DVB-T - актуално положение в София?
  Някой ако ползва цифрова ефирна тв би ли споделил какво е положението към момента?
Кои телевизии се излъчват, откъде /Яворов, Копитото/, силата на сигнала как е.
Някакви честоти и други данни трябва ли да знам за да пробвам или dvb-t тунера ги открива с автоматично сканиране?
     Re:DVB-T - актуално положение в София?
  положението е следното, 6 телевизии и 2 радио програми-Хоризонт и Христо Ботев. ТВтата са Канал 1, бТВ, Нова, ББТ, ТВ7 и някаква музикална простотия, по-хубаво да беше ГТВ. Качеството не е високо. Честотата им е 816 или 860 MHZ, ако се не лъжа. Тунера ти може и да не ги открие автоматично и да се наложи ръчно. Не съм сигурен откъде се излъчват, от някакво съоръжение на БТК е, май на ТВ кулата в София. На сигнала силата е малко слаба, ама нали е цифрово, като захапе, върви. При добра антена почти няма проблеми. Закъснението спрямо аналоговата ТВ е към 2-3 секунди че и отгоре.
  Здравейте,
имам един въпрос касаещ ефирна цифрова телевизия в софия. Въпросът ми е как да я приемам?
Имам телевизор LG 37LF76 в който има вграден DVB-T тунер.
Трябва ли ми нещо друго и ако е така или не как въобще да открия ефирните цифрови програми

Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема

Предварително благодаря!
  На 64-ти канал /818 Mhz/ е DVB-T в София. След като имаш вграден DVB-T тунер, трябва само да му подадеш сигнал от някаква антена и сканираш. 
  Ето актуалното състояние :
 http://www.cifronim.com/