Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Цитат:
Първоначално публикувано от ministur
Привет на всички!
Първо искам да кажа че продавам PHILIPS Cineos 52 PFL 9632D/10.Спечелих го от игра но е огромен и нямам такова място у дома!страхотен е но наистина не може да ми върши работа!
Второ може ли да ми кажете от 37" моделите на Philips PFL9603D ли е най-доброто като изпълнение!
Благодаря предварително!
За момента да-ако изчакаш 3-4 месеца ще излезе Philips 37PFL9803D-около 4000лв :081:Но според мен това е прекалено висока цена за 37''Ако приемаш съвети-Остави си този PHILIPS Cineos 52 PFL 9632D/10-направи му място-разчисти едната стена-при LCD и Plazma -Full HD телевизорите колкото е по голям толкова по добре-всеки тук ще ти каже че съжалява че не си е купил по-голям
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
За момента да-ако изчакаш 3-4 месеца ще излезе Philips 37PFL9803D-около 4000лв :081:Но според мен това е прекалено висока цена за 37''Ако приемаш съвети-Остави си този PHILIPS Cineos 52 PFL 9632D/10-направи му място-разчисти едната стена-при LCD и Plazma -Full HD телевизорите колкото е по голям толкова по добре-всеки тук ще ти каже че съжалява че не си е купил по-голям
Ами какво да ти кажа.......имам чувството че облъчва здраво,а не знам какво е препоръчителното разстояние за гледане на 52"!може би и 42" ще бъде добре
Цитат:
Първоначално публикувано от ministur
Ами какво да ти кажа.......имам чувството че облъчва здраво,а не знам какво е препоръчителното разстояние за гледане на 52"!може би и 42" ще бъде добре
Облъчването от LCD телевизорите е с пъти по-малко от това на CRT телевизорите.Тук ще прочетеш какви ли не препоръчителни растояния :)Аз гледам моя 42"PHILIPS 7603 от 3 метра и ми малее :god за 52 " според мен  е около3-4 метра/някои гледат 42" от 2 метра/
Ако си направил "грешката" да го пуснеш у вас и след това си вземеш 37 инчов модел ще съжаляваш доста.
От какво разстояние ще го гледаш все пак?
Това за облъчаването е грешно впечатление. Като му настроиш параметрите за яркост, констраст, подсветка ще е друго.
Ами разстоянието е около 3-3.5 метра.Може би не съм свикнал и за това ми е такова впечатлението-стаята е хол като хол нищо особено!Мнението на повечето около мен е да си го гледам защото е страхотен модел и т.н.
Благодаря Ви за инфото
Като се има предвид колко добре се справя този модел със стандартната телевизия няма да имаш проблеми да го гледаш от това разстояние.
Продажбата и покупката на нов си заслужава само ако ти трябват парите.
Ще е много трудно да го продадеш обаче. Много малко хора биха дали толкова за телевизор особено пък да го купят от обява във форум.
Здравейте,
От вчера съм собственик на Panasonic TH42PV80P. Като първи впечатления съм очарован от качеството на картината, супер е дори не съм настроивал каквото и да е. Само малко задължителни препоръки от напредналите.......... . Благодарности на:
lazarus18, zlatko, adtomov, Vanquished, demiro, Eddie, miro_vampiro, elcos, и orlie.
Избора все пак е субективен :).
Сега малко по същество.
Купих кабел скарт от конрад(с метален накрайник и позлатено покритие), като го вързах картината е ОК, но има един доста силен шум което не е нормално. С кабела вървящ с приемника на булсат този шум го няма, но пък и тук не е чиста работата. Появяват се едни черти когато се вгледаш което дразни. Предполагам от качеството на кабела защото когато е без сигнал или на DVD картината е ясна.
Препоръчайте ми какъв кабел да си взема за безпроблемно и качествено възпроизвеждане на картина.
Благодаря предварително!
'kall' Това е доста сложен въпрос. В конрад продават доста интересни неща , но повечето са евтино китайско производство. Шума се появява когато кабела не е екраниран добре или запойките не са добри. Кофти че си се 'набутал' с този кабел.
