Re: Nokia BB5 Unlock в България ??? :)
Привет на всички от Италия .
Първо да споделя малко ненужна информация: от няколко години работя в Италия в един туристически комплекс и нета ми е през мобилен оператор защото ми е по удобно и за целта ми се налага да съм в крак с мобилните телефони който предоставят високоскоростен трансфер.И така до преди година горе долу си купувахме кодикани телефони е не на килограм като в Англия , от гореупоменатия оператор ТРЕ ИТАЛИЯ / до колкото знам собственост на Берлускони или поне така се гогори / и ги разкодирахме дето сварим или в Италия или в България но уви вече дори едно дръгливо LG не могат да оправят.
Та по темата тука се накупиха доста 6280-ки /прекрасна слушалка / от мои коколеги и все още са си заключени но една вечер се разпивам с една колежка която си беше купила такава слушалка и от приказка на прикзка стигнахме до въпросните телефони и се оказа че го е отключела ??? Ха кво приказваш бре жено не си прави гаргара с мен и викам и в последствие ми се обеснява че дъщеря и е женена за ..... и имат едиси колко и къде магазини в Добрич и Варна за продажба на теефони и тая нокия са я пращали къде ли не дори и в ***** ама нъц накря са я разкодиали в Холандия или Финладия нещо такова не си спомням добре за 60 евро.
Та на колежката контракта и изтече и си замина МА КУ БОЛКАТА Е ТОЛКОЗ ГОЛЯМА И СЕ ПРИМОЛИТЕ ЩЕ СЕ НАПЪНА ДА Я ИЗДИРЯ И ДА ВИ ПУСНА ИНФО ОТ ВТОРА РЪКА.
А иначе аз си джиткам с една 6233 от която съм много доволен ама се издрусах 250 евро и още имам водовъртеж в портфейла а въпросната 6630 в момента тук е 179 евро.
ПП. Мисля си дали някой не е създал легендата за сърбина а в действителност телефоните да се разкодират в скандинавие някъде щото от първа ръка имам инфо че преди като дойде патида телефони са ги кодирали в сервиза на ТРЕ а сега практиката е че ги кодират директно във фабриките на НОКИЯ.
много написа ама не разбрахме въпроса ти...
за нокия и провайдера въпроса седи така
за нокия има една програмка с която се LOCK\UNLOCK към нея върви едно
донгле( хардуерен ключ за програмата ) в който има една СИМ карта. в нея са параметри само за
един провайдер. така че съответния провайдер може да кодира/разкодира само неговите си телефони... и естествено може да си ги поръча да му ги кодират още в завода...
когато се кодират много телефони то IMEI-те им и кодовете за разкодиране се записват в база данни....
И все пак очаква ли се тези нокии(6280) да почнат да се разкодират някога? Приятел ми е взел такава от Испания(кодирана на vodafone) преди няколко дена и се чудим какво да правим - там в един сервиз му предлагали за 60 евро да я разкодират, ама можело и да я развалят.. и другия вариянт е да ми я прати тука и да си чакам да почнат да ги разкодирват(ако изобщо почнат)
Цитат:
Първоначално публикувано от vwcorrado
И все пак очаква ли се тези нокии(6280) да почнат да се разкодират някога? Приятел ми е взел такава от Испания(кодирана на vodafone) преди няколко дена и се чудим какво да правим - там в един сервиз му предлагали за 60 евро да я разкодират, ама можело и да я развалят.. и другия вариянт е да ми я прати тука и да си чакам да почнат да ги разкодирват(ако изобщо почнат)
Да, очаква се! Когато започнат да продават залежалите по 1 евро за 2бр и ти дават по една бакшиш.
Finally Bb5 Unlock Box Released
DIRECT BB5 SERVICE TOOL FOR NOKIA
This is a service software device for servicing, unlocking and repairing Nokia BB5 models. It DIRECTLY unlocks & flashes without testpoint.
N70 Unlocker - Nk6630 Unlocker - Nk6680 Unlocker - N90 Unlocker - Nk6280 Unlocker - BB5 Unlocker - Unlock
Suitable for dead handsets, language changes & unlocking.
Our box is the first ever box with capabilities of unlocking BB5 handsets. Its works with a wide range of phone models.
It provides capabilities of diagnostics, flashing and unlocking of mobile phones.
http://i108.photobucket.com/albums/n...et102/bbb5.jpg
Unlock all locks and security code.
Unlock supported models less than 12 seconds
Allow SP-Lock to any network.
Read/Write EEPROM, firmware, flash.
Flash via Usb with speeds upto 921600bps.
More than one box can be connected to PC for multiple flashing.
Automatic download directory creation and flashfile downloading - (Internet connection required).
Simple Usb connectivity to PC with only one port required.
9 volt 500ma DC power supply required - Not Included (Too heavy for shipping purposes).
Main software application has built-in file manager and our software is very user-friendly.
DCT4 phone models will also be supported very soon.
Every box has its own Serial Number which is automatically detected via the internet when updating firmware/software/flash files/manual. Login details for our support site click here.
This product doesn't need internet connection for the everyday work, but it is recommended that you use on a computer which has internet connection to update your box with the latest software. The BB5 Service Tool works with Windows XP/2000/98/ME/Vista operating systems
http://www.bb5unlocker.de
http://www.bb5unlocker.de
[/quote]
Не видях нищо което може да ми послужи за разкодиране.
a_vezenkov@yahoo.com - pi6ete mi, kojto iska da go svetna kade da si razkodira telefona sre6tu 100lv.
Здравейте, имам SonyEricsson K800 от Orange UK, може ли вече да се разкодирва в България и на каква цена, или трябва да се кара в Сърбия :)
темата тук е за Нокия не за Sony-Ericsson
и до колкото знам K800 се "правят" само в Добрич...
Въй ... голяма тема е станала :) Въпросната 6630-ка ББ5 беше успешно разкодирана от Деян и работи точно година и половина ...после както си работеше цяла вечер рестартираше и два часа по късно изгасна завинаги и се пресели във вечните телекомуникационни полета :) ... причината ..... хардуерно развалена флаш памет ....... понеже Нокиа купуват на кило флаш чипове ...дето е рам,firmware на телефона от различни производители и в този се е паднала памет на Самсунг, а те са ялови (разбира се хората със самсунг да не се обиждат) .....абе корейска му работа..... :) Евала на Нокиа за ББ5 ....дорбе са го измислили ...по новите ББ5 телефони вече са почти неразкодираеми :)
За флашовете на Samsung незнам, ама тези на Tompson са пълна скръб...
Здравейте. Може би ще ми донесат Nokia 6131 от Германия и имам няколко въпроса. Видях, че тази Нокиа е в списъка на BB5 телефоните. Задължително ли е тя да е кодирана, и какво всъщност представлява кодирането на телефон.
Не е задължително да е кодирана, но обратното е малко верятно.
Кодирането се прави от оператора (или по негова поръчка) най-вече при телефони които са закупени с договор към съответния оператор и съответно на по-ниска цена.
Телефона проверява дали поставената в него SIM карта е от оператора който ти е продал телефона и ако не е, не иска да работи - най-общо казано, това е кодирането към оператор.