Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Здравейте.От промоцията на техномаркет http://www.technomarket.bg/promo.php си взех samsung LE32M86BD 100hz с домашно кино HT-THX 22.На булсата тв.то си работи добре,има голям набор настройки, интерфейси, dvb-t mpeg2tuner,добър звук.Не намирам в менюто опцията 100hz,ако някой знае как се включва изключва да сподели.Домашното кино няма да ползвам ако му тряба на някой да пише,има USB,HDMI,Fm радио, 6x100w и тн.
Благодаря на lazarus18 и другите за мнението! Шарпа отпада!! Въпреки цената на следващия въпрос, някой да е виждал на живо и тествал това:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038826
Приятелчето продължава да търси добро LCD, така че отново благодаря за мненията!!!
Високо в планината съм и няма как лично да проверявам конкретните модели.
Цитат:
Първоначално публикувано от mu4o
И ето след месеци следене на форума и аз станах собственик на едно LCD. Чувствам се длъжен да споделя първите си впечатления. Моделът е Sony 40W4000. Не съм го още добре настроил, но картината е много добра като за аналогова телевизия. Пробвах го и на Play Station2, не беше много добра картината като се има в предвид, че кабелът между двете устройства е комбинация от няколко кабела. Но за сега е това. USB за разглеждане на снимки е много добра и полезна функция (за мен ). Като сложа цифрова ще напиша как се държи и на нея телевизора.
Честито, и аз съм се насочил към него, но 46", мен ме интересува като е към РС как са филмите 1080р
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
Честито, и аз съм се насочил към него, но 46", мен ме интересува като е към РС как са филмите 1080р
Мда и аз след толкова четене май клоня към това Сони 40W4000. Ще съм благодарен ако mu4o сподели по-подробни впечатления. raiders ако и ти си тествал също сподели. Искам да видя и новия панасоник, но 2-та цифрови HD тунера на Сонито много ме привличат. Амятам обаче, че цената му е завишена в момента заради европейското и мисля да изчакам да мине и да падне малко преди да купя.
Мда и аз след толкова четене май клоня към това Сони 40W4000. Ще съм благодарен ако mu4o сподели по-подробни впечатления. raiders ако и ти си тествал също сподели. Искам да видя и новия панасоник, но 2-та цифрови HD тунера на Сонито много ме привличат. Амятам обаче, че цената му е завишена в момента заради европейското и мисля да изчакам да мине и да падне малко преди да купя.
ethernall както писах по-горе много съм доволен от картината на аналогова телевизия. Много искам да го изпробвам и на цифрова ефирна...........някой знае ли каква антена да вържа и с какъв кабел. ethernall на PC не съм го пробвал защото ми е настолен и се намира дълеч от TV-то. А колкото да цената не знам.........мисля, че е реална за такъв модел........няма много бързо да му падне цената мисля, поскоро може би ще падне X серията, защото идват новите модели от тази серия. А 40W4000 e модел 05.2008 . И аз отначало си мислех да изчакам Европейското и после за Олимпиадата да си взема, но не мисля, че ще падне..........а освен това имам и специално мнение за промоцийте.......
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Приятелчето продължава да търси добро LCD, така че отново благодаря за мненията!!!
soon, явно твоят човек има средства. В такъв случай, за тези пари и диагонал 46 инча, засега
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=3097
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034176
е LCD модела без конкуренция.
Може да му предложиш и
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781
който освен, че е по-евтин и си има всичко, най-вероятно и матрицата му е S-PVA, тъй като е нов модел на пазара (но трябва да се провери на място).
Philips-a може да се фука с 17 битов панел, но някой писа, че и 9-а серия има проблеми със зрителния ъгъл. След няколко дена ще имам впечатлиения и на живо.
Успех!
Цитат:
И ето след месеци следене на форума и аз станах собственик на едно LCD. Чувствам се длъжен да споделя първите си впечатления. Моделът е Sony 40W4000. Не съм го още добре настроил, но картината е много добра като за аналогова телевизия. Пробвах го и на Play Station2, не беше много добра картината като се има в предвид, че кабелът между двете устройства е комбинация от няколко кабела. Но за сега е това. USB за разглеждане на снимки е много добра и полезна функция (за мен ). Като сложа цифрова ще напиша как се държи и на нея телевизора.
За PlayStation-a ти препоръчвам ти да си вземеш component-ен кабел. Аз си взех Hama от мултирама (ако се не лъжа), като кабела се води че е за PS3, но естествено работи и за PS2.
Цитат:
ethernall както писах по-горе много съм доволен от картината на аналогова телевизия. Много искам да го изпробвам и на цифрова ефирна...........някой знае ли каква антена да вържа и с какъв кабел. ethernall на PC не съм го пробвал защото ми е настолен и се намира дълеч от TV-то. А колкото да цената не знам.........мисля, че е реална за такъв модел........няма много бързо да му падне цената мисля, поскоро може би ще падне X серията, защото идват новите модели от тази серия. А 40W4000 e модел 05.2008 . И аз отначало си мислех да изчакам Европейското и после за Олимпиадата да си взема, но не мисля, че ще падне..........а освен това имам и специално мнение за промоцийте.......
На цифрова ефирна е повече от добре, само че не знам къде в София се намираш (само в София за момента има цифрова ефирна). Аз съм в Стрелбище, много близо до кулата и сигнала е супер - хванах го само с един меден кабел, но за всеки случай си взех и една вътрешна DVB-T антена и сега нямам оплакване. Иначе съм на кабелна Кейбълтел+цифрови програми и като качество съм доволен. Чакам обаче септември да пуснат повече цифрови ефирни и дърпам шалтера на Кейбълтел!!! Връзката между компютър и тв е през Д-суб, защото нямам HDMI на лаптопа. Не съм си играл да настройвам резолюции и т.н. Просто ТВ-то автоматично си се настрой, но може и да си поиграя тази вечер да видя каква резолюция мога да изкарам през D-Sub.
