Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на пър
@hristoslav2
Не съм забелязал. С тях съм се разбрал да правят субтиттрите с един шаблон. Трябва да са само бели.
Може да е свързано с транскодирането на МСат?
Относно заглавията на филмите - за EPG ги превеждам аз, тъй като ги пращат на английски. Общо взето гледам да погледна и самият филм, преди да реша как точно да преведа.
Ако говориш за преводите на заглавията когато тече заставката - правило ги е някакво "професионално" студио и са под всякаква критика! Когато забележа ги подавам за корекция, но нещата стават бавно.
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
Сигурно е офтопик, но да си кажа! :))
veni, според теб колко притежатели на Голф и колко такива на Бентли има, а? Не, че сравнението е точно, но поне навежда на размисли, нали?
P.S. Не съм "фен" на никой от двата оператора, ползвам кабеларка.
Колега аз питам Златко който работи в тази фирма и много добре знае колко абонати имат!
Виш ако работя при вносителя на Голф бихти отговорил и аз :)
А Златко само си хвали фирмата ама го е срам да каже че едва ли имат повече от 3-4000 абоната.
Ето нещо меродавно отностно пазарния дял на по-големите играчи :
Булсатком - 35%
Близу - 18,5%
Виваком - 5,1%
Скат - 3,1%
Опти Спринт - 2,6%
М Сат - 1,9%
СатлайтаБГ са даже извън класирането!
Re:Сателайт БГ - сателитна телевизия / FAQ на първа страница
@veni
Броят на абонатите няма много общо с качеството на услугата. SatelliteBG стартира преди по-малко от година, а и услугата е "бутикова", не е насочена към масовият потребител. От нищо не ме срам, просто не мисля, че трябва да изнасям тази информация.
А и нищо не хваля, просто споделям фактите. И давам мнение от позицията си на обичащ на качеството човек и участник във този форум, къдео повечето хора трсят същото.
PS. Замисли се над написаното от kaloman. И си задай въпроса - повечето абонати на Bulsatcom с какво допринасят за качството на услугата?
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatko
@veni
Броят на абонатите няма много общо с качеството на услугата. SatelliteBG стартира преди по-малко от година, а и услугата е "бутикова", не е насочена към масовият потребител. От нищо не ме срам, просто не мисля, че трябва да изнасям тази информация.
А и нищо не хваля, просто споделям фактите. И давам мнение от позицията си на обичащ на качеството човек и участник във този форум, къдео повечето хора трсят същото.
PS. Замисли се над написаното от kaloman. И си задай въпроса - повечето абонати на Bulsatcom с какво допринасят за качството на услугата?
Някъде да съм писъл че качеството на улугата при БулсатЯ е добра?
НО
Могат да си позволят купуване на спортни събития и шампионати.
Колкото и да Ви е бутиков пакета хората не са балами и на тази цена с тези канали сте обречени.
Има бутикови много смартфони и модели ТВ и коли който се "харчят" много повече от вашия пакет канали.
П.С.Абонат съм ви от 6-7 г. от както бяхте Итв после Тотал та сега и Сатлайт и съм убеден че не вървите в правилната посока!
zlatko
Ще пуснете ли БНТ HD за Евро 2012-Мерси!
@Milen84
Официалната позиция на БНТ e, че само Blizoo ще могат да излъчват този канал. Както бяха и за световното. За сега...
@veni
Аз искам да ползвам качествена услуга. Искам да гледам канали с високо качество. Какво ме интересува, е това го предлага оператор с малко абонати? Той да му мисли дали му излиза сметката. Когато си купувам Мазерати, не ме интересува, че Tata продава 100 пъти повече коли.
То пък голяма загуба -нали има Das Erste HD и ZDF HD -там ще си вървят свободно всички мачове /а и Олимпиадата/ и без малоумните коментари на "този иначе толкова симпатичен " коментатор /Петела/. :-memnon :Drinks:
zlatko
Благодаря за отговорите. Има някаква логика за цвета на субтитрите, М-сат са го кодирали и се гледа само от платилите допълнителният пакет. Имам няколко забележки
- Docu box - при някои филми българските субтитри са наложени върху английски такива, което затруднява тяхното четене/българските/, изключете английските
- логотата на Docu box и Action Film, са ярко бели без прозрачност за разлика от това на Film box / дайте им прозрачност
- детските анимационни филми по Film box имат само субтитри, но не и дублаж - все пак са предназначени за деца...
Забележка - по филмовият бокс канал, даваха филми на религиозна тематика.....които нямат нищо общо с историята. Явно Hallmark продължават с пропагандата. За тези които не знаят, Hallmark са продуценти на 80% от излезлите филми на религиозна тематика/християнство и юдаизъм/ останалите 20% са продуцирани от Ватикана.
Какво означава според теб бутиков ? Често използваш този израз в описанието на Сателайт БГ. Питам защото моите разбирания са доста различни...т.е. най-добрите програми.
- махаш 100% българските телевизии - не струват
- добавяш програми като
- HBO HD, Sky Film HD, Canal + Film
- Sky Sport HD, BBC Sport HD, HD Спорт (ru), Спорт 1 HD (ru) - не че си падам по спортовете но в българското ТВ пространство определено липсват /или са слабо застъпени/ аристократичните спортове - яхтинг, конни надбягвания, тенис, поло, бокс, голф, снукър, формула1...много ми се иска да гледам на живо Volvo ocean race http://www.volvooceanrace.com/en/home.html
- VH1 Rocks в България липсва музикален рок канал
- повече качествени образователни канали
Догонете поне SKY :)
http://www.sky.de/web/cms/de/index.jsp
@hristoslav2
Няма за какво да ми благодариш, нали това е целта да форумите - да сме си полезни :)
За налагането на субтритите - материалът е с вградени английски субтитри изначално и няма как да се коригира.
За логата - мисля, че предложението ти има смисъл, ще бъдат по-ненатрапчиви ако са леко прозрачни или сивкави. Вчера точно имах среща със SPI, ако бях видял поста ти - щях да говоря на място.
Детските филми - докато каналите не наберат аудитория няма да бъдат дублирани.
"Бутиков" - продукт предназначен/насочен към ограничена/малка група хора/потребители. Не става въпрос са скъпо или евтино, хубаво или лошо.
И за да сме наясно с контента - всички изброени от теб канали(освен НВО) НЯМАТ права за България. Могат да бъдат излъчвани само от пирати като МСат.
PS. Логото на ActionBOX HD е коригирано. Сега е като на FilmBOX HD
С този "бутиков" и с тази "малка група хора" не може да си покриете само таксите около транспондерите на наетия сателит камоли да се заделят пари за качествени канали!
"Добре" замислено и "пералнята" работи безотказно!
До кога всичкото ни ще е винаги калпаво? Голямото направил - малкото недогледал. Коментара е принципен и не засяга конкретиката в случая, но до кога ...?
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatko
PS. Логото на ActionBOX HD е коригирано. Сега е като на FilmBOX HD
Бързо действаш :) можеше и по голям процент прозрачност.
Сега ако може и да го намалиш като размер ще стане идеално - пример логото на Travel HD /големина и местоположение/
@hristoslav2
Вече е с увеличена прозрачност, както и това на FightBOX HD. Ще гледам да оправят и DocuBOX&FashionBOX HD, но там е Американското подразделение.
zlatko
Какво става с дублирането на Auto Motor und Sport HD май напълно го няма вече?
@Milen84
Не, всичко е ОК. Има го и процентът се увеличава. От AMS твърдят, че са преминали 30% локализация.