Отговор: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
Цитат:
Първоначално публикувано от
soon
... а ако са професионална телевизия е трябвало да стартират на 100% в HD.
То и на чуждестранните HD канали програмата им не е на 100% HD. Даже някой предавания или стари филми са им в аспект 4:3 с черни ивици отстрани. Друг е въпроса, че bTV нямат особено качествена (като съдържание) продукция.
Златко, я наистина кажи какво стана с втората томбола? Последната седмица на октомври мина, а информация никаква.
Re: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
@DigiPro, @rotation
Не се занимавам с подобни неща, но ако не ме домързи ще разуча каква е ситуацията.
Отговор: Re: Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ
На zlatko трябва да му вдигнат заплатата, определено заслужава, като върши работата на останалите, не веднъж или два пъти :-)
От 20-ти Ноември всички транспондери на SatelliteBG ще излъчват с корекция на грешки FEC 5/6. До сега само 11.817 беше така. Сега и другите два ще минат от 3/4 на 5/6.
Дано само смяната от 3/4 на 5/6 да не е за сметка на качеството на сигнала.
При 11.817 трагедията беше пълна в началото. Беше, защото последния месец се забелязва подобрение на споменатия транспондер.
@wlad
Никога не е имало проблем с приемането на 11.817MHz. Няма и никаква промяна, всичко работи с неизменни параметри не само последния месец, но и последната година.
Цитат:
zlatko
@wlad
Никога не е имало проблем с приемането на 11.817MHz. Няма и никаква промяна, всичко работи с неизменни параметри не само последния месец, но и последната година.
На някои телевизори с DVB-S2 тунери имаха известни проблеми(на Самсунг) мисля,иначе другаде всичко си работеше нормално.
Промяната вече е факт. Приемането е нормалнo.
@denzel
Това е проблем на конкретния телевизор, не е проблем в излъчването.
Цитат:
zlatko
@denzel
Това е проблем на конкретния телевизор, не е проблем в излъчването.
Точно така,аз за това писах по-горе че другаде всичко си работеше нормално. Аз никога не съм имал проблеми!
- - - Обновено - - -
Цитат:
zlatko
А дано да има достатъчно място за изненади:)
@denzel
Така трябва - да няма проблеми :) Сигналът от Astra е отличен. Ако има да инвестираме 100k евро(за Коледа) може да се качи още децибел нагоре.
А иначе място се отвори като за 2 HD канала или 6-7 SD. Но не бих съветвал никого да затаява дъх в очакване ;)
Бе то и за FOX HD никой си нямаше хабер ,ама си беше много приятно.:Drinks:
Златко, искам да ви похваля, от около седмица DocuBox HD вече е ОК, пиша го не за друго, но защото винаги съм се старал да съм обективен, както в похвалите, така и в критиките си.
Поздрави и успешен ден!
@didomh
Няма за какво да хвалиш Satellite BG - колегите в Ню Йорк трябваше да преработят всички проблемни файлове.
За да можеш да бъдеш реално обективен ти липсват много познания, за сега е хубаво повечко да слушаш и мислиш преди да изразяваш мнение.
Цитат:
zlatko
@didomh
За да можеш да бъдеш реално обективен ти липсват много познания, за сега е хубаво повечко да слушаш и мислиш преди да изразяваш мнение.
Мисля, че за обикновения потребител единственото важно е да получава качествена услуга, хората със знанията очевидно им бяха нужни 3-4 месеца за да открият и отстранят проблема, а за нас които сме простите остава да се радваме на предлаганата услуга и да се надяваме да работи благоплучно. :stupid:
ПС. Не подценявай хората, може да нямам твоите познания, но няма как на зеленото да кажа, че е синьо. ;)