Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Здравейте,
днес в магазин ДОМО видях модела SAMSUNG LE-40A656 на промоция за 1599 лв.
Сега като се порових малко намерих по ефтиния модел SAMSUNG LE-40A656-R/B и можеби не съм видял последните дв букви в обузначението на модела!
Иначе каква е разликата между SAMSUNG LE-40A656 и SAMSUNG LE-40A656-R/B ,заслужава ли си цената от 1599 лв. за този модел?
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
Здравейте,
Сега като се порових малко намерих по ефтиния модел SAMSUNG LE-40A656-R/B и можеби не съм видял последните дв букви в обузначението на модела!
Иначе каква е разликата между SAMSUNG LE-40A656 и SAMSUNG LE-40A656-R/B ,заслужава ли си цената от 1599 лв. за този модел?
40A656-R/B значи рециклиран.
Във форума има няколко хора с такъв телевизор и са доволни.
Цитат:
Здравейте,
SAMSUNG LE-40A656-R/B обазначението R/B е съкращение от refurbished. Това са преработени телевизори, които са имали софтуерен проблем, проблем с матрицата, който е отстранен, понякога са мостри които са работили продължително време в магазините и затова са на такава цена. При покупка е хубаво да се огледа за дефекти - изгорели пиксели, неравномерна подстветка и т.н. Телевизорите имат гаранция и могат да се подменят ако възникне проблем, само да отговаря на условията на гаранцията.
Цитат:
Първоначално публикувано от sirgeorge
SAMSUNG LE-40A656-R/B обазначението R/B е съкращение от refurbished. Това са телевизори, които са имали софтуерен проблем, който е отстранен, понякога са мостри които са работили продължително време в магазините и затова са на такава цена. При покупка е хубаво да се огледа за дефекти - изгорели пиксели, неравномерна подстветка и т.н. Телевизорите имат гаранция и могат да се подменят ако възникне проблем, само да отговаря на условията на гаранцията.
В такъв случай ако проблема е бил само софтуерен заслужава ли си да се купи на тази цена (със 700 лв. по - ефтино от "оригинала")?
Последно се чудя, дали SONY 32W4000 или SHARP 32XL8E???
Цената им е почти еднаква и са със сходни параметри, но Sharp-ът има и 100 Hz???
Моля Ви за съвет! Кой от двата модела си заслужава повече???
Благодаря предварително!
Цитат:
В такъв случай ако проблема е бил само софтуерен заслужава ли си да се купи на тази цена (със 700 лв. по - ефтино от "оригинала")?
Аз мисля че не си заслужава да дадеш толкова пари и да вземеш нещо /втора употреба/Много често изкачат наи различни други проблеми,корпусът е надраскан задължително на мострите ,Отварял съм LE-40R71 много от компонентите отзад бяха заменени с неизвестни китайски ,зглобката бе дори с различни видий,като от самия кашон изпаднаха и резервни.Тези телевизори са взети за жълти стотинки или подарък към стандартна партида.За първите такива които доидоха бяха пуснали слуха че са от изложение и са взети с малка отстъпка.После обаче изложенията зачестиха. :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от izol
трябва да ходим до гърция но незная как стои въпроса с гаранцията за толкова пари си заслужава
Цитат:
Заслужава и си и още как-когато излезе модела струваше 2700лв-сега 2100лв
проблема е отстранен в сервиз в Унгария/затова е преоценен/ и вече всичко си му е наред
има и бройки с транспортни дефекти-драскотина-пукната поставка
хубаво е като го купуваш да влезеш в сервизното меню и да видиш колко часа е заработил Цитат:
Първоначално публикувано от 76presley
Последно се чудя, дали SONY 32W4000 или SHARP 32XL8E???
Цената им е почти еднаква и са със сходни параметри, но Sharp-ът има и 100 Hz???
Моля Ви за съвет! Кой от двата модела си заслужава повече???
Благодаря предварително!
вземи SHARP 32XL8E-това е по-добрият избор не само като параметри но и като матрица-а и 100Hz са си голям плюс
Здравейте!
Доста съм изостанал в познанията си в областта на ТВ технологиите и затова на някои хора в този форум гледам като на богове направо... :)
Най-после се наканих и аз да се обзаведа с нов телевизор. Иска ми се да е наистина хубав и да ми върши работа сравнително дълго време. Основно на новата си придобивка ще гледам телевизия, засега съм на аналогов кабел, но ще се вържа на цифрова. Предимно спорт и филми. Филмите и на ДВД също. От изучаването на изписаното тук, заключих че може би плазмата ще ми върши по-добрата работа, в сравнение с LCD...( Игри не играя.) Бюджета първоначално се надявах да не надхвърли 2000 лв., но след "задълбочените" ми анализи реших да взема PANASONIC TH-42PY80P, който е с 200 лв. отгоре. Разстоянието, от което ще се зяпа е между три и шест метра...надявам се да не ми е голям 42-ката.
