Бих повярвал повече на английския сайт:
http://uk.lge.com/products/model/det...2pg6000.jhtml#
Още повече, че всички 42 ичнови плазми са с 1024х768.
ТОй човека хубаво търси, но освен някоя от залежалите стари плазми на Самсунг няма как да стане.
Преглед за печат
Бих повярвал повече на английския сайт:
http://uk.lge.com/products/model/det...2pg6000.jhtml#
Още повече, че всички 42 ичнови плазми са с 1024х768.
ТОй човека хубаво търси, но освен някоя от залежалите стари плазми на Самсунг няма как да стане.
Здравейте,моля за Вашето компетентно мнение за LCD Телевизор Philips 37PFL5603D/10.
Искам да знам сполучлив избор ли е,как се представя на кабелна и цифрова телевизия,как е баланса на черния цвят и въобще плюсовете и минусите на този модел.
Благодаря на всички за изказаните мнения!!!
LG имат собствено производство на панели LCD и PlazmaЦитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
hristobotev, ако ползваш руски - чети тук: http://forum.ixbt.com/?id=62, форума си го бива, не се ограничавай само с темата за Сони, има мнооого инфо... Но че "ширпотребата" на Сони е с AUO - можеш да ми се довериш... Дори и откровено бюджетните изделия на Сони са относително здрави и надеждни, но цената им си е завишена - все пак е Сони... Гледай хубаво "на живо" и едва тогава купувай - да няма после "маже, на СД е отврат, на футбол - 2 пъти по-отврат..." и т.н., в стил "Сони се излагат"...
simeonofff, имаш доста отговори и линкове за 32-ки, които да гледаш и сравняваш, някои са сполучливи предложения за парите си, поглеждал съм ги и "на живо" - направи го и ти... Ако много държиш да е точно някой от 3-те, които си посочил - 32LX70 за тези пари бива, нищо, че е миналогодишен... Но пак зависи за какво ще го ползваш основно...
LAZARUS, имат 32-ка плазма, но само за пазари като нашия - LG 32PC51/52 - в Т-полис трябва да го имат, при братушките има и Деу, Шиваки и т.н. По форумите им преобладава мнението, че ако случиш на качествена бройка и гледаш предимно SD /аналоговата кабелна изглеждала прилично заради ниската резолюция на панела.../ това си е приличен телевизор - за цената си /под 1000 лв./...
soon, разстоянието няма значение. Има значение личното възприятие за картина при даден зрителен ъгъл... Започвам да се уморявам да го обяснявам.Цитат:
Първоначално публикувано от soon
:-)
Благодаря madmaxx -наистина имат собствено производство HD Ready панели.В един руски сайт четох че щели да купуват Full HD плазмени панели от Панасоник-това имах пред вид.Може пък да се отказали-след като такива производители като SONY спряха производството си на плазмени телевизори.Доколкото знам JVC нямат собствено производство на LCD панели-случайно да знаеш от кого купуват?Цитат:
Първоначално публикувано от madmaxx
Интересно защо два сайта на LG-дават различни показатели ? :081: Ще се разходя да ги видя на живо и да ги сравня-няма какЦитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
И да-той явно се опитва да хване дявола за опашката-хем телевизора да е по-голям/50 инча/ със същите екстри-хем да е по евтин или на същата цена :-memnon
soon, в помещението, в което е пламзата го гледам от няколко локации. От около 2,50 е най-близкото, основното от дивана е около 3,50 и отделно от трапезарията го гледам от отколо 4-5 метра под доста голям ъгъл, което и беше важно за мен когато го купувах защото тогава все още не съществуваше ЛСД, което да не се осира под такъв ъгъл. От около месец са ми спрели цифровата /време е май да отида да платя :) / и го гледам с аналогова кабелна с добър сигнал и пак нямам никакви забележки. За ДВД и HD вече няма нужда да обяснявам.Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
@kokovanev, знам за това недоразумение на LG. Предпочитам да го игнорирам като модел. Това е като да кажеш, че Ферари правели комбита само защото един шейх си бил поръчал. :)
Здравейте,
имам няколко въпроса, на които не можах да намеря конкретен отговор:
- Да предположим, че се колебая между 2-3 модела. Отивам в магазина, при добро стечение на обстоятелствата нареждам мострите една до друга и тествам. Избирам си. След това задължително искам неразпечатван телевизор и го тествам отново. Така ли е?
- В страницата на ТМ за SAMSUNG LE-40A786 пише, че има DVB-T тунер. Цифровата, предлагана от нашия кабелен оператор, се хваща без допълнително устройство(дават Топфийлд 770 с HDMI изход) с телевизори Сони, без да си абониран за цифрова. Единствено не излизат няколкото програми с FullHD сигнал. Значи ли това, че със Сами-то ще се хващат? Доколкото знам А656, А686 и А756 нямат такъв тунер.
