Подобряване на система за домашно кино 5.1.4
  Здравейте, скоро си взех ресийвър Denon X3800H, 4 колони долби атмос на Klipsch R-40SA и имах един комплект тонколони 5.1 Quadral Quintas 5000. Въпросът ми е точно за тези колони, които не са лоши, но бих искал нещо по добро за 4000-5000 лв. някъде. Отначало си мислех за Dali Oberon 5.1 speaker pack (Dali Oberon 5, Dali Oberon Vocal, Dali Oberon on wall , Dali Sub E9F) но днес разгледах в Технополис на сайта JBL :
 СУБУФЕР JBL STAGE 200P BK; КОЛОНA JBL STAGE 260F BK, КОЛОНA JBL STAGE 245C BK. За съраунд имам JBL STAGE A120 - 2 бр.
Знам че е субективно, но кой е по-добрият избор от двете марки?
     Отговор: Подобряване на система за домашно кино 5.1.4
  Щом, си взел Kilpsch за Atmos, трябва да се насочиш към техните ОТ.  Или ги върни и се вземи DALI Alteco, (щом смяташ да са DALI).., или Atmos модула на JBL.
 Klipsch (мн. ярък и динамичен саунд) имат различен звук от цитираните марки: DALI (към топлия/неутрален звук), JBL към(неутралния).
Първо е трябвало, да си харесаш основи OT, след което Atmos модули...
И другите известни производители на ОТ предлагат тонколони, погледни/послушай и, тогава пристъпи към покупката.
     Отговор: Подобряване на система за домашно кино 5.1.4
  атмос колоните нямат голямо значение за саунда , там са само ефекти , които са много редки / самолети, куршуми, дъжд и подобни/, вземи си основните ОТ каквито ти харесат на звук , ако можеш да ги чуеш / не купувай по цифри от характеристики само /и по възможност съраундите и най-вече центъра да са една серия. Суб си вземи хубав , повечето хора предпочитат  SVS, аз лично харесвам  REL