Отговор: М-сат кейбъл - кабелна телевизия и интернет/ обсъждане, мнения
Може да гледаш свободни канали с ефирният тунер на телевизора, които са 7-8, без обвързване с оператор.
Иначе, за да ползваш кабелният тунер, трябва модул - над 200 програми. - 17лв. Безсрочен договор, след като си имал срочен:)
XBO пакет е 2лв. + 1.9лв. за ХД качество. Диемите - 4лв. месец за месец.
Къде преместиха Скай спорт Италия и Канал+Футбол???
От личен опит ти отговарям - да можеш да ги гледаш с изключение на около 50 кодирани.
Къде преместиха Скай спорт Италия и Канал+Футбол Испания???
Някой може ли да ми каже какъв е мастър пина?
Мастър пина е в офис на мсат.
Здравейте!
Искам да попитам доволни ли сте от интернета на МСАТ във Варна? Задължително ли кабелите им трябва да минават по подземно трасе дори и във вилни зони? Скоростта постоянна ли е или има често сривове ? Знам, че най-добре ще бъде услугата им Moca, но все пак, ако няма техническа възможност за нея добра ли е алтернативата на интернета им по коаксиалния кабел 30mbps? И особено да се ползва за IPTV от оператор?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Дамян
Здравейте!
Искам да попитам доволни ли сте от интернета на МСАТ във Варна? Задължително ли кабелите им трябва да минават по подземно трасе дори и във вилни зони? Скоростта постоянна ли е или има често сривове ? Знам, че най-добре ще бъде услугата им Moca, но все пак, ако няма техническа възможност за нея добра ли е алтернативата на интернета им по коаксиалния кабел 30mbps? И особено да се ползва за IPTV от оператор?
Аз съм на пълният. Най-скъпия пакет с всичко включено. Цифрова тв + всички ХД канали + НВО ХД пакет на два тв. и 60 мбит интернет на лаптоп и настолен компютър - законно свързани от м сат техници с вкаран от тях мак адрес и мой уай фай рутер.
Бунтуваха се първоначално техниците на м сат че интернета на м сат бил само за компютър. За втори-трети не било по договор свързването....в крайна сметка им дадох мой рутер и му взеха мак адреса и го издиктуваха на началника си..... интернета е добър като тегля от замунда....има ли поне 15 сийдъра...дърпам с 7.3 мб. тоест 57 мбита....ядва се.....обаче о ютуб 4 К ултра ейч ди клипове на 2160р насичат зверски.....на двуядрен настолен от 2008-ма.... нервира ме и че в жегите до преди седмица модема на м сат се рестартираше централно от м сат минимум 9-10 пъти на денонощие.....изнервящо е... иначе не ми е прекъсвал м сат нета никога за повече от 40 секунди дори и и на 26-29 януари когато беше по минус 18 и снеговалеж!
Цитат:
Daxy
Аз съм на пълният. Най-скъпия пакет с всичко включено. Цифрова тв + всички ХД канали + НВО ХД пакет на два тв. и 60 мбит интернет на лаптоп и настолен компютър - законно свързани от м сат техници с вкаран от тях мак адрес и мой уай фай рутер.
Бунтуваха се първоначално техниците на м сат че интернета на м сат бил само за компютър. За втори-трети не било по договор свързването...
Благодаря за отговора! Не знаех, че не можело по принцип със свое оборудване или с техните рутери да се ползват едновременно за компютър(чрез кабел) и лаптоп(с Wi-fi).
Операторските рутери заплащат ли се допълнително и поддържат ли wi-fi?
Странно, на мен никой никога не ми е правил проблем, че винаги съм използвал собствен рутер. Сменил съм поне пет броя за годините през които съм абонат на МСАТ/МНЕТ (от 2001-ва насам) - просто се обаждам в офиса да им дам МАК адреса на новия, за да го регистрират към IP-то ми и след десетина минути съм на линия.
При мен няма проблем с 4К клиповете от Youtube, макар че съм на 30мбит план. Но 4к телевизорът ми е свързан директно по лан към рутера и получава максимума от скоростта (както знаем безжичното свързване не предоставя 100% от капацитета).
Всъщност вкъщи рутерът ми раздава интернет на два смарт телевизора, два лаптопа и няколко смартфона, и не съм изпитвал недостиг от скорост за домашните ми нужди.
Интернетът им не е най-добрият възможен който може да се намери във Варна (като скорост), но пък за последните няколко години ми се е случило точно два пъти да има някаква авария, тъй че аз за себе си съм доволен.
А пакетът им от телевизионни канали не може да се намери при друг доставчик.
Благодаря за отговорите на всички отзовали се, но пропуснах да попитам подземни ли са кабелите за услугите на МСАТ или са по стълбове (подобно на TCV)?
От няколко дни нямам тв7 някой с подобен проблем?
Sent from my HTC Desire 816 using Tapatalk
Цитат:
chorlav
От няколко дни нямам тв7 някой с подобен проблем?
Sent from my HTC Desire 816 using Tapatalk
Няма вече ТВ 7.
на въпроса до мен на лична бележка относно латенцията ще отговоря публично:
не е проблема в загуба на пакети, а в забавянето на сигнала заради устройствата по трасето - най-общо казано, без значение дали има тв-сигнал в друга честотна лента на кабела или само ще се ползва интернет, сигналът идващ от сървъра с модем се преобразува и вкарва в коаксиалния кабел, който влиза в дома ви, а у вас с друг модем (черната кутийка, на която мига най-долната лампичка) сигналът се преобразува отново, за да влезе от Ethernet изхода му в рутера ви, тв, лаптопа, смартфона или квотоидае...
високата латенция има значение примерно при онлайн игрите, защото какво се получава - в процеса на играта изведнъж на един ъгъл се срещаш с някой враг и двамата стреляте едновременно, но веднага след това се оказва, че вие сте убитият, защото сигналът на врагa ви по оптиката му е пристигнал при сървъра на играта по-бързо от вашия сигнал, който се мота по модемите на Мсат...
иначе казано, фигуративно латенцията (времезабавянето на сигнала) се разбира по следния пример:
от София тръгват едновременно два автобуса за Бургас - единият се движи по магистрала Тракия през Пловдив и пристига в Бургас за определено време
в същото време другият автобус минава по магистрала Хемус (където я има) и през Търново и Варна пак пристига в Бургас, но за друго време
и двете автобусни линии (фирми-доставчици на интернет) наричат услугите си магистрални (оптични), защото автобусът (сигналът) се движи повече или по-малко по магистрала (оптика)
в крайна сметка клиентът, който не бърза толкова, трябва да е доволен, защото така или иначе се отзовава от София в Бургас, а разликата кой автобус ще хване е няколко милисекунди или секунди...