Връзка между компютър и GSM?
Имам GSM Sony Ericsson k700i и искам да мога да обменям данни между него и моят компютър (с телефона си върви диск с програми за обработка на данни от телефона когато бъдат свалени на компютъра) .
Самият GSM притежава инфрачервен порт и bluetooth. Интересува ме какъв кабел (или устройство) е необходим за да се свържат с компютъра.
Не ти трябва кабел.Купи си usb bluetooth или IR и си решаваш проблема.Даже гледах във форума се продаваше IR за 20лв. !!! Аз от личен опит ти препоръчвам bluetooth.Успех !!!
Можеш да си купиш усб към инфраред(както и към блутут) от почти всеки магазин за компютърни аксесоари.Идва със драйверите и се инсталира лесно.От там нататък със софтуера на телефона нещата са лесни.Разлика има в скоростта и разстоянието на което можеш да ги ползваш.
И в още някои малки неща. Малки, но важни. За IrDA се изисква пряка видимост по стандарт до 1 метър, докато при BT единствено 10 метра, може и от другата стая.
/Не говорете за 100 метра. Първо вижте класа на BT на телефона./
След 98 драйвери не ти трябват
Когато си вземеш Блутуут,отиваш на http://fma.sourceforge.net/ и сваляш необходимия софтуер.Удоволствието е изцяло твое.[:)]