При обаждане или звънене батерията веднага пада???
Здравейте!
Моя приятелка ми се оплака, че има проблеми с GSM-а си Ericson (старите с капачето).
Зарежда батерията и щом започне да звъни батерията показва, че е празна. Същото се получава, когато тя се обади на някой. Прекъсва разговора, сякаш батерията е изтощена.Батерията и не е много стара (година и половина).
Повече от ясно е, че е нужно да смени GSM-а си, но в момента е във финансово затруднение.
Отворих го, почистих го, замерих батерията, прегледах елементите - всичко изглежда наред. Затворих го и пробвах - същото!
Бихте ли ме насочили каква може да бъде предполагаемата причина.
Благодаря ви предварително!!!
Re: При обаждане или звънене батерията веднага пада???
Аз имах такъв проблем (Siemens C35). Оказа се, че си е от батерията. След смяната държи 4-5 дни.
Съветвам те първо да пробваш с друга батерия. Или да занесеш старата за проверка (сам едва ли можеш да разбереш дали е годна). Ако я мериш с мултицет и си има напрежението - нищо не значи още. Ако контактува добре не виждам какво друго ще е. /не съм в занаята - изказвам мнение само/
Ако батерията е куча марка не се учудвам че е за година и половина се е скапала. И аз съм имал такива случай. Разбира се не винаги евтините батерии са калпави.
това не е от батерията тела има отечка , и с 5 батерии да пробваш пак ще е сьщото
Аз имах почти същия проблем със Siemens M35 (служебен). Само че при него, батерията пискаше че е изтощена по всяко време, т.е. уж е пълна и в следващия момент изписва че е изтощена и телефона се изключва, нямаше значение дали набираш или не. И аз мислих че е от батерията, първо й зачистих само контактите със спирт, подложих едно дунапренче на батерията, защото малко свободно ходеше в гнездото си, и уж се пооправи малко, но не след дълго пак същия проблем се появи. Занесох го на сервиз, измериха ми батерията (на специален стенд) и казаха че та я наред (а тя беше на около година), казаха че било от телефона, щото бил стар и без калъф и е влезнал боклук и прахоляци вътре, и освен това било твърде възможно пластините, които дават връзката между батерията и платката да са отслабили натиска си и т.н. Та ремонтираха ми го, работи седмица и после пак същото. Казах им това, и те тогава казаха че все още правел тъй, значи проблема бил в някаква платка, нещо за напрежението беше, не помня точно, защото беше отдавна.
Та от цялата работа искам да ти кажа, че може да не е от батерията, най-добре го занеси на сервиз да ти я мернат и да се види от нея ли е или от телефона.
Цитат:
Първоначално публикувано от HD
Аз имах почти същия проблем със Siemens M35 (служебен). Само че при него, батерията пискаше че е изтощена по всяко време, т.е. уж е пълна и в следващия момент изписва че е изтощена и телефона се изключва,
С M35 имах проблеми с крайният транзистор на предвателя преди 2-3 години.Смениха ми транзистора.
Няма лоша връзка - всичко е наред!!!
Проверих за отечка или скъсяване - не можах да открия такова.
Според болшинството от вас май е нужно да сменя батерията.
Надявам се това да е истинската причина!!!
Преди малко приятел ми донесе телефона си - Motorola C333 - с подобни проблеми.
Когато го зареди, бързо почва от средата на батерията (все едно не е много празен) и за кратко време се зарежда до край.
Когато започне да го ползва веднага пада и трябва да го "рестартира".
Обясни ми, че ако го зареди, изкара от контакта, пак го включи и т.н. няколко пъти се зарежда и кара доста време. Но сами разбирате неудобството и ангажирането по този начин.
Батерията му била на 2 години. Сменил преди 2 месеца батерията с чисто нова Li-Yo батерия но продължава да прави същите номера. Явно проблема не е в батерията.
Какъв според вас може да е неговия случай???
Идентичен ли е проблема с предния Ericsin T10?
:)Първо провери батерията, както трябва и после търси сложни повреди.
Чипа на зареждане е сдал багажа ако батерията е здрава. Отнеси го на свестен сервиз и ще ти го оправят - сам няма да се справиш в този случай.
Цитат:
Първоначално публикувано от DGP
Чипа на зареждане е сдал багажа ако батерията е здрава. Отнеси го на свестен сервиз и ще ти го оправят - сам няма да се справиш в този случай.
Подкрепям напълно!
За ериксоните е типичен дефект.За моторола не е при тях най-често срещания дефект са спойките на буксата за зареждането. Хвърли един поглед тук http://www.lumeamobila.ro/placi.php