Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Четох доста за телевизори но така и не ми стана ясно какъв телевизор да ис купя.не разполагам с много пари .Искам телевизор 32" които да има добри цветове и звук.Спрял съм се на следните модели : http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038576
http://www.technomarket.bg/product_d...ко някой може да ме посъветва какъв избор да направя .Предварително благодаря на всеки един от Вас.
Цитат:
Първоначално публикувано от wert0
Този определено е хубав http://www.technomarket.bg/product_d...7412.%C0%EA%EE
Нещо интересно
Sony намеревается приступить к серийному производству FED-дисплеев 04.07.2008 14:20 Олег Федоров
Спустя менее чем год с того момента, как в производство был запущен первый OLED-телевизор Sony XEL-1, о котором лента MobileDevice.ru неоднократно сообщала ранее, компания собирается включить в свой арсенал и другую технологию, известную как FED или полевой эмиссионный дисплей (Field Emission Display). Если верить сообщениям японских СМИ, производство панелей нового поколения может начаться уже к концу следующего года.
Sony Field Emission Technologies FED
Как известно, диагональ телевизоров XEL-1 составляет всего 11 дюймов, в то время как Sony в сотрудничестве с компанией Field Emission Technologies рассчитывает ежегодно производить порядка 10 000 FED-панелей на заводе в городе Кагосиме. Изначально они будут использоваться в медицинских и телевещательных организаций, однако вскоре появятся и 60-дюймовые потребительские модели. Постепенное приобретение Field Emission Technologies компанией Sony началось еще в 2006 году, в данный момент в активе гиганта находятся чуть менее 40 процентов акций фирмы. FED-панели обеспечивают большую энергоэффективность и меньшую толщину по сравнению с LCD. Кроме того, не является проблемой и производство экранов большого формата, что делает новую технологию идеальной альтернативой OLED.
http://www.mobiledevice.ru/Field-Emi...n-televiz.aspx
Вярно ли е че SAMSUNG размазвал цветовете в сравнение с LG които били по-добрите .
При 32 Lg6000 Скарлет каквито и настройки да правя на картината Кино, Игри, Спорт и т.н. след 5 мин. си ги връща към Стандартна, това бъг на софтуера ли е или не запазвам настройките като хората
Цитат:
Първоначално публикувано от wert0
Вярно ли е че SAMSUNG размазвал цветовете в сравнение с LG които били по-добрите .
LG маже още повече :080:
Здравейте!
Много четох, но нищо не разбирам...
Преди седмица си купих -LG TV 37LF76 и имам някакъв проблем.
Гледам с КЕЙБЪЛТЕЛ, кабелната си е кабелна (кофти качество) но и с цифровата имам проблеми.
Обадих се на техниците, гледаха какво ли не правиха, всичко си било ок... даже смениха приемника, но пак има някакво смущение.
Дадоха ми съвет да си купя хубави кабели... --ок, но вече не смея да давам сериозни пари без да съм сигурен, че ще си реша проблема.
Помогнете ми, че жена ми ще ме прати да спя в колата...:)
Какво ще рече някакво смущение?
Под хубав кабел се има предвид да е поне над 20 лв за 1 метър. Не е нужно да се изхвърляш с такива по 100 лв. Просто тези, които дават от кабелната са супер евтини.
Благо да ря ти за вниманието!!!
Да ти кажа, склонен съм да дам и повечко пари... но да съм сигурен че ще ми решат проблема, както споменах по горе, но ако правя тази стъпка трябва да знам за какво иде реч... Обикалях като един луд, Технополис, Техномаркет и т-н.
Има стотици производители, -по евтини, -по скъпи със златни покрития и такива глупости...
Сори, може да не са глупости но когато си нямам хабер, ми е все едно... само да се получи.
Цитат:
Първоначално публикувано от tchefo
При 32 Lg6000 Скарлет каквито и настройки да правя на картината Кино, Игри, Спорт и т.н. след 5 мин. си ги връща към Стандартна, това бъг на софтуера ли е или не запазвам настройките като хората
Задай пак фабричните настройки на телевизора,после когато те пита дом или магазин му задай дом и би трябвало проблема да се оправи(има и упътване). :Drinks:
При мен се получава нещо което немога да разбера дали трябва да е така.Значи ползвам цифорва на Кейбалтел но когато натисна бутона инфо на дистанционното ми изписва Signal-Analogue.Изкарах антенния кабела от декодера и го закачих към телевизора.Намери си всички канали и при проверка с бутона инфо пак същата ситуация Signal-Analogue.Кабела който дават със декодера го смених и взех от ТМ скарт кабел на Bandridge от премиум серията 2м-49лв.Телевизора е Philips 32PFL9603D.
Здравейте, мога да отделя само 1200 лв за такава покупка, да речем +50 лв и така? Има един 32LG3000 в Техномаркет, ала не знам дали е читав и дали няма по-добър от него до 1200 лв!? Моля, за съвет от препатили в този пазарен сегмент, благодаря за което предварително! Със здраве!
Цитат:
Първоначално публикувано от rusimonov
Здравейте, мога да отделя само 1200 лв за такава покупка, да речем +50 лв и така? Има един 32LG3000 в Техномаркет, ала не знам дали е читав и дали няма по-добър от него до 1200 лв!? Моля, за съвет от препатили в този пазарен сегмент, благодаря за което предварително! Със здраве!
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027057
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028590
Само за и информация това LG 32LG3000 e с матрица на SHARP,според мен цветовете са му малко объркани,но контраста му 15000:1 се забелязва.
Цитат:
Първоначално публикувано от Chubi_81
При мен се получава нещо което немога да разбера дали трябва да е така.Значи ползвам цифорва на Кейбалтел но когато натисна бутона инфо на дистанционното ми изписва Signal-Analogue.Изкарах антенния кабела от декодера и го закачих към телевизора.Намери си всички канали и при проверка с бутона инфо пак същата ситуация Signal-Analogue.Кабела който дават със декодера го смених и взех от ТМ скарт кабел на Bandridge от премиум серията 2м-49лв.Телевизора е Philips 32PFL9603D.
Защото само името на тази телевизия е цифрова. Всъщност в телевизора ти постъпва чист аналогов сигнал. И не би могло да е различно като го приемаш през Скарт входа.