Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Намерих във Варна 7403 на 2280 лв в метро и електрон.бг, в ТМ 7403 и 7433 са на едни пари 2499 лв. но и двата ги няма налични. Май ще почакам моделната гама за 2009г. Много е тъпо да няма къде да ги видиш в "уж'големия град Варна. JIVKOJJ от къде го поръча тоя 9603? Аз редовно пазарувам от EBAY, ама само 7403 видях и то на цена около 1100 долара и от щатите. И в Германия е по евтино от тук за музика от порядъка на 1000 лв. на долу например Харман авр 347 /тук 1700лв. там 990 лв.и 5.1 кино тук 999 лв. там 800/. Ако някой може да каже къде могат да се видят тези два модела ще съм му благодарен.
vader11, аз си го поръчах от тоя магазин:
http://www.durmedia.de/programID/42/...46/105646.html
мо те май не шипват до Бг.
Тези обаче пише че доставят за 99Евро:
http://www.screenmaxx.com/product_in...2PFL9603D.html
т.е. ще излезе с доставката около 3150лв.
ПС: никой нищо не спомена за DLNA. Някой ползва ли го?
Цитат:
Първоначално публикувано от vader11
JIVKOJJ от къде го поръча тоя 9603? Аз редовно пазарувам от EBAY .....
Има го и в eBay.de, но с не особено приятна цена. Иначе разгледай heise.de и idealo.de и може да откриеш подходящ магазин. Има и други немски търсачки- най- удобно е като напишеш индекса на телевизора в Google.de.
jivkojj не се притеснявай щом е на такава цена е направо подарък! Телевизора е един път - няма друг с такава реалистична картина и цветове!!
Изобщо не си сбъркал!!! М/у другото може да се каже, че такава трябва да му е реалната крайна цена до поставянето му в хола за гледане. С нея забележките могат с времето да се преглътнат и да се пренастроиш. Мисля, че при домашни условия ще привикнеш и няма да обръщаш внимание на тези неща. Този модел е максимално балансиран от към всичко. Дори и с ниския си контраст той е достатъчен без да има нужда от търсене на неговото увеличение.
:bravo Пожелавам ти с кеф да го гледаш и бъдеш спокоен, че ще имаш един телевизор с уникална картина!
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
jivkojj ЧЕСТИТО!
Това е първия и последния модел телевизор за момента на който видях най-съвършенната и фантастично-детайлно изглеждаща HD картина до сега!!
Няма друг от десетките топ модели при различните марки с такава потресаващо-действителна картина с маняшка острота и изтънчен финест на всеки дребен детайл!!! Писъл съм вече относно другите му забележките, като много видимо по-по-нисък контраст от обявения (около 620:1 реален, което на пук на качеството го унизява сред другите къде-къде смешни в картината модели, но с супер високи стойности на контраста им. филипс малко се изоставят от към тези си параметри), малкия му ъгъл на картина, видимо по-слабото черно и изключително високата му цена спрямо всички подобни му на ранг.
Ако, тези проблеми му бъдат корегирани в положителна насока, това ще е единствения ТВ убиец на пазара за момента пък и нататък.
soon, този Philips е поне със 1000:1 реален контраст. Не съм го мерил, но телевизори с ANSI контраст под 1000:1 вече има само в най-най-ниския клас. И то говоря за 1000:1 при калибриран екран. Ако иска човека може да го надуе и повече за сметка на детайлите в тъмните и светлите участъци.
1000:1 е минимума за задоволителна картина. Аз затова харесвам повече моделите с S-PVA матрици, които спокойно достигат 2000:1 контраст. Подобен имат и средния клас плазми от ново поколение.
Моделите със LED подсветка пък са с около 2500-3000:1. Плазмите на Pioneer пък отиват над 3500:1, че и нагоре.
В ebay има само 7403 и той излиза найстина колкото тук, та последно относно този телевизор /и аз не знам защо съм се вперил в него/ разликата между 03 и 33 е дистанционното и DNLA да си вземам един 03 за 2280 лв. защото реално на мен компютъра е вързан директно за телевизора, но искам да го сменя с нещо по-голямо и реално няма да ползвам тази функция. Иначе мисля, 03 е 529 матрица на 9603 ако не се лъжа и е добър телевизор за такива пари.
lazarus18 сигурно съм сгрешил? Ето на едно друго замерване (ТЕСТ) реалния контраст на 9603 с малко се е повишил:
http://www.thg.ru/display/40-42_lcd_...2pfl9603d.html
Лошото, че при Филипсите всичко е до дупка и пак видимо липсва, което ги излага в тази си част. Както се казва: - Трудното направили, а уж лесното недогледали!
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital...twork_Alliance
"Microsoft announced at their Professional Developer Conference 2008 that Windows 7's Play To feature will allow Windows 7 computers to send media to DLNA devices."
Ще чакате :)
BTW,
никой не ми отговори на питането малко по-нагоре :help
Б** съм му м******. Довечера отивам с XBOX-а в ТМ и тогава ще видим кой колко може. :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от bsj
Благодаря hristoslav2 !
А дали важи падането на цените след нова година и за тези модели?
