Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    5
    #1

    Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Здравейте!

    Мисля да си сменя телефона и да си направя подарък за Коледа. Мислейки в перспектива и виждайки как се променя всичко в областта на техниката, сигурно ще го ползвам около 2 години максимум, може и по-малко. Колкото и да го използвам, държа това, което ще си купя да бъде ефективно, удобно и най-вече надеждно. Имал съм различни телефони досега, но всичко, което съм придобил като опит, си остава за конкретните модели, които съм имал...

    Значи, това, на което ще държа в бъдещия ми телефон е: изчистен дизайн, добро покритие и надеждна батерия, mp3 player и радио и сносна камера. Засега съм се ориентирал към NOKIA 6233, NOKIA 3250 и евентуално NOKIA N70. От SONY ERICSSON впечатление са ми направили SE K750i i K610. Бюджетът ми за потенциалния телефон е 500 - 550 лв. Не мисля, че бих дал повече за телефон, даже и да си бях поставил за цел да си взема нещо страхотно...

    Освен всички основни характеристики като обхват, батерия и дизайн, държа да има радио и mp3, защото мисля да го използвам и като mp3 player. Не харесвам слайдери и отварящи се телефони по ред експлоатационни причини.

    Някой има ли конкретни наблюдения върху поведението на горепосочените модели??? Може ли да ми посочите нещо до тези пари, което да си заслужава? Благодаря на ВСИЧКИ!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #2

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Разкарай камерата от сметките:
    Nokia E61, E60

  4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #3

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Аз бих заложил на SE заради перфектната реализация на менютата и добре премислената функционалност - нещо, което при Нокия просто не съществува. Между другото, К610 няма радио. Според мен най-добре комплектован идва W810 - със стерео слушалки и 512МВ карта по интернет дават цена около 525 лв. Всичко това ще трябва да си купиш допълнително ако вземеш Нокия... т.е. цената изведнъж ти скача със 100 лв. Да не забравяме, че към момента SE предлагат и най-добрите камери в своите телефони.

    Можеш да прочетеш ревюта за интересуващите те телефони на www.mobile-review.com. Има на руски и английски.
    Успех

  5. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    5
    #4

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Здравейте, мерси много... Изчел съм всички ревюта и повечето форуми на български, английски и руски в интернет. Ако наистина, W810 идва с 512 МB карта, би било страхотно. При всички модели на SE, най-много ме пристеснява централния местещ се бутон на клавиатурата, който много често прескача и се разваля при по-продължително скролиране. SE ми бяха първоначалния избор, но след много ревюта и коментари именно за това, почти се отказах.

    Между другото, в Mobile Bulgaria няма информация за 512 карта, включена в комплекта.

    Засега съм се ориентирал към Nokia 6233 - сравнително скапан модел, който не може да отваря Java приложения над 1 MB и да работи с отворени повече от 1 приложения, няма и RDS. Това, което има при него е стерео-спийкърите, перфектният силен звук, излизащ от тях, възможностите за цялостно свързване, огромният екран и изчистения дизайн. Минуси: лоша камера, няма светкавица, малка вградена памет. Дисплеят му е доста по-добър от повечето модели на СЕ на слънчева светлина.

    Просто не знам, затова и пиша, не искам да се прекарам, знам характеристиките на всички модели, чел съм и за експлоатационните им особености... Знам, че няма да използвам телефона за качествени снимки, защото 2 МП са нищо за какъвто и да е качествен образ. Иначе си прав, SE са по-добрата марка, централният подвижен бутон, както и някои други характеристики ме карат още да се чудя...

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #5

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Наистина има проблеми с джойстиците, но пък w810 няма такъв, а четири стрелки на негово място, така че още не е ясно положението.
    Аз имам един стар к300, който преживя стабилна доза пясък и сол миналото лято и след около година употреба джойстика започна малко по-трудно да усеща посоката надолу. Хубавата новина е, че ремонта струва десетина лв. - т.е. не е болка за умиране.

    PS. Провери на сайта на производителя каква е пълната окомплектация на телефоните, които те интересуват и ако някъде са обрали екстрите, просто си излез. Аман от тарикати на дребно

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    372
    #6

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Nokia 6233 не само, че не може да отваря повече от едно java приложение, но и не може да ги минимизира. Т.е. ако искаш да се обадиш по телефона ще трябва да затвориш Jimm-a примерно. SE K800 поддържа до 10 отворени приложения. Цената е 100-тина лева отгоре обаче. А в момента върви и с добра карта памет в Глобул.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #7

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    От две и половина години съм със К500 и съм може би най-доволен от всичките ми досегашни телефони. Джойстика не ми е правил проблеми - проблема съм го виждал при по-евтините модели. Единственото което ме дразни е затруднената работа с тел. указател, когато си избрал за език на телефона "български" - нещо характерно за SE.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    22
    #8

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Аз пък съм за СЕ К800...., определено доста добър телефон но и Уолкмен серията не е зле например 810

  11. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    5
    #9

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Като стана въпрос за Sony Ericsson K800, имате ли конкретни впечатления от експлоатацията му - дава ли дефекти? Какъв е, ако избирате за цена примерно до 700 лв., с какъв друг телефон бихте го сравнили? Вече започвам да се чудя, дали да не изчакам малко и да си взема К800, защото изглежда е страхотелн телефон???!!!???

