Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
От тези трите два са неактуални модели, които няма да намериш никъде. 7403 тука го похвалиха някои хора, аз не съм го виждал.
За мен 32 инча са малко за това разстояние на гледане, но ти сам може да си прецениш дали ти е достатъчно.
Така или иначе с този бюджет за 37 или 40 инча няма да се включиш с нещо прилично.
Други варианти са ти:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040323
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039295
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038972
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040831
За 37 инча може да обмислиш този:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039938
Или пък ако се понапънеш да вземеш този Самсунг:
http://www.domo-bg.com/product_detai...ct_id=09040382
Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
След дълго гледане и избиране Днес се сдобих със Samsung LE-40A656 R/B от Домо за 1399лв , много ме примами цената която е с 1200лв. по-ниска от стандартния модел .....
Oчевидно има някакви корекции в цените :)
Аз се сдобих с LE-40A656A1F - refurbished за 1699 BGN !
Супер доволен съм от картината ( след 20" LCD TV от преди 5 г. ;)
Пусках сигнал от лаптопа през HDMI - без проблеми - 1920x1080 - избира се P.SIZE - само сканиране ( както е преведен режима ;)
Четейки форума ;) преди покупката избрах 40" за гледане от 3 м. и е ОК - даже можеше и 46 :) ;)
Пуснах и FullHD по компонентен вход от камерата ми - Перфектно 1920x1080 !!! - ( всъщност за това го купих :) :)
Със SD се справя много добре, имайки предвид размера и растоянието от което се гледа!
Първоначално и аз използвах тези настройки :
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Но мисля, че вероятно отговарят за по стар фирмуеър ...
После сложих тези:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...6qdJzDxoPqrGZw
и съм по-доволен :)
Препоръчвам модела на всички, особено със сегашната му привлекателна цена :)
Цитат:
Първоначално публикувано от j_n
Първоначално и аз използвах тези настройки :
Но мисля, че вероятно отговарят за по стар фирмуеър ...
После сложих тези:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...6qdJzDxoPqrGZw
и съм по-доволен :)
Препоръчвам модела на всички, особено със сегашната му привлекателна цена :)
Не виждам как може да не е refurbrished за тази цена.
От къде го купи?
Иначе настройките са ти с малко по-засилени цветове като ги гледам, но важно е на теб да ти харесват. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
благодаря за мнението, от тук нататък ще помисля малко дали да не взема 37 и дали да не сменя Филипса(просто ми пасна като визия, изключваме х-ките) със Самсунг поради подобрите параметри за парите които даваш и около Нова година ще пазарувам :) ааа за черното, ми някъде прочетох, че черното не се разграничава добре и като видях на живо в техномаркет картината(даваха някаква тъмна сграда) нищо не можах да различа като очератания в тъмното, но щом казваш че с тази матрица дори дава подобро черно от Филипса, може аз само да си втълпявам.
Цитат:
благодаря за мнението, мдам вече и аз май съм на мнение, че 32 ще ми малко можеби от дългото избиране - ха :) както и да е, може да ти звучи глупав въпроса, но все пак - Важно ли е за теб задължително full HD и изобщо имали смисъл от него ако ще го изпозлваш предимно за тв?
и из между тези двата кой е "по-добър" :
http://www.electron.bg/product_info....ad76c3a9a5bc72
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039938
за реновираните модели, мога да кажа че са с много примамливи цени, но .... нещо не им се доверявам, всъщност имат ли някакво гаранционно обслужване след това или не?
Цитат:
Очудвам се, че LG 32LG5700 е по-добър от Samsung-а. Защо така?! А LG 32LG6000 как е спрямо останалите 2 модела. За Sharp-а съм съгласен, но цената ми е малко високичка вече.
Konstantin -добро решение от товоя страна да си вземеш 37 инча.Ако обаче ще гледаш само телевизия -може и да е HDReady.Но помисли в перспектива-дали някой ден няма де искаш да го вържеш с компютър,HTPC,ъпскейлващо DVD,Bly-Ray???
