Re: проблем с CRT монитор
Провери раклонителя и контакта(дали е занулен правилно).
По вероятно контакта не е занулен.
НЕЗАБАВНО СЕ ПОСТАРАЙ ДА ЛИКВИДИРАШ ТОЗИ ПРОБЛЕМ.ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО ИМА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА
Задължително условие е захранващите кабели на РС-то, монитора, принтера и пр. периферия да са включени в ЕДИН разклонител - заради неизбежните потенциални разлики при различните контакти, изравняващи се през интерфейсните кабели. Опитай първо това, и пиши дали при теб е така!... :Drinks:
Имаш ли връзка към телевизор или тунер, свързан с кабелната телевизия?
И аз мисля, че може да е от кабелната - така ме тресна въднъж заради тези потенциали, че 4 уреда изгоряха, да ги...
Здравейте.
Мисля, че проблема е решен. Просто обърнах щепсела на разклонителя, който влиза в контакта на стената.
Иначе при мен всички части на компа са си включени в един разклонител, който има и защита някаква. И тунер имам но точно когато открих утечката, кабела не беше включен към тунера.
Чудя се дали тва обръщане на щепсела е достатъчно или трябва да приема някакви други мерки.
проблема ти не е решен - заземи си контактите и ги занули
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
проблема ти не е решен - заземи си контактите и ги занули
Това е най-правилната мярка! Имаш нещо от конфигурацията, което или е с неразделено галванически захранване или с утечка!
Позволявам си малка корекция - ако третия проводник се заземи, то няма как и да се занули. Зануляването е крайна мярка (за съжаление в България дефакто стандартна), прилагана, когато няма заземяване...
Аз също се присъединявам към колегите - ако ти е мил живота, или на близките ти - непременно си занули контакта(контактите). Предполагам, че няма как да ги заземиш. Купи си фазомерче за 1 лев (има ги и в магазините всичко за лев).
Както и да въртиш щепсела НЕ трябва да има значение!
Aма ДЕБЕЛО подчертай това "НЕ", ето така:
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
...ако ти е мил живота, или на близките ти - непременно си занули контакта(контактите). Предполагам, че няма как да ги заземиш. Купи си фазомерче за 1 лев (има ги и в магазините всичко за лев).
Както и да въртиш щепсела [size=30px]НЕ[/size] трябва да има значение!
:tongue:
Мерси на всички за отговорите, обаче сега ако може да ми кажете и как да си заземя или зануля контактите, еша ви няма.
С фазомер си определяш кой проводник е фаза (индикатора му го изписва или лампичката му светва), другия трябва да е нулата. Та този, нулевия, го свързваш не само към едното гнездо на контакта, но и към U-образната пластинка.
Но като чета постовете ти, ще си позволя да ти дам горещ съвет - извикай някой ЧИТАВ елтехник за това!