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    133
    #10

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    k800i е перфектния телефон в момента. Или по-точно фотоапарат, който служи и за телефон.
    Проблема е само при комуникация през USB кабела, без да е включено зарядното. Вече един апарат заби тотално от това. Но снимките, които прави - просто без конкуренция (ксенон флаш, автофокус, bestpic /9 снимки с едно кликване и после си избираш тая, която ти харесва/ ....) Абе бъка от екстри. Истински мултитаскинг, т.е. няколко приложения работещи заедно, като можеш безпроблемно да превключваш по между им, възможност за ротация на картината, за показване на цял екран и т.н.
    Недостатък е малко слабия звук, но това не е болка за умиране.
    Батерията се държи доста добре - при средно натоварване (5-9 снимки със светкавица, видеоклип при входящо обаждане и разговори от порядъка на 15-20мин/ден, интернет браузвъне по 10-ина мин и от време на време ICQ (т.е. jimm) ) държи (след петото зареждане на чисто нов телефон) по поне 3 дни.
    Няма какво да се чудиш - това е машинката, която си заслужава в момента. А това дето го приказват за джойстика - не съм го срещал сред нито един модел над j210i - работят си перфектно (дори и след съприкосновение с вода и пясък)
    Малко му е скъпа мемори картата, но най-вероятно след няколко месеца ще паднат и техните цени.

  13. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    5
    #11

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Мерси много за информацията... Какво имаше предвид, че забива, ако не е включено зарядното при комиуникация с USB? Има ли проблеми с качване на файлове и разчитането им? Как плейва mp3 - от спийкъра и съответно на слушалки? И мен това ме пристеснява, че СЕ вадят много слаб звук от говорителя. СЕ К800 не е със стерео спийкъри, нали?

    Аз затова се бях насочил към Nokia 6233, защото звукът от спийкърите е страхотен - обемен, с достатъчен бас за телефон, стерео. Наистина, всичко друго е доста орязано. Притеснява ме също, че К800 е доста нов и сервизите може да не знаят как да боравят при повреда...

    Колко струва мемори картата за К800, примерно 512 МБ??? Мерси много за информацията...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    372
    #12

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...


  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    101
    #13

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    ... Единственото което ме дразни е затруднената работа с тел. указател, когато си избрал за език на телефона "български" - нещо характерно за SE.
    Колега, влизаш в телефонния указател, натискаш # и задържаш малко. Сега вече можеш да търсиш имена и на латиница.
    Ако изключиш телефона се налага да повториш операцията, но това се преживява

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    5
    #14

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    Пак се връщам на първоначалния си избор - Nokia 6233. Изчетох всичко, което беше налично за СЕ К800 и разбрах следното: среден по сила звук, на моменти слаб - особено при mp3; ограничение на картата - до 1 ГБ; бързо падане на батерията при нормална ескплоатация; неергонамична клавиатура (наличие на джойстик); диспллей, влияещ се доста от пръстовите отпечатъци. Иначе, всички друго е доста добро за телефон. Въпросът е, заслужава ли си да дадеш 700 лв. за телефон, пък бил той и доста добът, като можеш да дадеш 500 лв. за 6233 с прекрасен силен стерео звук, радио, карти до 2 МБ, не 1, Li Pol battery 1100 mAh.??? Май ще се спра на по-евтиния вариант, при това 3G.

  18. Novice
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    4
    #15

    Re: Избор На Телефон - Nokia, Sony Ericsson or...

    А какво ще кажете за Nokia N 93 ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. продавам мобилен телефон Sony Ericsson W302
    От andi03 във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 04-01-14, 13:40
  2. Отговори: 14
    Последно: 30-01-11, 15:58
  3. Sony Ericsson K800i или Nokia 6120
    От bo4o във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 11-12-07, 22:21
  4. Sony Ericsson K750i или Nokia 6131
    От amigo75 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 11-11-06, 22:53
  5. Избор на GSM Nokia VS. Sony Ericsson
    От Io във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 21
    Последно: 15-01-06, 15:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе