Windows mobile 6, speech & voice recognition
И така, въпроса е как да се подкарат нещата. Върти ми се някаква идея че би трябвало устройството да може да те предупреждава кой звъни, изчитайки името от телефонната книжка, както и би трябвало да го накараш да набира номерата от нея с гласови команди, без предварително да записваш wav-чета за всеки един абонат. Даваййте идеи.
Пъ.Съ. замислям се да предложа форум за ПДА-та и смартфони.
Re: Windows mobile 6, speech & voice recognition
Ми трябва ти програма за speaker independent voice recognition.
За да ти чете ти трябва text-to-speech но няма да си очарован от резултата :))
Voice Signal имат може би най-добрия voice recognition софтуер, от къде да се намери кракнат обаче не знам ... ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от fori
...устройството да може да те предупреждава кой звъни, изчитайки името от телефонната книжка...
Няма такъв. Поне не такъв със задоволително качество. Проблема идва от това че софтуера не знае как да произнася българските имена и ако се справя добре със John, Steeve и т.н. става много забавно с Bojidar Trendafilov Mehandjiiski :)
Цитат:
Първоначално публикувано от fori
...
Пъ.Съ. замислям се да предложа форум за ПДА-та и смартфони.
С две ръце ( а и с всичко останало :)) ) подкрепям това предложение!
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Няма такъв. Поне не такъв със задоволително качество. Проблема идва от това че софтуера не знае как да произнася българските имена и ако се справя добре със John, Steeve и т.н. става много забавно с Bojidar Trendafilov Mehandjiiski :)
Някои симбиан нокии го имат това нещо и се справят доста добре . Аз съм с 5500 и опцията си е вградена ( в смисъл че не се налага да инсталирам друга програма ) Когато ме търсят няма никави проблеми - винаги разбирам кой е . Още повече че се опитва да чете със собственият ти глас , така че ако си познаваш :)) гласа няма да имаш проблем с разпознаването . Особенно полезно е когато си с хендсфри - чуваш името и знаеш с кого говориш . Чете и гл. команди на кирилица , за имена не съм го пробвал но мисля че няма да има проблеми щото добре произнася звуци като " З " и " Щ "( този май го няма в английския) но нали аз съм му го казвал :))
Набира от тел. книга без да вкарваш гласови команди , обаче там вече прави грешки . Интересното е че като не познае командата много ясно ти казва " не намирам този гласов маркер " на чист български
CrossBlade, дай малко повече инфо, може и да се намери нещо по въпроса.
Tommorow, за сега проблема ми е в гъзарията, а не в качеството.
rumo, щ е буква, а не звук, произнася се като шт :)
До момента единственото тулче което намерих е едно руско програмче, което ти изчита аутлук контактте, генерира ти мп3-ка за всеки юзър и ги сетва като рингтон на контакта, но това не ме устройва.