Re: 32" LCD със DVB ? има ли такова животно на нашия пазар
  вдигам нагоре малко стара тема, но и аз съм тръгнал на пазар за 32" LCD Sharp - но искам цифрова кабелна с опция евентуално да набухам ITV или Булсатком - т.е. да има и DVB-T освен DVB дето само му викат за кабелната.
последно някой с ново инфо на тези тема???

до тук съм стигнал: харесал съм Sharp LC-32SD1E (чакам да го пуснат в Метро на промоция като им дойде :)) ) и в книжката му пише, че антенния вход му е DVB-T 5V=/80mA - което си мисля, че освен аналогова кабелна, мога да му мушна и цифрова сателитна, ама ще може ли да поеме и цифрова кабелна ???

ще почета още :081: и ще пиша пак своевременно

п.с. Сега видях че 32SD1E не е от Aquos серията на Sharp - май ще зачакам малко повече за 32P70E, който LUDIA спомена - той ще държи всички DVB-та :)

п.с. 2 - прочетох още малко :detective: та DVB-T (Terrestrial), което се намира по готините лцд-та и големите плазми е за приемане на ефирна цифрова телевизия, т.е. нема смисъл от това за сега - само Канал1 излъчват пробно. DVB-S (Satellite) е това което идва от чинията за ИТВ и булсатком и не знам дали го има в ТВ-та въобще. DVB-C (cable) е това което идва по кабелната и може да го пъхнеш в скъп и моден ТВ, за да избегнеш Set Top box цифровия приемник дето ти дават от кабеларката. :051:
   Цитат:

Първоначално публикувано от vesko_m  
  DVB-S (Satellite) е това което идва от чинията за ИТВ и булсатком и не знам дали го има в ТВ-та въобще.

има го но цената не е по български. 

Ето го: Metz Milos 32
 http://www.metz.de/home_entertainment/milos_32.304.html 
вградени DVB-C/T декодер и опционален DVB-S (със CI интерфейс за кодираща карта) 

сега за цената БРУТАЛНА за 32" ЛЦД - 3696EUR
  мдам прав си.
макар че пише че и новия Шарп LC32GD7E има DVB-T и DVB-S.
а май най-рядко има DVB-C - за кабелната, примерно в един як модел на Loewe за към 3600 евро също.

за сега най-много да се вземе евтиничък :) LCD с DVB-T, което е най-масово по ЛЦД-тата, а ТВ-тата със DVB-S и DVB-C комбинирани явно ще паднат в близко време, когато се увеличи търсенето :taz

Ами и аз се чудя какъв тв лсд да си взема и чакам последния влак с коледните оферти на технополиса и техномаркета иначе дайте съвет кой модел е по-добър според вас :
SONY KDL-32S2000 - 2239лв. заради цифровия DVB-T тунер
LG RZ-32LC25R -1999лв. заради якия контраст 5000:1 наситена картина
PHILIPS 37PF3321 - 2379лв. заради по-големия екран и прилична картина
SAMSUNG LE-32R72B - 2399лв. контраст 5000:1 и други екстри 

След прочит на темите във форума тоз двб тунер се отказах от него щото в наща тъпа страна докато се пусне ефирна хдд телевизия ще съм изгнил отдавна под земята .Говоря за този цифров тунер който сега се слага в повечето модели сигурно има и такива за кабелна ама аз не съм видял такива да се предлагат пък и предполагам каква цена ще обаждат просто безмислено.
За това си взех Филипса 32" лсд от технополис 32ПФ5331. За тез пари е супер с достатъчно входове и изходи и достатъчно поне за мен екстри. Единствено като минус мога да отбележа че наистина няма чист черен цвят но това е болна тема за ЛСД поне в достъпния за мен ценови диапазон.
Успех на колегите в избора им, но основно е да се гледа на място защото масово има изложени грешни данни за дадения модел както и бездарни продавач консултанти. :Drinks:
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :Drinks:
  Така търсенето продължава и моделите бавно се увеличават.

1. Metz - модели Milos и Talio могат да се разгледат на www.metz.bg за цени у нас ще звънна преди нова година.
2. Loewe - модели Xelos и Individual - цена на Xelos-а в техномаркет 3600лв. цена по немско 2300Е
3. TechniSat - модел "HD-Vision" - цена 1700Е пак не в България. Тази марка сигурно е някаква местна за западна европа.

Песледния е със вградени пълна гама цифрови тунери DVB-T/C/S както и 2 слота за CI карти за кодирани канали канали. - спокойно заменя сет-топ кутийте на кабеларката и сателитките.