Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН
След като разбрах, че трябва да се разделя (колкото и да не ми се иска) с последния мохикан на WINDOWS телефоните, аз също се бях насочил към iPhone 12 mini (то и като цена 64ГБ версията е близка до GOGLE PIXEL 5), дори щях да го поръчам от istyle.bg, обаче цената за доставка (12 лв) ме втаса и се отказах. А за съществуването на PIXEL разбрах от приятел, на когото споделих, че ми трябва телефон с гугъл услуги и възможно "най-чист" Андроид. Цените и на предишните ми телефони (флагман модели и не чак толкова) са били близки до тази, и по принцип е без значение, важното е да ми върши работа.
@podredko сподели впечатления от ползването на пиксела, след като добиеш такива. Интересно ми е.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Гледай да има бързо зареждане, че с тия големи батерии е мъка.Моя забравих снощи да го включа на зарядно и сутринта го заредих от 22 до 87 процента за половин час кажи речи докато се оправям и закусвам
Някой ако има Oneplus 8 pro, мога да му подаря един син кейс, че ми дойде в пратка в която трябваше да има интегрални схеми. Няма какво да го правя.
Момчета, кажете добър сайт за смартфони с по богат избор. Телефонът няма да се поръчва от БГ - та сайта не трябва да е български. Най вероятно от UK или USA.
В USA не са ли на друг стандарт?
Сегашното Xiaomi/глобална версия/, купено тук си работи в US без никакъв проблем. Проблема е, че се счупи и трябва нов.
То това нашите "корифеи" го "патентоваха" за micro USB едно време.
Паси и жена му.
А кое му е хубавото?
Лошото е че ограничава конкуренцията.
Освен това USB C не означава автоматично универсалност на зарядните...
Най-вероятно някои ще сложат чип за разпознаване(Моторола на телефоните бяха така едно време, затова не можех да ги понасям), а други ще "варират" с волтовете на които се зарежда и работи батерията ..
Това с чиповете го правеха Dell и Packard Bell със зарядните за лаптопите им...
А бре общо взето няма голяма полза.
Дано да са универсални зарядните, ама надали
...
Нямам проблем с което и да е зарядно , ползвано на телефони от различни марки ... без въйфоня разбира се.
Цитат:
Лошото е че ограничава конкуренцията
- не зарядното , а самата букса да е еднаква бре Джъсти , какво ограничаване на конкуренцията ;) - не като преди да разнасям 5 вида зарядни/кабели за различни телефони и у-ва.
Те самите зарядни са си различни и сега - буксата като е еднаква вече какво ще поддържа телефона си е въпрос на клас и процесор и доколко ще се възползва от възможностите на самото зарядно .
Колебая се между Poco f3 и Oneplus nord 2 , някой с впечатления или алтернатива в границите 600 - 800 лв, 8 ram, 128 gb и по-надеждна батерия ?