Може да се каже, че на 99% съм се решил вече на тази покупка - искам просто да проверя дали ще бъда поощрен от разбирачите. Впрочем защо да не попитам и следното - има ли по-евтин вариант за тези параметри и това качество?
За което предварително ви благодаря много!
PS. Понеже се обсъждат и цените в чужбина, да попитам - евентуалната покупка оттам има ли и гаранционно обслужване в България и ако да, дали има и в Бургас? Последния ми въпрос не е толкова важен! Мерси!
Цитат:
Първоначално публикувано от уди а.
Здравейте!
Доста съм изостанал в познанията си в областта на ТВ технологиите и затова на някои хора в този форум гледам като на богове направо... :)
Най-после се наканих и аз да се обзаведа с нов телевизор. Иска ми се да е наистина хубав и да ми върши работа сравнително дълго време. Основно на новата си придобивка ще гледам телевизия, засега съм на аналогов кабел, но ще се вържа на цифрова. Предимно спорт и филми. Филмите и на ДВД също. От изучаването на изписаното тук, заключих че може би плазмата ще ми върши по-добрата работа, в сравнение с LCD...( Игри не играя.) Бюджета първоначално се надявах да не надхвърли 2000 лв., но след "задълбочените" ми анализи реших да взема PANASONIC TH-42PY80P, който е с 200 лв. отгоре. Разстоянието, от което ще се зяпа е между три и шест метра...надявам се да не ми е голям 42-ката.
Може да се каже, че на 99% съм се решил вече на тази покупка - искам просто да проверя дали ще бъда поощрен от разбирачите. Впрочем защо да не попитам и следното - има ли по-евтин вариант за тези параметри и това качество?
За което предварително ви благодаря много!
PS. Понеже се обсъждат и цените в чужбина, да попитам - евентуалната покупка оттам има ли и гаранционно обслужване в България и ако да, дали има и в Бургас? Последния ми въпрос не е толкова важен! Мерси!
Взимай го спокойно. Хубав е модел, а и вече си го харесал.
Притеснението ти трябва дали ще ти е достатъчно голям. За това разстояние спокойно се взима 46 инча, че и нагоре. Тогава обаче ще трябва да добавиш още една хилядарка :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Заслужава и си и още как-когато излезе модела струваше 2700лв-сега 2100лв
проблема е отстранен в сервиз в Унгария/затова е преоценен/ и вече всичко си му е наред
има и бройки с транспортни дефекти-драскотина-пукната поставка
хубаво е като го купуваш да влезеш в сервизното меню и да видиш колко часа е заработил
A за последно били ме посъветвал дали да взема този Самсунг 656 за 1599 лв. или плазма PANASONIC TH-42PV80P http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036466
Ще се гледа главно доста спорт и филми!
Игри не играя и не държа на перфектно качество ако въобще може да се използва(плазмата) за монитор!(моля да ми разясните как се държи плазмата ако се зака4и ким компа)
Благодаря предварително!!!
Привет! :-)
Ако някой търси изгодно LCD с голям диагонал, то
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033248
мисля, че засега е без конкуренция за парите си. :ole
Да не говорим за това, че после може безплатно да ползва целия ми натрупан опит с калибрирането му!
:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Привет! :-)
Ако някой търси изгодно LCD с голям диагонал, то
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033248
мисля, че засега е без конкуренция за парите си. :ole
Да не говорим за това, че после може безплатно да ползва целия ми натрупан опит с калибрирането му!
Да, изключителна оферта.
Не знам как намираш сили да влизаш да гледаш цената му в момента. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
...Не знам как намираш сили да влизаш да гледаш цената му в момента. :)...
Привет lazarus18 :-)
Мога да ти отговоря, като те препратя към един мой по-стар пост, от пролетта, когато все още не си бях избрал TV. :-)
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg297453
Това съм го казал през пролетта, сега също мисля така. Доволен съм от покупката си. Засега.
Цените винаги ще падат :-)
Привет на всички.
Моля за съвет! Трябва ми 32 или 37 инча лсд/плазма - (ще го гледам от не повече от 3 метра). Първо се чудя кое е по-важно - 100те херца или FullHD и дали мога да намеря готин модел до 1600-1700лв. Ще го ползвам главно за Pro Evolution Soccer и да гледам мачове. Ясно ми е че като става въпрос за футбол приоритетни са 100те херца, но наистина ли има явна разлика с 60 херцовите. А за FullHD-то се чудя откъде ще получавам такъв сигнал, че да си взема такъв телевизор. Освен това не ми е ясно дали мога да пусна FullHD сигнал на телевизор който не е Full HD. Как да разбера дали лаптопа ми може да пусне FullHD? Kaртата ми е Nvidia Quadro FX1600M :) Благодаря предварително.