютно никакви драми. За сметка на това имам друг саундбар на Sony, който пак е свързан към LG и 8 от 10 пъти не тръгва заедно с телевизора и трябва да се пуска ръчно, а е активиран HDMI CEC...
За позиционирането слагаш го малко пред него или пък може и на самото полегато, което е част от стойката.
И аз подкрепям колегата,за озвучаване в момента заложи на Самсунг. Да,има и по-добри варианти,но едва ли ше ти харесат като цена.Наистина забрави за Сони и ЛГ в този сегмент.
Както се казва, каквото беше, беше :)
Днес пристигна q930b, по празниците като има време ще го тествам.
Аз съм с 930В, доволен.Инсталирай си приложението на телефона, настройки, ъпдейти от там е по-лесно.
Честито, заложил си на добър модел. +1 за приложението заради ъпдейтите.
Здравейте. От 2 дни съм с 930B, а тук видях, че има притежатели на въпросният саундбар. Задните високоговорители звучат много слабо и незнам това нормално ли е или е някакъв дефект? Сложих ги на 3-4 метра от бара. Инсталирах smart things и от там правя настройки, но не виждам голям ефект. Другото ми питане е за ъпдейта и дали подобрява или разваля нещо?
1 Прикачен файл(ове)
Задните са по-“слабички”, да.Но идеята им е да направят звука обемен, а не да го “изместят” назад.Надявам се си ги сложил на макс от приложението.
И максимално близо до дивана или там от където гледаш/слушаш :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40268&stc=1
Пусни някой филм от HBO Max да ги усетиш, “Лудия Макс, пътя на …” например.
Ъпдейтите не съм усетил да променят нещо съществено.
Благодаря за инфото. В настройките на smart things, ниво на канал - отзад и горе отзад съм ги дал на +6. При някои определени звуци се засилва звукът, при други въобще не се чува да свирят, но явно както казваш имат функция да създават обем. Иначе разположението на цялата система не е оптимално, защото имам малко лапе дето се мята на всичко, което види :), но и така съм доволен от саунда. На филми с добър звук и усилено на 10, мебелите започват да треперят.