Що се отнася до идеята ти да се откажеш от PHILIPS-може да се поспори по въпроса-както казва Zlatko PHILIPS за LCD-тата в момента е като PIONEER за плазмите-най добрият.Имам в предвид системите за обработка на видеосигнала,SD-сигнала,подобрителите като характеристики са едни от най добрите.Разбира се едва ли можеш да си позволиш с твоя бюджет най-доброто от PHILIPS-9 серия.Що се отнася до моделита на които си се спрял-първият е по-добрият избор
1,PHILIPS 37PFL5603 e с матрица 129T370HW02V3 на AUO -чудесен телевизор-таз годишен модел
2,SAMSUNG LE-37A550-хубав телевизор макар и миналогодишен модел
за реновираните модели, имат си нормална гаранция-2 години като останалите телевизори-не ги оподценявай
прочети предните 2-3 страници обсъждали сме тази тема
Цитат:
Първоначално публикувано от NeRoX
Очудвам се, че LG 32LG5700 е по-добър от Samsung-а. Защо така?! А LG 32LG6000 как е спрямо останалите 2 модела. За Sharp-а съм съгласен, но цената ми е малко високичка вече.
нарочно ти написах и контраста след модела за да ги сравниш и да разбереш защо единия съм го сложил пред другият
LG- слагат в тези модели своите S-IPS матрици които са сравними по доста показатели с тези на SAMSUNG-S-PVA
LG 32LG6000-е най-добрият модел от тези-много хора подценяват LG като марка.Телевизорът се справя отлично-каквото му подадеш
еквивалентът на този телевизор е SAMSUNG-6 серия/656,676,686/-Вярно те вече остаряват-излезе вече 7 серия на LG и на SAMSUNG
Цитат:
нарочно ти написах и контраста след модела за да ги сравниш и да разбереш защо единия съм го сложил пред другият
LG- слагат в тези модели своите S-IPS матрици които са сравними по доста показатели с тези на SAMSUNG-S-PVA
LG 32LG6000-е най-добрият модел от тези-много хора подценяват LG като марка.Телевизорът се справя отлично-каквото му подадеш
еквивалентът на този телевизор е SAMSUNG-6 серия/656,676,686/-Вярно те вече остаряват-излезе вече 7 серия на LG и на SAMSUNG
Чувал съм, че при контраст над 10000:1 разликите били почети незабележими. Щом казваш добри думи за G6000 като ходя да копувам задължително ще му обърна внимание. Идеята с дупката ми харесва, но има нещо, което ме дразни. Има много пластмаса около самия екран, а аз обичам тя да е съвсем малка. Гледах дистанционното и то не ми хареса много много. А от 2-те LG-та какво предлагаш? И да питам Toshiba-та толкова ли е зле?
Здравейте,
нещо ново ми се набива в полезрението - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09043196
Някакви отзиви за него, изглежда IPS-Alpha, 37'', Full HD и т.н. Но ме притеснява малко подозрително ниската цена - да не е нещо refurbished на Panasonic :)
или сглобка *****. Иначе изглежда обещаващо! И така...някакви мнения, директни, индиректни...
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от plamenhhh
Здравейте,нуждая се вашето мнение относно следните LCD-та на които съм се спрял ------ LG 42LG6000, PHILIPS 42pfl7403d/10, sharp LC42XL2 и една TOSHIBA 42Z3030DG. Отделил съм около 2500-3000 лв. и сега остава да направя последната крачка в избора. Ако може да споделите за плюсове и минуси. Ще се радвам и на други предложения.
Цитат:
Eто как бих ти ги подредил
1. SHARP LC42XL2- 1920 x 1080, 450cd/m², 4ms-ASV, 10bit,signal procesing10bit,2000:1,10000:1,100/120Hz,DVB-T-Analogue,De-judder,Quick Shoot
има хубава матрица-добро черно-справя се отлично с SD сигнал-
2. LG 42LG6000 1920 x 1080, 500cd/m²,5ms-S-IPS, 50000:1,10bit ,DVB-T ,USB 2,0(JPEG/MP3) , TruMotion (100 Hz) , 24p , ISF Ready
добър телевизор-нямам забележки
3. PHILIPS 42PFL7403 1920 x 1080, 500 cd/m²,3ms-A-MVA,30000:1,14-битово RGB,Pixel Plus 3HD, 100Hz Clear LCD,HD Natural Motion
матрицата е с слабо черно-нисък контраст-много добра видеообработка-разбираемо меню
4. TOSHIBA 42Z3030DG 1920 x 1080, 500cd/m²,8ms-A-MVA,10000:1,100 Hz,DVB-T
матрицата е с слабо черно-нисък контраст-много добри ONKYO® ГОВОРИТЕЛИ-има и много настройки в менюто
като цяло добри телевизори-предлагам ти обаче да видиш и тези модели
SONY KDL-40W4500
SAMSUNG LE-40A786-обърни повече внимание на този-препоръчвам ти го
Здравейте отново момчета,ей голяма мъка е да се чудиш за какво LCD да си дадеш парите. Както и да е, аз се хвърлих на PHILIPS 47PFL7403 D/10. Ще ми дойде на 3000 лв. и се надявам мноого да ми харесва,че незнам. Благодаря на всички за професионалните съвети.
Цитат:
Благодаря за пожеланията, но с тези настройки SD сигнала не е много добър, стои много мътна картината, снощи не можах 1 мач да изгледам.!
Порових се и си направих доста по-различни от тези. Иначе ТВ-то е супер ,гледам го от около 2-2,50 м ,за сега ми е ОК на ХД просто нямам думи на този Дисплей се вижда превъзходно.Днес и утре ще си поиграя малко повече и ще дам своето мнение.
Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
Благодаря за пожеланията, но с тези настройки SD сигнала не е много добър, стои много мътна картината, снощи не можах 1 мач да изгледам.!
Порових се и си направих доста по-различни от тези. Иначе ТВ-то е супер ,гледам го от около 2-2,50 м ,за сега ми е ОК на ХД просто нямам думи на този Дисплей се вижда превъзходно.Днес и утре ще си поиграя малко повече и ще дам своето мнение.
Можеше да се очаква. Все пак тяхната SD телевизия няма нищо общо с нашата мътилка. Може би настройките щяха да са добри за ДВД филми, но както ти хареса си ги промени.
Цитат:
Чувал съм, че при контраст над 10000:1 разликите били почети незабележими. Щом казваш добри думи за G6000 като ходя да копувам задължително ще му обърна внимание. Идеята с дупката ми харесва, но има нещо, което ме дразни. Има много пластмаса около самия екран, а аз обичам тя да е съвсем малка. Гледах дистанционното и то не ми хареса много много. А от 2-те LG-та какво предлагаш? И да питам Toshiba-та толкова ли е зле?
Напротив -забелязва се разликата в контраста-/това което пишат е динамичният контраст-нативният е от порядъка 900-2400/виж сам в магазина-Philips-7серия /30000:1 до 40000:1/и SAMSUNG-6 и 7 серия/50000:1 и 70000:1/
Щом искаш по-малко пластмаса- по-тънка рамка-виж 5 серия на PHILIPS
32PFL5403
32PFL5603
32PFL5803
Тошиба не са зле-добри телевизори са,но са основно бюджетни модели и черното им сивее
за тях можеш да попиташ Adtomov-той е един щастлив притежател на Toshiba
Цитат:
И аз ще изразя несъгласие с това. Имай предвид, че тези контрасти по етикетите нищо не значат.
За мен контраста е когато настроиш ПРАВИЛНО екрана за гледане в реални условия и заредиш един черен и един бял квадрат и измериш колко е светъл белия и колко черния. Делиш ги и получаваш реален ANSI контраст. Този контраст при ниския клас ЛСД е около 1000:1, а при хубавите стига до 2000:1, че и нагоре. Така, че тези, които пишат 10 000:1 обикновено не успяват да постигнат достатъчна разлика между най-светлите и най-тъмните тонове и картината става по-плоска.
Много производители обаче ползват евтини трикове като активен контраст, който наистина повишава тези разлики /контраста/, но за сметка на постоянна промяна на яркостта и контраста, което прави картина ту много светла ту тъмна.