-
Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / съвети,
@DigiPro
Защо пак слагаш "може би"?! Толкова ли е болезнено да си признаеш, че не си прав?! LUXE TV не е оператор! Защо мислиш, че една камера не може да снима в резолюция различна от 1920х1080? И НЕ е редно телевизионният ти оператор да намалява резолюцията на даден канал, но пък понякога поради лиспа на друга възможност е неизбежно. Но винаги деградира качеството. Наистина нямаш понятие за какво говориш.
Няма нужда да съм модератор за да ти правя забележка - това е задължение на всеки участник - веднъж да внимава какво и къде пише и второ да следи другите да го правят за да остава форумът подреден, информативен и полезен.
Ти не правиш никакво сравнение, а просто се чудиш какво да напишеш. Явно не схващаш и разликата м/у двете.
Никъде не пиша суперлативи, а само факти и още по-малко ме интересува кой за какво ще се абонира. Опитай да се абстрахираш от пристрастията си и да бъдеш полезен.
-
Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Под оператор имам впредвид сателитните оператори като булсат, сателит, виваком и т.н. Много ясно, че Luxe TV са ТВ канал. Обясни ми защо си режат сами качеството на картината? Просто ми е нелогично. Разбрах вече, че вие нямате вина за това и в това отношение наистина бъркам.
-
@DigiPro
Благодаря за разбирането!
А иначе - нищо не режат, снимат директно в такава резолюция в общия случай. Причини много - по-евтино е, по-лесно за обработка, заема по-малко място на сателита където плащат uplink(1Mbps ~ 6-8 000 euro!). Освен това на екрани до 40" повечето зрители не могат да различат 720р от 1080i/p. Но за взискателен зрител и на екрани 40"+ си личи веднага.
Както и да е - нека не разводняваме темата с тези обяснения.
-
значи не всичко е до резолюция а и до битрейд - с колко бита в секунда се излъчва също оказва влиание. По принцип филмите се записват с red видекамери които няколко пъти превъзхождат стандартните профи HD видеокамери.
http://www.red.com/products
малко клипчета
https://www.youtube.com/watch?v=J7OKU5Ni70w#
и още един с отрязаци от различни моменти
https://www.youtube.com/watch?v=oAxkUUobN3c#ws
но понеже са доста скъпи и малко студиа могат да си позволят канон измисли и поевтини варианти
http://www.theverge.com/2011/11/3/25...digital-cinema
остава и да попитате какво общо има с излъчването и резолюцията.
-
Значи да обобщим - Сателайт БГ за маниаци на качество които не се интересуват от филми и спорт и не ги плаши високата такса.
Булсатком - за любители на спорта и за обикновенни хора - нормални такси и ранообразни канали със кофти качество.
Виваком - височки такси и малък набор от канали. Аудитория - когото успеят да прекарат. :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Значи да обобщим - Сателайт БГ за маниаци на качество които не се интересуват от филми и спорт и не ги плаши високата такса.
Булсатком - за любители на спорта и за обикновенни хора - нормални такси и ранообразни канали със кофти качество.
Виваком - височки такси и малък набор от канали. Аудитория - когото успеят да прекарат. :)
В общи линии да, макар и в темата да бяха изказани мнения, че качеството на едни и същи програми е по-добро при Булсат, отколкото при Сателайт.
Но... нека да се абстрахираме от тези мнения, че и без това пазара е много беден откъм конкуренция...
Лично за мен, основното предимство на Сателайт е, че спестява едно дистанционно и бих могъл да го гледам с вградения в телевизора ми тунер. За съжаление... недостатъчно предимство към момента.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Лично за мен, основното предимство на Сателайт е, че спестява едно дистанционно и бих могъл да го гледам с вградения в телевизора ми тунер. За съжаление... недостатъчно предимство към момента.
Това не е никакво предимство според мен - за човек който има освен телевизор, още AV receiver, медиа плейър, игрална конзола и т.н. универаалното дистанционно е задължително.