Един приятел си купи HAMA от ТМ и нямаше проблем, за съжаление не мога да ти гарантирам че всичко ще е ОК при теб.
Изобщо доста хора имат проблем при връзките с оригиналния приемник на Булсат. Пробвай как е от друг източник при възможност. Също пробвай с HDMI кабел от компютър за проба как е... Изобщо тествай другите входове!
И честита покупка най накрая! Не смятам че си сбъркал, дано само 42 ката да не вземе да ти се вижда малка! :)
Аз като си взимах моята плазма и понеже не бях наясно кой кабел е добър и кои не е си взех най скъпия голд нещо си.... въпреки всичко и аз чувах шум... решението при мен беше да усиля звука на макс от сателитния приемник и само да регулирам силата от ТВто....
Абе честно казано не е изключено и приемника да се гъбарка нещо :(
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
'kall' Това е доста сложен въпрос. В конрад продават доста интересни неща , но повечето са евтино китайско производство. Шума се появява когато кабела не е екраниран добре или запойките не са добри. Кофти че си се 'набутал' с този кабел.
Един приятел си купи HAMA от ТМ и нямаше проблем, за съжаление не мога да ти гарантирам че всичко ще е ОК при теб.
Изобщо доста хора имат проблем при връзките с оригиналния приемник на Булсат. Пробвай как е от друг източник при възможност. Също пробвай с HDMI кабел от компютър за проба как е... Изобщо тествай другите входове!
И честита покупка най накрая! Не смятам че си сбъркал, дано само 42 ката да не вземе да ти се вижда малка! :)
Благодаря ти, а следващата покупка неминуемо ще е 50' :).
Имам следният въпрос:
Имам ДВД плейър на който пише HDCD.Записвам си филм в HD формат(4.7GB) -720p x264 му беше разширението.На компа ми тръгва и е ОК.Когато го пусна на ДВД-то през Philips-a 52 за който споменах по-горе не тръгва и само черен екран!Какво по дяволите означава HDCD?
Сори че тука постнах пак-преместих въпроса си в точната тема във форума
Здравейте и от мен! Преди малко говорих с магазина на SONY в ЦУМ и ми казаха цената на 40W4500- 3099 лв.
Моля, някой от разбиращите да му хвърли едно око и ако може да сподели впечатления. Благодаря!
Та какво бихте казали. Кой ще е най- добрия вариант да свържа компютъра си към LCD- то (Samsung 46 M86). С кабел DVI- I ли и накрайника който влиза в телевизора е нещо като USB, ама по- различно. Съжалявам ама не знам как се казва точно.
Цитат:
Първоначално публикувано от kall
Здравейте,
От вчера съм собственик на Panasonic TH42PV80P. Като първи впечатления съм очарован от качеството на картината, супер е дори не съм настроивал каквото и да е. Само малко задължителни препоръки от напредналите.......... . Благодарности на:
lazarus18, zlatko, adtomov, Vanquished, demiro, Eddie, miro_vampiro, elcos, и orlie.
Избора все пак е субективен :).
Сега малко по същество.
Купих кабел скарт от конрад(с метален накрайник и позлатено покритие), като го вързах картината е ОК, но има един доста силен шум което не е нормално. С кабела вървящ с приемника на булсат този шум го няма, но пък и тук не е чиста работата. Появяват се едни черти когато се вгледаш което дразни. Предполагам от качеството на кабела защото когато е без сигнал или на DVD картината е ясна.
Препоръчайте ми какъв кабел да си взема за безпроблемно и качествено възпроизвеждане на картина.
Благодаря предварително!
Шума не винаги е от кабела-проблема в повечето случаи е от усилвателя-коефицента  сигнал /шум -желателно е да е над 90db-/в телевизорите обикновенно са от ниския клас-едва ли ще сложат усилвател висок клас тежaщ 4 кг/затова като усилиш подавания сигнал от источника-в твоя случай сат.приемник на Булсатком бръмченето/шума/ изчезва.Шум се получава и когато отворите менюто на приемника или в момента дават ярко бяла картина