Съвет за закупуването на LCD или TFT монитор
  Здравейте!
Реших да си хвърля старият CRT монитор!
Смятам да си купя до 2 седмици монитор 17" до 500лв. НО незнам какъв е по-добрия варият LCD или TFT, честно казано незнам по какво се различават и ако има някой доброжелател да ми обесни ще са му много благодарен. Какъв да е мониторът и каква марка да взема оставям на вас да ме посъветвате?
     Re: Съвет за закопуването на LCD или TFT монитор
   :) - Няма разлика - на практика им казват ЛСД ТФТ монитори, не знам дали ще ти е добре с 17", ЛСД имат една гадна особенност - да работят с изчистен текст и графики само на най високата си препоръчителна резолюция :

17" - 1280х1024 - много ситен текст/букви 

19" - същата- поносими текст/букви

19" - широк екран - 1440х900 - почти нормална големина на текст/букви

от 20" нагоре и резолюцията скача драстично на 1600х1200 и повече

така че гъдела е да си намериш колкото се може по голям ЛСД/ТФТ екран с колкото се може по малка резолюция ...

успех :)
     Re: Съвет за закупуването на LCD или TFT монитор
  Освен ако не харесва да работи на висока резолюция. Аз лично предпочитам защото така ми остава повече "полезна площ".
  Ами за сега несам работил на висока резолюция над 1024 х..... предполагам че ще ми е дисконфортно, поне в началото.Ако направя 17-ет инчов на 1024 нама ли да си е като старото ми SRT .Губят ли се някакви свойства ако му задам резолюция една по ниска от нормалната му?
   Цитат:

Първоначално публикувано от Mozachko  
 Губят ли се някакви свойства ако му задам резолюция една по ниска от нормалната му?

Да, губи се рязкостта на изображението. Докато при мониторите с кинескоп смяната на резолюцията в посока надолу не оказваше влияние върху качеството на изображението, то при LCD ефектът е драстичен.
Причината е в това, че при LCD тези 1024 (1280 и т.н.) точки са с фиксирани размери, ако човек иска да изпозлва по-ниска резолюция се налага интерполиране.
  И в крайна сметка някакви идеи и впечатления кой да е щастливеца ?
  Ето виж тази тема:
 http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29387.0.html
Колегата Cvetanov е посочил главните "заподозрени", аз пък съм дал два хубави монитора. :)