Проблем със сигнала на виваком
Така в Германия съм (МАНHEIM) и мойта беше в БГ за една работа и като си идва взе виваком закачихме всичко както трябва но няма никакъв сигнал не улавям просто.. Включвам и дава ми да избера език избирам БГ накрая за сигнала ми излиза то дори не стои на едно място маха се и изписва ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ моля проверете дали кабелът на антената е свъран и извезва.. BER: 10000000.0E-7.. да уточня знам на къде да посоча чинията но изобщо няма сигнал все едно не съм свързал кабела и HD приемника отброява канали стигна до 200 и продължава за сега го оставам да вида до къде ще стигне ... МОЛЯ ПОМОЩ от 1 седмица не мога да наглася.... !
Отговор: Проблем със сигнала на виваком
Не съм компетентен, но виж спътника на Виваком колко покрива мястото където си може да ти трябва по голяма антена.
Много не разбрах кое какво да покрива защото за първи път се занимавам ако може по просто .. направо октачих на празно си дадох парите ми се струва но има ли възможност да не е стартиран?
- - - - - - - - - -
Много не разбрах кое какво да покрива защото за първи път се занимавам ако може по просто .. направо октачих на празно си дадох парите ми се струва но има ли възможност да не е стартиран?
Спътниците излъчват в определен регион ... Идея си нямам от кой спътник излъчват транспондерите на Виваком , но първо разбери кой е спътника, после виж какво е покритието му и чак след това си намествай антената.
П.С. Ето го покритието на сателита явно и в Германия се хваща, така, че ще въртиш антена:
http://www.satbeams.com/footprints?position=45
Ето и линка : SatBeams - Satellite Coverage Maps - Sat Footprint Intelsat 12 (IS 12, PAS 12, Europe*Star 1)
- - - - - - - - - -
Address: mannheim plankstadter str 23
Latitude: 49.4309°
Longitude: 8.5283°
Satellite: 45E INTELSAT 12 (IS-12)
Elevation: 23.6°
Azimuth (true): 135.8°
Azimuth (magn.): 134.0°