На "бързо сканиране" като зададеш поне начална честота на сканиране (15000) и QAM (колкото е при RN) пробвал ли си - при мен на Скат така ги подрежда , както в техния СТБ.
Преглед за печат
На "бързо сканиране" като зададеш поне начална честота на сканиране (15000) и QAM (колкото е при RN) пробвал ли си - при мен на Скат така ги подрежда , както в техния СТБ.
оправих се :)
как се оправи при мен на филипса ми ги дава много разбъркано
Здравейте, от няколко дни съм абонат на RN . Новия ТВ който си купих има CI+ и съответно техниците като дойдоха да ме свържат ми донесоха СА модула и картата. Втория ми ТВ също има CI слот но няма цифров тунер. Седя и си мисля тея тарикати не трябваше ли да ми донесат И цифров тунер който се полага безплатно / и който да сложа на стария ТВ/. Някой знае ли дали е така и да ходя да се дръвча с тях. Сега на втория ТВ / и на третия/ вървят аналоговите ама особено на втория ТВ са с кофти качество.в Тази връзка още няколко въпроса: Ако ми дадат цифров тунер дали на втория ТВ ще се подоброи качеството на картината или ще трябва усилвател да слагам /може да предложите къде ги има/ и ако трябва да си купя цифров тунер, каквъ ще ми свърши работа.
Не са тарикати , а може би ти се правиш на такъв . Платил си за една цифрова , пък сега искаш на всичките да гледаш - ще трябва да платиш за допълнителни приемници .
Ето това ти е безплатния приемник за който говориш .Цитат:
....и съответно техниците като дойдоха да ме свържат ми донесоха СА модула и картата.
Тарикати са: първо, защото CA модула си го платих - 60 кинта е. Второ - ако аз бях тарикат, първо щях да се включа с техния сет-топ-бокс и после да си купя CAM модула /примерно от Технополис където е 59 лв./
Между другото ходих до офиса и мацката каза че скоро тази аванта ще свърши, щото чорбаджията купил ново оборудване и вече ще кодират вс.канали
То ако каналите не са кодирани не ти трябва и СА модула :BigGrin - при всички кабеларки ако са кодирани (щото все още се срещат и не кодирани) за 2-3-4 тв се доплаща и някаква такса (от 2 лв нагоре) .
CA модул ми трябва щото ми трябва къде да мушна картата, а карта ми трябва, щото като си платих за 1 година напред ми идва 14 лв.месечната такса и бонус 6 месеца безплатно всички кодирани платени канали, които естествено могат да се гледат само с карта, а за нея естествено трябва CA модул, който естествено си купих, щото естествено не го дават без пари. ...Абе тука май се изказват само неабонати на RN :cool:
Владко , ама ти никъде по горе не каза че модула си го купил , тогава си прав че си се прецакал че не си взел техния приемник ако е безплатен и сега щеше да си гледаш некодираните програми :cool:
Ами ти си си виновен - първо трябваше да питаш .
За модулите мислех че се подразбира че се купуват, щото незнам някой да ги раздава безплатно, на близуто са най-евтини - 20 лв но са кодирани и стават само с картата която ти дават.
Някой дават модула безплатен вместо приемник , да не казвам оператора - де да зная че си го платил , а на близу модула е под наем и не вярвам да е кодиран , но трябва да го върнеш след прекратяване на услугата . На мсат модула е такъв защото картата до колкото знам е вградена .
За другито което си писал незнам , но за близу не си прав - имат си сайт и там си пише : "Вземи CA модул за 19,90 лв. и гледай цифровата телевизия с едно дистанционно." Таксата е еднократна, а не наем и доста хора са пробвали с тяхните модули да хванат дурга кабеларка - но йок, така че откажеш ли се от тях модулът ти остава за спомен, а ако искаш им го върни :cool: , не става даже да го харижеш на друг абонат щото разпознава само картата която са ти дали............ иначе опитите за разкодиране продължават
Едно бързо въпросче - какъв кабелен цифров приемник е подходящ / марка, модел ? / да включа във втория TV за да приема некодираните цифрови канали ? За предпочитане да е с HDMI изход
Аз ползвам TOPFIELD TF7700HCCF, но явно сигнала ми е слаб на моменти, защото ми накъсва и "проскърцва". Този приемник работи перфектно на RN поне имам отзиви от други абонати със същия.
Батко Владко, наистина си се прецакал, аз също скоро си купих нов телевизор, после си взех от РнТв въпросното конакс-устройство за 60 лв., сложих го на новия телевизор с картата, а на стария сложих цифровия приемник. И сега имам 2 цифрови на цената на една. Впрочем не мисля, че нещо съм ги излъгал, така или иначе те са длъжни да ти дадат приемник по договор. Може да пробваш да ги излъжеш, че вече нямаш телевизор с конакс-устройство, примерно си го дал на майка ти в друг град, или си го занесъл на вилата, и искаш приемник. Може и да мине номерът.