Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Цитат:
Първоначално публикувано от Chubi_81
Някой може ли да ми каже от къде мога да си взема качествен DVI-HDMI кабел 10м че след ремонта във стаята се наложи доста да раздалеча компа от ТВ-то и сега си гледам само кабеларката.Може и през интернет магазин но единственото което намерих беше със стряскаща цена от 169лв.
http://www.tpetrov.com/search.php?pr...10%20HDMI-HDMI
Аз си взех такъв,работи перфектно и е с позлатени накрайница,а не като на снимката.
Има и преходи DVI-HDMI за около 10лв. Ще ти трябва и кабел за звука,като този:
http://www.tpetrov.com/search.php?p=...%C5%CE&s=&ord=
Здравейте! Нещо по моя въпрос - LG 32LG3000 - чува се бучене при настройка "ОСВЕТЛЕНИЕ ФОН" различен от max.
samboro, ТВ-то е на по-малко от 3 дни, направо го подменяй - дано само да не е цялата партида с този проблем... Може да се наложи да си избираш друга марка/модел... Гадното е, че има случаи, в които проблема се проявява по-късно - при добре "загрят" телевизор, или дори по-късно във времето, а не през първите 3 дни... Смятах, че при моделите за 2008 г. подобни проблеми са отстранени, дори и в по-ниския клас...
П.П. Предполагам, че си виждал /ползваш/ "димер" за плавно регулиране на осветлението в стаята. При "нормални" лампи с нажежаема жичка е по-лесно /евтино/, при луминисцентните е маалко по-сложно и скъпо, но също го има отдавна. Принципно регулирането на подсветката на панела не е много по-различно /без да изпадаме в подробности.../, проблема идва от използването на евтини, некачествени модули /за ЛЦД не ги произвеждат кой-знае колко фирми.../, което почва да се превръща в правило за изделията за пазари като нашия... :095: Чел съм за такива проблеми и при Самсунг, Шарп, Филипс и т.н. През 2007 г. при руснаците /вероятно и при нас.../ е имало партиди на Филипс, вкл. и 7-ци, на които при стендбай така е пищяло импулсното, че не е можело да се спи в стаята, soon тук беше писал за специфичен брум при някои Сони-та...
Цитат:
Първоначално публикувано от valeks
Успяваш ли да постигнеш 1080p/30 или 1080i/60 с този кабел?
Колеги, ще си взимам LE-37A656. В момента съм на Cabletel, с цифров външен приемник. Въпросът ми е - ако сложа картата в телевизора (т.е. не използвам външното устройство), ще се ползвам ли от екстрите на навигацията в програмите, които сега има външното устройство - групиране по фаворити, показване колко остава до края на предаването и т.н ??
През USB входа мога ли да гледам филми или само jpeg снимки.
Сори за глупавите въпроси предварително....
Този модел няма нужния тунер за да хванеш цифровите пакети. Ще може да хващаш само стандартната кабелна, а за цифровите пак ще ти трябва външен приемник.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Този модел няма нужния тунер за да хванеш цифровите пакети. Ще може да хващаш само стандартната кабелна, а за цифровите пак ще ти трябва външен приемник.
Нещо не разбирам - каква е тогава функцията на този слот за карта , при положение, че стандартната кабелна си влиза и през най-обикновения вход, който има всеки телевизор ?
Къде видя в него място за карта?
Пак ти казвам този модел няма тунер за цифрова кабелна /DVB-C/ изобщо, а още по-малко място за картата. Имаш само такъв за цифрова ефирна DVB-T.
Най-вероятно гледаш CI слота. В него трябва да поставиш един дкодиращ модул, в който вече може да поставиш самата карта, но тя е за кодирани цифрови ЕФИРНИ канали каквито и без това няма все още.
То и некодирани няма :)
Пропускате, че "белите" хора имат и платени /кодирани/ ефирни цифрови пакети, от там и комбинацията "Слот за модул/карта + DVB-T" при някои модели - не само при Самсунг. Отделно Самсунг /пък и Филипс, и т.н./ използват едно и също шаси и за Франция /първите с масово Мпег-4, пък и платени пакети/, и за Скандинавия, където Самсунг се продават и със DVB-C на борда...
П.П. 1. Лазарус междувременно е допълнил поста си, докато пускам моя...
П.П. 2. Панасоник /примерно.../ за Англия имат орязани модификации без никакви тунери, предвидени за използване само с външни устройства и сет-топ бокс - независимо DVB-S, -S2, -T, или -C - по желание на клиента, самия дисплей е по-евтин и отдавна се замислям дали за БГ няма някакви законово-стандартизационни пречки за внос на подобни изделия, при условие, че все по-масово се използват и при нас "кутийки" за цифрова сателитна или кабелна телевизия, а свързването с външен HD медияплеър или /по-често/ с комп. е доста масово...
В спесификацията дават това - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939 - цифров тунер DVB-T - да всъщнност както го казваш... така, че ще си запазя външното устройство и толкоз
Oт тези двата LG -то е по добрия вариант,въпреки че не 100Hz както са писали на сайта,ако не си се влюбил в дизайна може да погледнеш и 32LG5700 и 32LG6600 няма да имат USB, но за сметка на това са Full HD .
Добър вечер на всички!!!
Надявам се (за последен път) тормозя форма с моите "открития" в областта на LCD телевизорите. Но в очакване на заплатата (т.е. финикийските знаци, които ще реализират мечтата ми) се появи новата промоция на Техномаркета. С което се създаде нова дилема - SAMSUNG 40A615A срещу (нещо препоръчано в два магазина) PFILIPS 37PFL5603D. Да си призная - филипса ми хареса (много), но предвид симпатията ми към Самсунга (подкрепена от промоцията и факта, че това е 6-та серия) ме хвърлят в мисъл.
Моля (за последно) за компетентен съвет - както обикновено инфото за Самсунга е повече от постно (в руски сайтове - време за реакция на матрицата от 8 до 4 милисекунди! и т.н.) та сравнението за мен е невъзможно.
Благодаря!!! Поздрави на всички и весел уикенд!
Специални благодарности на kokovanev! Смених TV с 32LG5700 и си реших проблема.