Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Здравейте,
моля ви да ми дадете съвет. Искам да си купя 32'' инчов телевизор за кухнята, малка е стаята за по-голям. Ше го ползвам предимно за кабелна ТВ (в момента съм на Евроком, но сигурно ще пусна цифрова, като си го взема), и за някой друг филм от компютъра.
В актуалната промоция на ТМ има една Toshiba, която има много добри параметри - TOSHIBA 32XV500PG. Има FULL HD и 30000 динамичен контраст. Изчетох всичко във форума и гледам, че разбирачите не казват хубави неща за марката TOSHIBA, ама този не изглежда зле. Другите възможни варианти за мен са SONY KDL-L4000, Samsung LE-32A430, SHARP LC-32X20E, но и трите са с по-ниски характеристики от TOSHIBA-та. Ще ви бъда благодарен, ако споделите преки впечатления от някой от моделите и ме посъветвате!
Гледам промоцията от днес на ТМ и се чудя кой е по-добър Филипс 42" 5603 за 1799лв. или Тошиба 42XV500 за 1499 лв ? Тази Тошиба с каква матрица е всъщност ?
И двата модела са с матрица A-MVA на AUO/черното сивее-а като застанете леко отстрани става леко виолетова на цвят/
иначе и двата модела са от низкият клас
Здравейте,нуждая се вашето мнение относно следните LCD-та на които съм се спрял ------ LG 42LG6000, PHILIPS 42pfl7403d/10, sharp LC42XL2 и една TOSHIBA 42Z3030DG. Отделил съм около 2500-3000 лв. и сега остава да направя последната крачка в избора. Ако може да споделите за плюсове и минуси. Ще се радвам и на други предложения.
Здравейте, имам един въпрос. Миналата седмица купих Samsung 40A656. Прави ми впечатление, че при включване се забелязва около 10 секунди забавяне до появата на картина, както и при превключване на програмите. Нормално ли е това? Моля някой ако има такъв да сподели. Благодаря Ви.
Цитат:
Първоначално публикувано от plamenhhh
Здравейте,нуждая се вашето мнение относно следните LCD-та на които съм се спрял ------ LG 42LG6000, PHILIPS 42pfl7403d/10, sharp LC42XL2 и една TOSHIBA 42Z3030DG. Отделил съм около 2500-3000 лв. и сега остава да направя последната крачка в избора. Ако може да споделите за плюсове и минуси. Ще се радвам и на други предложения.
За този бюджет има доста модели, които може да прегледаш. Общо взето всички хубави модели 40-42 влизат в този диапазон. Да не говорим, че може и 46" да намериш.
Ако държиш да е LCD бих ти препоръчал моделите със новата LED технология:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040513
Общо взето моделите с тази технология дават най-доброто, което може да се изкопчи от LCD.
Цитат:
Първоначално публикувано от plamenhhh
Eто как бих ти ги подредил
1. SHARP LC42XL2- 1920 x 1080, 450cd/m², 4ms-ASV, 10bit,signal procesing10bit,2000:1,10000:1,100/120Hz,DVB-T-Analogue,De-judder,Quick Shoot
има хубава матрица-добро черно-справя се отлично с SD сигнал-
2. LG 42LG6000 1920 x 1080, 500cd/m²,5ms-S-IPS, 50000:1,10bit ,DVB-T ,USB 2,0(JPEG/MP3) , TruMotion (100 Hz) , 24p , ISF Ready
добър телевизор-нямам забележки
3. PHILIPS 42PFL7403 1920 x 1080, 500 cd/m²,3ms-A-MVA,30000:1,14-битово RGB,Pixel Plus 3HD, 100Hz Clear LCD,HD Natural Motion
матрицата е с слабо черно-нисък контраст-много добра видеообработка-разбираемо меню
4. TOSHIBA 42Z3030DG 1920 x 1080, 500cd/m²,8ms-A-MVA,10000:1,100 Hz,DVB-T
матрицата е с слабо черно-нисък контраст-много добри ONKYO® ГОВОРИТЕЛИ-има и много настройки в менюто
като цяло добри телевизори-предлагам ти обаче да видиш и тези модели
SONY KDL-40W4500
SAMSUNG LE-40A786-обърни повече внимание на този-препоръчвам ти го
Цитат:
Първоначално публикувано от Dashou
Здравейте, имам един въпрос. Миналата седмица купих Samsung 40A656. Прави ми впечатление, че при включване се забелязва около 10 секунди забавяне до появата на картина, както и при превключване на програмите. Нормално ли е това? Моля някой ако има такъв да сподели. Благодаря Ви.
не се притеснявай-това е нормално за всеки телевизор да чакаш в началото около 10 секунди-времето е необходимо за включване на системите-подгряване на лампите и обработка на сигнала
нормално е времето за прескачане м/у каналите да ти отнема 2-3 секунди -знам дразнещо е но не може телевизора да се пренастрои по-бързо
Цитат:
Първоначално публикувано от veegog
TOSHIBA 42XV500PG - Пуснали са го в Техномаркет на промоция за 1500 лв !
Да, ама не ! Отивам днес в Техномаркет, за да си купя тази Тошиба от промоцията..... но какво се случва.
след един час чакане (търсене на 42XV500PG) ми се съобщава, че е допусната грешка в промоцията и промоционалната брошура !!! Моделът в промоция не е 42XV500PG, а 42XV550P(G). Като следва най-интересното.... дори мениджъра на магазина не знаеше параметрите на телевизора "FULL HD е бе, и май е с 25000 контраст ", а работниците викаха "Ми той е същия бе"
Дори снимката му не е същата.... Как да знам какво купувам?
В сайта на Техномаркет му е написана само цената, но не и параметрите... ужас !
Никъде не мога да намеря инфо за този ТВ... Струва ли си все още покупката....  :help
p.s. Ето инфо за него: http://www.schuss-home.at/index.php?...mart&Itemid=45
В техномаркет са свалили цената на самцунг LE-40A536, та вече ми е по джоба. Но никаде не мога да намеря информация за него. Ще ми помогнете ли с информация и със съвет моля. Иначе е фулхаи но наи вече ме интересува дали компа ще тръгне на него. Защото чух че на някои модели не тръгвал и било голям проблем.Благодаря Ви предварително.
Цитат:
Да, ама не ! Отивам днес в Техномаркет, за да си купя тази Тошиба от промоцията..... но какво се случва.
след един час чакане (търсене на 42XV500PG) ми се съобщава, че е допусната грешка в промоцията и промоционалната брошура !!! Моделът в промоция не е 42XV500PG, а 42XV550P(G). Като следва най-интересното.... дори мениджъра на магазина не знаеше параметрите на телевизора "FULL HD е бе, и май е с 25000 контраст ", а работниците викаха "Ми той е същия бе"
Никъде не мога да намеря инфо за този ТВ... Струва ли си все още покупката.... :help
p.s. Ето инфо за него:
http://www.schuss-home.at/index.php?...mart&Itemid=45
От къде го изриха тоя XV550 ? И на сайта на Регза не са писали за него стигнали са до 540 и 545 :)
Здравейте,
Търся мнения относно Samsung 40А656 "refubrished". Има един модел в DOMO и се двоумя дали да го купя. Съпоставката предлагане/цена на пръв поглед е невероятна. Благодаря Ви предварително за информацията.
Изборът ми наистина излезе добър, телевизор Samsung LE - 19R86BD
е страхотен :)
Цитат:
Никъде не мога да намеря инфо за този ТВ... Струва ли си все още покупката.... :help
p.s. Ето инфо за него:
http://www.schuss-home.at/index.php?...mart&Itemid=45
забрави за тази Тошиба-вземи си PANASONIC 42PV80P-много по добър е ако ги сравняваш един до друг и не се притеснявай за светлата стая-пускаш пердетата/или щорите/ и проблема е решен Цитат:
Първоначално публикувано от dijon4i
Здравейте,
Търся мнения относно Samsung 40А656 "refubrished". Има един модел в DOMO и се двоумя дали да го купя. Съпоставката предлагане/цена на пръв поглед е невероятна. Благодаря Ви предварително за информацията.
Погледни назад в темата-разисквали сме го не веднъж. refurbished важи за различни модели с цени, които са значителни по-ниски от стандартните. refurbished , което в превод значи излъскано, поправен, подновен.Има надпис на гърба на инструкцията-/This is refurbished Samsung product.After service is provided by the purshased place not by samsung/.Kато RB присъства дори и в серийния номер и на упътването.Или надпис (Samsung Renew Program) -/буква R след модела/това са телевизори, които са имали софтуерен проблем, проблем с матрицата или транспортен дефект който е отстранен и затова са на такава цена.Т.е. това са преработени телевизори.Пример- 40M87BD-R .Телевизорите са правени за Англия и са оправяни от К & К /това е съшността на тази програма на Самсунг - телевизорите са с дефект, който се отстранява не от Самсунг, а от дистрибутора-в случая K&K.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
забрави за тази Тошиба-вземи си PANASONIC 42PV80P-много по добър е ако ги сравняваш един до друг и не се притеснявай за светлата стая-пускаш пердетата/или щорите/ и проблема е решен
След вчерашния цирк в Техномаркет - направо не ми се ходи там повече, но няма как , трябва да си взема 42-ка и то тези дни.
Притеснението ми към Панасоника, за който говориш е, е че се оказа, че ще го вързвам и с PC и с Playstation. Иска ми се да е FULL HD и да е на 1920 на 1080. Просто искам да си взема нещо, което ще ми върши комплексна работа занапред. Техномаркет здраво ме разочароваха с този номер в брошурата / сайта.
Дайте предложения за 42-ка до 1700 лв.....
10х