С декодер за цифрова на скат съм и съм свързан със скарт кабел, въпроса ми е мога ли да си купя кабел SCART към HDMI и да се свържа по този начин?
Преглед за печат
Няма смисъл от такова упражнение (то и няма такъв кабел)- вземаш си или СА модул, или ХД приемник - в OLX-а има за по 45-50лв Нета приемници , скоро вземах един за дърти LCD и си бачка без проблеми даже директно със старата Грифин карта.
Аз си мислих за HD приемник с връзка HDMI към HDMI да си купя но не знам, кой модел и марка да търся да е съвместим с картите на СКАТ. Има CA модул но е британски модел, за да работи от СКАТ ми казаха, че трябва да се смени региона на страна Германия или Норвегия мисля, че беше, но телевизора може само на Ирландия и Великобритания. Можеш ли да ми препоръчаш модел и марка HD приемник? Това Нета марка ли е сега видях?
Моделите на Neta гарантирано работят , аз имам 8400 , но и по-новите си бачкат без проблеми и четат също старите Грифин карти. Кошип (дето съм предложил по-назад) не ти препоръчвам или поне не старите модели дето се въртят по сайтовете за продажби - не откриват ХД каналите, явно им липсва някой кодек, а ъпдейт е мисията невъзможна.