LG 32LG5700
PHILIPS 32PFL7803D
SAMSUNG LE-32A656
KDL-32V4500
За първия и последния мнението ми е че няма да паднат веднага-а някъде през март-другите два ще паднат с около 200лева Цитат:
Първоначално публикувано от stilio
Вземай това е новият им модел 32 D65E чудесен е ще останеш доволен-добре се представя на SD сигнал на HD да не говорим :Drinks:
Цитат:
jivkojj ЧЕСТИТО!
Това е първия и последния модел телевизор за момента на който видях най-съвършенната и фантастично-детайлно изглеждаща HD картина до сега!!
Няма друг от десетките топ модели при различните марки с такава потресаващо-действителна картина с маняшка острота и изтънчен финест на всеки дребен детайл!!! Писъл съм вече относно другите му забележките, като много видимо по-по-нисък контраст от обявения (около 620:1 реален, което на пук на качеството го унизява сред другите къде-къде смешни в картината модели, но с супер високи стойности на контраста им. филипс малко се изоставят от към тези си параметри), малкия му ъгъл на картина, видимо по-слабото черно и изключително високата му цена спрямо всички подобни му на ранг.
Ако, тези проблеми му бъдат корегирани в положителна насока, това ще е единствения ТВ убиец на пазара за момента пък и нататък.
soon вече е решен този въпрос с новата матрица на AUO в модела
PHILIPS 42PES0001D/10 е с A-MVA/AUO/ 168 AUO SSP VESA 42"
виж какво черно и контраст има
Цитат:
Първоначално публикувано от JueLz
Добър вечер на всички.
Съвсем нов съм във форума и ми трябва съвет за покупка на 37' Full HD LCD, тъй като ми предстой покупка на такъв съвсем скоро. Бюджета е около 1800лв. Абонат съм на ITV Partner. Главно смятам да гледам 1920x1080 филми през компютъра. Към момента съм се ориентирал към следните модели:
1) SAMSUNG LE-37A615 -
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039268
2) LG 37LG6000 -
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040325
Може ли да ме посъветвате кой да избера или ако има по-добър вариант, който да е в бюджета ще се радвам да споделите.
Искрено благодаря на отзовалите се.
Дали някой има идея за дилемата по-горе?
hristoslav2 този модел е нещо съвсем друго. Филипс отдавна трябваше да си корегират тези неща. Не съм го виждал на живо, но предполагам ще е нещо страхотно стига и цената му да падне поне с 1500 лв. пък и на долу за такъв размер, че тази е заколението LCD-тата. Сигурно има защо, ама чак толкова!?
Цитат:
lazarus18 сигурно съм сгрешил? Ето на едно друго замерване (ТЕСТ) реалния контраст на 9603 с малко се е повишил:
http://www.thg.ru/display/40-42_lcd_...2pfl9603d.html
Лошото, че при Филипсите всичко е до дупка и пак видимо липсва, което ги излага в тази си част. Както се казва: - Трудното направили, а уж лесното недогледали!
soon, тези момчета от THRU отдавана съм ги признал за абсолютни лаици в калибрацията. Извинявай, но не съм виждал телевизор, който да има елементарна калибрация и да дава черно 0,6 кд/м2. Сигурен съм, че може да се постигне поне 0,1-0,15 като стойност. Отделно това 400 кд/м2 на бялото ще ти извади очите ако е истина.
Виж във DigitalVersus хората са постигнали контрст около 1000:1, което е по-реално и задоволително. Не трябва да се забравя, че със включен Амбилайт и подходящо осветление се постига ефект на още по-добро черно.
Здравейте,
Четох четох и накрая след доста ровичкане .. най-много ми харесаха SAMSUNG LE-46A956 и PHILIPS 47PFL9703D/10 може ли да ми кажете нещо около тях ... в смисъл като савет, кой от двата или пък в този диапазон нещо по-добро .. ще се глрда и телевизия от Булсат ще се играят игри , ще се гледат и HD филми през "пуканката"
Благодаря ви предварително ... ще го взимам края на нази или другата седмица
LuckyX то хубаво си се спрял ама не е е това темата.....както и да е
SAMSUNG LE-46A956 -е в момента един от най добрите модели в България които съм срещал
много добра картина -много хубав черен цвят-контраст
справя се идеално с SD сигнал-има малък лаг при връзка с комп и конзола-но може да се преглътне
за Ethernet /DNLA/ съм общо взето доволен
има най-добрата motion resolution /резолюция при движение/ от всички познати LCD модели и напълно ново шаси и матрица
като цяло е един прекрасен телевизор
PHILIPS 47PFL9703D/10 -не толкова добър-дори бих казал че в сравнение с SAMSUNG LE-46A956 изглежда като телевизор от средния клас/а се води висок клас/черното му сивее-от тук и по-слабият контраст-иначе има много добра обработка на SD сигнал
956 е значително по-добър вариант като картина. Проблема ще ти е с игрите поради огромния му лаг.
Виж във темата за 7-8-9 серия на Самсунг съм писал впечатления от теста му.
JueLzне съм експерт, а съм просто потребител, но мога да ти кажа, че и двата телевизора са добри попадения в този ценови диапазон.
A615 e близък като характеристики до моя А536, можеш да видиш какво съм писал за него: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34906.3660.html.
LG Scarlet (LG6000) според мен е по-удачният избор, макар да съм доволен от Sаmsumg-a, доста ми хвалиха LG6000 консултантите в ТМ и ТП, а и останах доволен от видяното, но за жалост бюджета ми беше ограничен и се спрях на по-евтиният вариант.