Re:Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения
Колега , в голямааа грешка си !
При този ТВ ти трябва точно такъв кабел - един чинч за видеото/ жълтата букса / и два за аудиото , дори се съмнявам този ТВ да е стерео , но поне приемника ти пуска стерео аудио сигнал !
Май трябва да ти взема пари за тази консултация за да ме разбереш ! :)) :-memnon
Извинявам се нещо, ако греша. Телевизора твърдо е стерео, пише го в книжката и има отделни входове за л/д канал. На приемника изхода за видео са 3-чинча над които пише RCA. На твоята снимка са трите от дясно - зелен, червен и син. Ако с предложения от теб кабел взема от там сигнал за видеото и го вкарам в телевизора със СКАРТ, няма да имам звук.
Пак си в грешка ! Трябва да ползваш само скарта или си смени приемника или телевизора ! Това е !
Цитат:
Първоначално публикувано от abv
Извинявам се нещо, ако греша. Телевизора твърдо е стерео, пише го в книжката и има отделни входове за л/д канал. На приемника изхода за видео са 3-чинча над които пише RCA. На твоята снимка са трите от дясно - зелен, червен и син. Ако с предложения от теб кабел взема от там сигнал за видеото и го вкарам в телевизора със СКАРТ, няма да имам звук.
Ако не се лъжа, приемника ти има опция да смениш изхода от component (3 видео чинча) до composite(1 видео чинч). Направи тази настройка и пробвай с composite кабел.
И така става , стига колегата да не се забатачи още повече с този проблем - тогава си ползваш обикновен кабел - 3 чинча към 3 чинча или два отделни кабела - двойка чинч за аудиото и единичен такъв за видеото , но първо провери на коя букса излиза този сигнал ! :Drinks:
Ако става така, мисля, че това ми е решението на проблема. Обаче как става тази смяна, кой от 3-те чинча става активен. Това не е описано в книжката. Ако някой знае ще ми спести едно разкарване до Булсатком.
Ето какво пише в книжката на приемника.
Аудио/Видео
Изход 1 х TV SCART конектор
Видео изход: RCA конектор - Pb/CVBS; Pr; Y
Аудио изход: RCA конектор - S/PDIF; Audio L/R
Composite (CVBS):
Pb/CVBS (син трябва да е) - Video
Audio L/R - Audio
Component (твоя ТВ няма такъв вход):
Pb; Pr; Y - Video
Audio L/R - Audio
Най-лесно е да си купиш качествен кабел Scart - Scart 21pin и други кабели не ти трябват!
Колега да разбирам ли, че с 1 чинч кабел от синия изход показан на картинката в пост 106 мога да изведа видео сигнал до телевизора. За аудиото е ясно - бял и червен от същата картинка. Остава открит въпроса за червения и зеления изход. Като включа синия изход автоматично ли ще мине в режим Pb/CVBS - видео. За СКАРТ кабела писах вече. Проблема е в буксата на приемника.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
А защо не пробваш при различни стойности на усилване на звука от СТБ -при някои ,когато е усилен на макс. изчезва брума /при други обратно/. Не съм много сигурен ,че при подмяна на приемника ,проблема ще изчезне .
Пробвай това което ти е писал колегата, преди да купуваш други кабели. Същия брум ми се получава при намален звук на приемниците и увеличен от телевизорите. TV-тата са Самсунг и JVC и са свързани с чинчове и преходници скарт/чинч. Увеличи звука на приемника до край,а силата регулирай от настройката на ТВ-то и виж дали няма да се поучи.
Искам да изкажа благодарности на Gena_bs. Точно така си реших проблема и си спестих закупуване на ново устройство. С двойка чинчове прехвърлих аудио сигнала ляв/десен. С още един чинч видео сигнала - синята букса на приемника. От менюто се избира режим на видео - CVBS и готово. Изглежда в изходящата СКАРТ букса на приемника има някакъв проблем, може би студени спойки. Противно на логиката с чинчовете вместо картината да се влоши, тя стана доста по-хубава.
Ако не беше форума и вашата отзивчивост щях да се набутам с ново устойство.
Още един път благодарности на всички.
Моля! Радвам се, че съм помогнал.
Между другото, ако наистина са само студени спойки на SCART конектора, това се оправя за около 5-10 минути с поялник с терморегулатор, вакуумпомпа и тинол. Имах такъв проблем с моя първи телевизор Samsung някога...
Видео през CVBS е ужасно, не ти ли дразни очите? То направо си мига ;).
Не знам, може би не съм добре със зрението, но за мен картината на 21" телевизор Нео е перфектна. Картината е абсолютно стабилна, контраст, яркост и цвят са много добри. Ако аз нещо не съм на ред майка ми, жена ми или децата щяха да забележат. Говорим за нов телевизор на няколко месеца. Марката е Нео по простата причина, че не продават други.
Ясно, 21'' и Нео - няма как да го забележиш. Пък и на CRT понякога по CVBS изглежда относително по-добре спрямо SCART - с по-голяма острота. Е, ако се загледаш внимателно или гледаш през камера, ще видиш трептенето, което е повече спрямо SCART, но карай. Гледай със здраве :)
Всичко е добре, когато свършва добре. Много съм доволен, че всичко се реши по най-безболезнен начин. Чинчовете ми стояха още от видеото. Картината наистина е много добра, а звукът почти кристален, телевизора е стерео. Даже на моменти картината ми се струва по-реална и по жива от ЛСД Филипс, който имам в къщи.