Декодер за НЕТ1, различен от предлаганите от НЕТ1?
Здравейте, темата с декодерите и доставчиците на телевизия не ми е ясна. Потроших дистанционното на декодера от НЕТ1 и сега е неизползваем, освен това самият декодер не ми харесваше, като бързина на работа и начин на управление. Някакъв черен български ЕСКОМ е.
Има ли начин да си купя някакъв по-хубав декодер, в който да си поставя картата, да си намеря каналите и да го ползвам пълноценно? Не искам да взимам друг от НЕТ1.
Вариантът с CA модул и карта директно в телевизора отпада, защото вградения тунер още едно време започна да се бъзика - HD каналите стават на квадратчета и не е от кабела или сигнала. В началото си гледах телевизията по този начин, но изведнъж се появи този проблем и започна да се влошава все повече и повече.
Отговор: Декодер за НЕТ1, различен от предлаганите от НЕТ1?
Тоест, може да си купя по-хубав и да нямам проблем с гледането от Нет1 + картата им, сложена в него.
Някакви отзиви за изброените, кой от тях бихте препоръчал?
Имам Neta HD8400 при родителите ми - малко "дървено" дистанционно, но приличен модел, лесен за ползване - малко стар вече.
Някой от по-новите по-долу имат и що-годе приличен медия плеър и могат да се ползват и като такъв.
Мен ме интересува да е с удобно меню и да е бърз, не да зарежда 100 часа програмата за следващите предавания. Най-вероятно ще се насоча към Edision Picco cable.
Мерси за инфото. Най-вече ме интересуваше дали задължително трябва да си взема боклук от Нет1 или може нещо по-удобно и добро.
Щом ползват стандартна кодировка (Конакс) и си ползвал модул в телевизора , а не някаква екзотика става всеки приемник поддържащ кодировката и работещ с честотите .
Има си и по-скъпи Линукс приемници предлагащи повече екстри .
Избираш си от румънците
https://www.emag.bg/search/%D0%BA%D0...fective_search
и ако не ти хареса го връщаш и взимаш следващия