-
Nokia 6600 and Programm
Здравейте,
Имам Нокиа 6600 и благодарение на някои постове (Malone,Lupus и т.н),рарбрах доста за нея.
Преди няколко дена инсталирах 2 програми-SlovoED(German-English) и Wayfinder.
Речника превежда ужасно:
world ми го превежда като настройка,
Мotherboard-като напиши писмо
на немски и други подобни глупави примери.
А навигационната програма служи единствено ,когато си онлайн(доста разходи).
Някой да препоръча подобни програми.
До колко МБ ммс карта поддържа Нокиа 6600.Имам възможност да купя 1 гб на добра цена,но не мога да немеря инфо дали се поддържа.
Благодаря
-
Nokia 6600 and Programm
@knoppix
Не съм ползвал речниците на Paragon Software/Epocware и нямам мнение по тази част от темата.
Навигационна програма и речници ще ти потърся. На други производители. Но не мисля, че ще е нещо по различно, поне за навигационната програма. Все пак не са толкова много фирмите пишещи софтуер за Symbian телефони.
Ще видя и дали нямам нещо вече при мен.
А след малко ще ти дам линк, където е обсъждана функционалността на MMC на Nokia 6600.
Указано е точно производителя на MMC, големината и, и това дали се "познават" от телефона или не. И имаше само собствени впечатления. Разбирай пишеха само хора, които са тествали картата на своя телефон.
Само да потърся в кой точно /чужд/ форум четох темата.
-
Nokia 6600 and Programm
супер,мерси Malone.
А това е доста вярно,че няма много фирми,които пишат за symbian.Почнах да се замислям сериозно за персонален органайзер
-
Nokia 6600 and Programm
Тук за MMC.
http://www.allaboutsymbian.com/forum...5&page=1&pp=15
Не съм се задълбочавал много, за 512 MMC има мнения, за 1Gb обаче не видях.
Но не виждам причина да не я хареса. Ако има някъкъв такъв проблем, би могъл да си update-неш firmware на телефона, особено, ако си от София или имаш ходене до там.
След доста търсене намерих координатите на официално определения сервизен център на Нокия за България.
Оригинален firmware и hardware.
Предварително обаче си направи пълен back-up на информацията в телефона. При update на firmware не винаги успяват да запазят всички данни. Така съм чувал. Случват се и грешки.
Но ако си запазил данните на компютъра си, всичко ще бъде ОК.
Засега е само в София. Потърси ме по кюто или чрез PM. Ще ти дам адрес и телефон.
Не е скъпа услугата. 28 лева. Дано на някой това не му се стори надуто, но 28 лева не са чак толкова много пари.
//edit
Работи и с 1Gb MMC.
В общия случай не би трябвало да има проблеми, освен ако не е калпава самата карта.
Доказателството
http://forums.mobymemory.com/shwmess...&MessageID=111
-
Nokia 6600 and Programm
Malone,мерси.
Мисля че ще купя 1 ГБ карта .
Аз успях да намеря карти за навигиране.Инсталирах Tom-Tom citymap.Пише че било за Нокия 3650,но се инсталира без проблем и работи.Проблема е че в Интернет има само карти на Италиански и американски градове.А аз държа на европейски.Но както и да е ще търся.
Благодаря ти за предишните съвети как да гледам видео,работи безупречно,само звука е малко моно.
Ще ти бъда благодарен ако успееш да ме насочиш към някой речник,все още не мога да намеря нищо.
-
Nokia 6600 and Programm
@knoppix
За съжаление по-стерео няма да стане. 6600 си има едноканален монозвук. Принципно той не е game/мултимедийно ориентиран телефон да кажем като N-Gage. Въпрос на потребителски ниши.
Пък и с тези пикливи говорители [и N-Gage и 6600] кел файда от стереото. На стерео слушалките за Нокия е приличен звука. Въобще твърденията за стерео звук на телефон, предвид размерите и устройството му смятам за търговски трик.
Чукни <u>тука</u> да видиш какво става [8D]