Ericsson T65. Неще да му се зарежда батерията.
Какво да го правя тоя Т65? Пускам да го зареждам, всичко е ок. Дава ми че е започнало зареждането, индикатора на батерията си се мърда, зелената лампичка свети постоянно и т. н. Обаче ток в батерията йок. Пробвах и да го изключа и тогава да го зареждам - същия х*й. Замерих (до колкото мога) зарядното, даваше ми 5,2 V, колкото и трябва да е.
Давайте идеи как да реша проблема. Утре ще го водя на доктор да видя той какво ще каже.
Проблема може да е както в телефона, така и в батерията. Пробвай с друга батерия дали става същия номер, преди да си го повел по доктори. Или твоята батерия на друг телефон.
За да махна батерията трябва да му махна задният панел. Нямам необходимият инструмент. А и незнам с каква батерия да заменя моята.
Проблема може да са ти замърсени контакти - буксата в която включваш зарядното не е запоена към платката, а е на контакт. Поне аз с предишния ми телефон (точно Т65) имах подобен проблем - понякога изобщо сприраше да се зарежда, купих си необходимата отверка за да го отворя и след почистване зареждаше без проблем.
Мисля че си прав. Малко го понатиснах отсам оттам и започна да зарежда. Сега съм го оставил да се зареди и после ще пробвам да го отворя.
отварянето става като отвъртиш 2те болчета долу, след това пъхаш нокътя в долния край м/у задния капак и средното панелче и така дърпаш нагоре за да отпореш задния капак
по натам ще ти е лесно да го разглобиш нацяло.