Отговор: Моля препоръчайте доставчик на телевизия и интернет (София) .
IPTV може да се разклони и ползва с коаксиален кабел без сет топ боксове, но е хубаво до имота да има оптика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
IPTV може да се разклони и ползва с коаксиален кабел без сет топ боксове, но е хубаво до имота да има оптика.
В стандартния случай IPTV не може да се разклонява, не се ползва с коаксиален кабел и се ползва със сет-топ боксове, така че би било добре да уточниш какво имаш предвид.
Не съм специалист, но в къщи пристига оптика от кварталния нет доставчик, която влиза във рутер, от там са сложили някакъв преобразувател от който тръгва коаксиала, който се разделя към телевизорите със сплитери.Не се ползват боксове.
А защо реши, че това е ИПТВ?
На практика това си е стандартната кабелна телевизия (DVB-C). При ПОН технологията идва оптика до дома, по една честота е трафикът към клиента, по друга от клиента, и по трета може да се пусне телевизия, но тя не е ИПТВ.
IPTV = set top box, винаги!
Няма как да гледаш ТВ без кабел, винаги има кабел, кеф ти кабелна, сателитна или IPTV.
А за какво се използва устройството Powerline
Цитат:
bobi1
А за какво се използва устройството Powerline
Интернет по ел.ток.
- - - - - - - - - -
Цитат:
wrathchild
IPTV = set top box, винаги!
Няма как да гледаш ТВ без кабел, винаги има кабел, кеф ти кабелна, сателитна или IPTV.
Даже не ти трябва сет бокс.
@wrathchild
Аз неслучайно написах по-горе "стандартния случай". Щото ИПТВ може и да се пусне на смарт телевизор през някое от приложенията за ИПТВ, и тогава няма нужда от допълнителен приемник.
Също така някои приемници могат да се вържат безжично към рутера, така че може и да е без кабел. Та това е за "моженето", дали е удачно е съвсем отделна тема.
Колега аз за това питах , може ли да свържа втори телевизор без да върви кабел из целия апартамент
защото единия ми е в хола , а другата стая е по диагонал и е много неудобно за минаване на кабели.
Цитат:
bobi1
Колега аз за това питах , може ли да свържа втори телевизор без да върви кабел из целия апартамент
защото единия ми е в хола , а другата стая е по диагонал и е много неудобно за минаване на кабели.
Ако телевизията е по интернет,тв потдържа безжичен интернет и скоросг поне 15мбпс и рутер може.Може и повърлай устройства да ползваш.
Значи тв трябва да е IPTV, тв-то ми е от 2012г. не знам какво и как подържа
Зависи каква операционна система ти е смарт телевизора моят Samsung (на 3 години) е с Tizen и не успявам да подкарам нещо безжично от рода на TVGO(приложението на Виваком) например. HBOGO върви без проблем но ТВ няма.