Отговор: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
@didomh
За съжаление SPI никак не са наясно как да си отстранят проблема, който се проявява вече и при други програми от пакета ВОХ.
Дано да имат повече късмет и успеят да коригират грешките си, защото явно на знания и умения не могат да разчитат. Вече почти 4 месеца с проблема и никаква реакция... Така, че свиквай да гледаш трептящи кадри от бързодвижещи се сцени от иначе хубавите филми. :)
Re: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
@SG1
Имат някакви проблеми с файловете - такова е обяснението.
За трептенето - отвратително е, разбрал съм се с техническия на SkyLink съвместно да опитаме да накараме SPI да оправят проблема.
Не мога обаче да дам никакви срокове.
@zlatko
Определено това е правилния подход. Не е нормално толкова време нищо да не направят... Натискайте ги и дано да се размърдат!
А наистина както @didomh отбеляза, звукът се губи основно по време на реклами...
Отговор: Re: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
Цитат:
Първоначално публикувано от
zlatko
@SG1
Имат някакви проблеми с файловете - такова е обяснението.
Освен файловете да си оправят и драйвърите,че видеото им най-вероятно трепти от тях.:wink:
Като стана дума за звукът при мен ли е пак проблема или не!?! На рекламите между филмите върви реклама че каналите са с долби дигитал, а на мен приемникът ми показва че няма такова нещо. На Deluxe, примерно, си показва долби дигитал.
На DocuBox-а са му обърнали последователността на even / odd fields и затова трепти. Това са основни понятия при работа с interlaced видео материал...
@ogibo
Няма проблем при теб - не се излъчва DD звук на FilmBOX. Още в началото им казах да го махнат това от рекламите, но те си знаят.
Като цяло DD 5.1 се ползва рядко за сателитно разпространение защото заема много място. Каналите с DD 2.0 и нямат никаква разлика с "обикновен" MPEG звук.
Цитат:
dante68
Би ми било интересно да разбера дали и кога СатБГ предвиждат да пуснат новинарския канал "ТВ Европа"? Не зная дали като цяло има интерес към него от страна на
Не знам дали е добра новина за теб, но новинарския канал, който ще бъде добавен скоро ще е Bulgaria ONAir. Това по никакъв начин не изключва и пускането на ТВ Европа.
Това ли е актуалният списък с каналите - Satellite BG ?
@zlatko
Определено Bulgaria OnAir e по-добрия вариант за новинарски канал, който да се добави. И се надявам да не е само един каналът, който ще се появи при Вас скоро... ;)
@SG1
Ами за мен е все тая. Като цяло MSat е по-приятен за окото, ТВ Европа изглежда зле на екран.
@правопис
Този списък трябва да е актуален, но не знам кой в момента се занимава с този сайт. На първа страница има на тази тема също има списък с каналите.
@zlatko
Определено пускането на български новинарски канали е добра за мен (а вероятно и не само) новина. Резонно е да има такива при един сериозен оператор. Това определено е добър жест към абонатите :bravoБлагодаря!
Цитат:
zlatko
... @правопис
Този списък трябва да е актуален, но не знам кой в момента се занимава с този сайт. На първа страница има на тази тема също има списък с каналите.
@ zlatko
Благодаря за отговора.
Всъщност, аз не поставих въпрос, а отправих упрек. Празнотите в списъка с канали не правят добро впечатление. След като ще се стремим да сме водещи и да имаме ниво - трябва да бъдем такива във всяко едно отношение...
@правопис
Ще проследя да се добави FOX HD в списъка, не ми се търсят в момента други несъответствия, все пак някой друг е поел отговорност за сайта.
Ще се въздържа от по нататъшни коментари...
Цитат:
правопис
@ zlatko
Благодаря за отговора.
Всъщност, аз не поставих въпрос, а отправих упрек.
Внимавайте да не ви уволнят и вас набързо....:))
- - - Обновено - - -
Цитат:
zlatko
Не знам дали е добра новина за теб, но новинарския канал, който ще бъде добавен скоро ще е Bulgaria ONAir.
Малко повече инфо (на кой транспондер,дата)
@denzel
Като стане ясно ще пиша конкретно. Трябваше вече да е на линия, но техническия на МСат май не е наясно с основни понятия. Ще вземе да се сбъдне желанието на dante68 и да пуснем ТВ Европа, въпреки че е с лоша визия. :)