Предимството на SatelliteBG е в най-обширния легален HD пакет на българския пазар. Качеството е относително и индивидуално понятие, но едва ли някой не би се съгласил, че HD е като правило значително по-добре от SD на голям екран. А при SatelliteBG HD каналите са 30... на практика половината от пакета(and counting! :) )
Мисля, че обобщението на elcos доста добре отразява състоянитео на сателитните услуги у нас.
-
Разни хора, разни идеали (мечти) :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Разни хора, разни идеали (мечти) :)
Абсолютно съм съгласен! Затова уважавам, че винаги казваш "според мен" или "лично за мен" :)
-
То хубаво имате 30 HD канала, ама какво стана с обещавания миналата година Premier League HD? Нещо се разсъхна работата.
-
@Momchil
За съжаление да, поне за момента. От NOVA не бяха готови да реализират проекта, от който щяха да имат полза не само абонатите на SatelliteBG.
-
Щеше да е добре поне Английското първенство да дават
-
Златко , дай информация по този цитат от друг форум , има ли скрити условия :rolleyes:
Цитат:
Джонов, а за скритите условия при Сателит БГ, защо не кажеш. В допълнение на всичко, което не дават /описано от Феникс/, те искат да си ПЛАТИШ ОЩЕ:
ТЕКУЩИ ОФЕРТИ
- Opticum 2 – 99 лв. с включено ДДС /сключва се абонаментен договор, като посочената цена включва такса активация, абонамент за два месеца, HD приемник Opticum X110p./ или Opticum 2 Plus - 149 лв. с включено ДДС.
- Такса активация: 25лв. с включено ДДС
- Месечна абонаментна такса: 38лв.
- Втори телевизор: без месечна такса, но втората карта се получава и активира след подаване на заявка - добавък към основната заявка и след заплащане на еднократна такса активация в размер на 25 лева. Втората карта за условен достъп се счита за субсидиарна към основната и не е обвързана с абонаментна такса.
И какво стана, сега: 150 кинта вповече, а Джонов!
-
@jonov
Хич ме няма по търговските въпроси. Ето какви са текущите оферти:
Цитат:
ТЕКУЩИ ОФЕРТИ
* Opticum 2 – 99 лв. с включено ДДС.
Сключва се абонаментен договор, като посочената цена включва такса активация, абонамент за два месеца,
HD приемник Opticum X110p.
* Opticum 2 Plus - 149 лв. с включено ДДС.
Сключва се абонаментен договор, като посочената цена включва такса активация, абонамент за два месеца, HD приемник Opticum X110p, комплект сателитна антена, конвертор, инсталация, настройка.
T.e. заплащаш в единия случай 99лв., в другия 149лв. Мисля, че повече от ясно е написано за всеки, който може да чете. Какво да коментирам?
Даваш 99лв. и получаваш приемник, карта и абонамент за 2 месеца. Закачаш на антената и гледаш. Не знам за какви "скрити условия" става въпрос. Само абонамента е 76лв. иначе...т.е. получаваш сносен HD приемник за 23лв.
Даваш 149лв. и получаваш горното + антена, конвертор и инсталация.
Да, за втора карта се заплащат еднократно още 25лв., толкова. Но и това е ясно описано.
PS. А даже има и опция да ти пратят приемника и договора по куриер, става с едно телефонно обаждане.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
Златко , дай информация по този цитат от друг форум , има ли скрити условия :rolleyes:
Не мога да разбера въпроса на колегата към jonov. От къде се взеха тези 150 кинта отгоре.
Искам едим приемник с карта - 99 лв (в тази сума платени два месеца (38х2=76), активация на картата(25),
HD приемник (колко излиза сами го смятайте)
Искам втора карта - 25 лв активация.
Пак не се връзват 150 лв отгоре. Пояснете, моля!