- На 40' от 2,5-3 метра как се виждат текстови документи? В смисъл, четът ли се нормално, ако се разпъне страницата по цялата широчина на екрана.
- На FullHD LCD ТВ-тата дават резолюция от РС 1366х768(примерно), а през DVI-HDMI 1920х1080. Нещо не схващам. Подаваната резолюция не е ли задавана от видеокартата? При положение, че си пусна игра с каква резолюция ще е, защото ако е 1080i/p натоварването ще е много голямо и съответно ще падне значително FPS-a. Има ли възможност да варира подаваната резолюция към телевизора и съответно, това което той излъчва. Имам предвид кратни на 16:9, примерно 1280х720 или 1600х900. Или игрите ще бъдат твърдо на 1366х768?
Надявам се, че последното го обясних добре и сте ме разбрали.
Благодаря Ви предварително за помощта.
DVB-T е тунер за цифрова ЕФИРНА телевизия!
DVB-C е тунер за цифрова КАБЕЛНА телевизия!
Това е идеалния вариант, но на практика непостижим. Никой няма да ти разреши да разместваш модели за да ги сложиш един до друг.Цитат:
Първоначално публикувано от Gabata
Отделно това си заслужава само ако ти дадат и да ги настроиш правилно всичките за да си сигурен, че изкарват най-доброто, на което са способни. Това също е непостижимо в нашите магазини за съжаление. Иначе това е правилния начин за избор.
Моделите на Самсунг нямат съответния тунер за гледане на каквато и да е цифрова кабелна телевизия. Евентуално само DVB-T, който е за цифрова ефирна. В София се хващат няколко такива програми.Цитат:
- В страницата на ТМ за SAMSUNG LE-40A786 пише, че има DVB-T тунер. Цифровата, предлагана от нашия кабелен оператор, се хваща без допълнително устройство(дават Топфийлд 770 с HDMI изход) с телевизори Сони, без да си абониран за цифрова. Единствено не излизат няколкото програми с FullHD сигнал. Значи ли това, че със Сами-то ще се хващат? Доколкото знам А656, А686 и А756 нямат такъв тунер.
Да попитам този Topfield 7700 с HDMI безплатно ли го дават? Към кой оператор си и колко лащш за цифрова. Кейбълтел го дават само ако се абонираш за HD пакет и то срещу отделно заплащане на приемника.
Така или иначе с него е добър вариант за гледане на кабелната защото поне сигнала влиза като цифров в телевизора. Лошото е, че ще сменяваш пак каналите с друго дистанционно.
От това разстояние ако гледаш 1920х1080 резолюция текста идва леко дребен. Под текст имам предвид буквите на иконките и менютата. Ако ползваш някаква друга програма /Word/ в нея може да си увеличиш на колко % да виждаш документа и няма да имаш проблеми.Цитат:
- На 40' от 2,5-3 метра как се виждат текстови документи? В смисъл, четът ли се нормално, ако се разпъне страницата по цялата широчина на екрана.
Под резолюция от РС се има предвид през VGA входа. Много често там приеманата резолюция е ограничена затова за по-ясна картина се препоръчва да се ползва през HDMI на точната резолюция на панела. Това са максималните резолюции. Винаги може да зададеш по-ниска ако ти се товари компютъра при игра. Просто образа става леко замазан като при всяко LCD, пуснато на различна от нативната му резолюция.[/list]Цитат:
- На FullHD LCD ТВ-тата дават резолюция от РС 1366х768(примерно), а през DVI-HDMI 1920х1080. Нещо не схващам. Подаваната резолюция не е ли задавана от видеокартата? При положение, че си пусна игра с каква резолюция ще е, защото ако е 1080i/p натоварването ще е много голямо и съответно ще падне значително FPS-a. Има ли възможност да варира подаваната резолюция към телевизора и съответно, това което той излъчва. Имам предвид кратни на 16:9, примерно 1280х720 или 1600х900. Или игрите ще бъдат твърдо на 1366х768?
Здаравейте на всички , малко не се вмествам в темата но търся компетентна помощ , помагайте : Имам следния , ако може да се нарече проблем по- скоро неразбиране . Купих си наскоро ЛСД Самсунг LE 37"S81BX , реших първо да попрочета малко из разните форуми относно свързването му с Лаптоп , в случая моя е Toshiba Satellit L 40-17 U и видео карта Intel GMA x 3100 доколкото съм запозната и от четенето май само се обърках още повече . Та питането ми е как - посредством какъв кабел бих могла да си ги свържа за да гледам филми на ЛСД- то? То има всякъкви входове , а лаптопа доколкото са ми разбиранията има само този D-SUB .
Предварително благодаря на всички .
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.0.html
Ама хич и не четете направо питате и то не където трябва....
Какво мислите за това-http://www.sharpbg.com/index.php?productID=260
Що годе добро бюджетно решение
В смисъл?Кои са му плюсове и минуси?И за тези пари има ли по-добро решение?