Цената ще падне, може би след европейското с 100-200 лв., а това да падне цената на Х серията много не ми се вярва!
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Philips-a може да се фука с 17 битов панел, но някой писа, че и 9-а серия има проблеми със зрителния ъгъл. След няколко дена ще имам впечатлиения и на живо.
Успех!
Матрицата, която ползва Philips просто си е с по-лош ъгъл и по-слабо черно. Черния цвят донякъде се компенсира с Амбилайта, но поне на теория е по-лош от S-PVA на Sony/Samsung.
Истината е, че който и модел над 5000 лева да се купи то той ще е максимално добър и избора би трябвало да е чисто субективен.
Нещо, което задължително трябва да видите ако човека не страда от някакви предразсъдъци е тази Toshiba:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033248
Качеството, което получаваш при такъв размер и цена е несравнимо. А ако имаме щастието да внесат новите модели от тази серия и са на близка цена това ще е уникален избор.
lazarus18, това е най-евтиният модел 52 инча, притежаващ 100Hz на българския пазар. По принцип не се заглеждам в Тошиба, но след твоя анонс непременно ще му обърна внимание :-)
От ревюто на Sony KDL40W4000 в http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Conclusion/:
Цитат:
Fails to apply 3:2/ 2:2 pulldown to 480i/ 576i film-based content even with [Film Mode] set to "Auto"
...
SD film mode deinterlacing is non-existent.
Моля по-запознатите да кажат какво означава това по лаишки - демек какъв е ефекта при гледане и кога се очаква да се прояви?
Аз изключително го харесах като бях в Щатите. В един магазина тип ТМ /BestBuy/ го демонстрираха на един потенциалем купувач. То не беше на SD цифрова, HDTV, игри от PS3, филми от Blu-rey, двд-та. Накрая му дадоха дистанционното да си ръчка човека. Опеделено е добър. Има качеството на картината като цветове на Philips, черното му е като на Сони, идеално се справя на SD сигнал. Има доста добри настройки за постигане на прекрасна картина. И извинявай, но за 4400 получаваш 52 инча, а пред този размер човек се загубва буквално.
ПП. Да не говорим, че в магазина по едно време му го закачиха и с един външен скалер на няколко хил. долара да види какво ще стане. Резултата беше, че SD каналите станаха почти като на HDTV.
Цитат:
Първоначално публикувано от ethernall
Нали ти дадох диска с тестовете - HQV. Може да се очакват моаре, назъбване и насичане на картината. Принципно повечето хора не го забелязват при реално гледане.
Това реално значи, че получавайки сигнал от двд /PAL или NTSC/ телевизора не може да детектне и преконвертира кадрите във 24 в сек. Това се изразява в забързано възпроизвеждане на PAL филмите /реално звука е малко по-висок и филма върви с 4% по-бързо/, a при NTSC филмите ще насича, но се забелязва при плавни движения на камерата. И най-вече при финалните надписи. Дори мисля, че и резолюцията на сигнала е само наполовина във всеки кадър.
Общо взето е голям недостатък за Сони, че уж новата им супер-дупер поредна Bravia не може да свърши нещо толкова елементарно. Явно са решили, че никой няма да гледа SD на него :)
С един приличен прогресивен двд плеър си решаваш проблема.
lazarus18, ти поне имаш директни впечатления. Аз засега открих това:
http://www.techradar.com/products/au...-274145/review
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...52in-LCD-TV/p3
и то не ми бърбори много добре... не достатъчно добре, поне според написаното... Коментар?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз изключително го харесах като бях в Щатите....
С един приличен прогресивен двд плеър си решаваш проблема.
Много благодаря за отговора. Да питам - с Попкорна ще си реша ли проблема? И въобще как се справя с ъпскейл? Ти какъв сигнал подаваш от него към ТВ-то, чий ъпскейлър ползваш? Щото аз мисля, вече да не ползвам DVD плеър;) И само при плейване на DVD ли се получава това?
За Тошибата - има ли 46 инчов модел тази серия и има ли го в БГ? Ако е наистина толкова добра, цената й е супер.
Ревюта много. Наистина човек вече на кой да вярва и изобщо да вярва ли някой. Затова е добре да се види. Това за ъгъла на виждане ми е съмнително. За мен е добър, даже прекалено добър за ЛСД. Това 30* встрани би било ужасно и бих го забелязал. 100-те му херца определено не са като на Х3500 или А656, но поне ги има и за разни спортни предавания ще вършат добра работа. При филма задължително изключени.
Ето ти още едно ревю за него където според мен са го харесали:
http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-47Z3030D/
ethernall, това важи само са плейване на SD филми /480i i 576i/. Ъпскелинга на Попкорна е много добър. Все пак ползва Sigma Design чип, който ползват повечето Blu-ray плеъри в момента. Аз реално не ползвам Попкорна за двд-та. Пускал съм 3-4, но не му е там силата. Ъпскелинга е добър, няма изобщо назъбвания, но като функционалност с менюто на филма, избор на аудио поток и субтитри е малко куцо. Аз ползвам отделен двд плеър /Denon 1940 и Toshiba HD-DVD EP30/, а те се справят доста добре в това отношение. Все пак имам доста двд-та и едва ли скоро ще събера такава колекция в HD. Поне още 2-3 години активно ще ги ползвам.