Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Знаете ли на тези renew модели дали казват какъв е бил проблема като го купуваш или не?
Ходих до ТМ всички бройки от 37а656 са свръшили и не чакат други, на 32а656 и 40а656 матриците бяха на Самсунг, по разрових се в руските сайтове и единственото лошо изказване беше това ...
fant
Member
написано 08.10.2008 08:37 Инфо • Приват • Известить модератора • IP
Стою перед выбором ЖК Самсунг, сначала хотел 37A656 но вроде плохая матрица используется и лучше взять 40A656, в ближайшее время (конец октября) в Москве появиться новые серии тв от Самсунг 7 и 8.
Цитат:
Първоначално публикувано от Konstantin
Знаете ли на тези renew модели дали казват какъв е бил проблема като го купуваш или не?
Аз мисля, че няма кой да ти каже такава информация !
Цитат:
Ходих до ТМ всички бройки от 37а656 са свръшили и не чакат други, на 32а656 и 40а656 матриците бяха на Самсунг, по разрових се в руските сайтове и единственото лошо изказване беше това ...
fant
Member
Стою перед выбором ЖК Самсунг, сначала хотел 37A656 но вроде плохая матрица используется и лучше взять 40A656, в ближайшее время (конец октября) в Москве появиться новые серии тв от Самсунг 7 и 8.
Никой няма да ти каже какъв е бил проблема поради простата причина ,че и те не знаят те са там да ги продават, а не да дават обяснения.Ако не знаеш че имат такива модели ще си го отнесеш като нов.и друг път сам писал за тези серии.
Задайте renew, refubrished или refurbished на търсене във форума и ще получите доста изчерпателна информация за въпросната програма на самсунг. Самият аз се двоумих дали да не купя такъв, но след (доста) четене, и след любезните отговори на ЛАЗАРУС18,ЗЛОБАРОВ и няколко други потребители(на които благодаря) се насочих към плазма на панасоник 42РХ8Е. Мисля, че с оглед качеството на сигнала който получавам от кабелния оператор това е оптималния избор относно характеристики/цена.
Цитат:
fant
Member
Като ви гледам колко сте притециозни(за хората които се мислят за а656 37'), искате за 1400лв. модел като за над 2к ама вие си знаете след нова година и това няма да го има , замисли се малко Konstantin ако наистина искаш да си вземеш LCD сега а не след 3,4 месеца какво по-добро от 37' a656 може да се купи ? Според мен нищо , така че който иска LCD сега това за момента е най-доброто като цена/качество и дори размер,другия вариянт е вечното чакане винаги по-скъпото ще е по-добро,по-стойностно и т.н. Затова си позволих и да те коментирам , желая ти успех в избора и всичко най-хубаво.
Цитат:
fant
Member
както и да го погледнеш 32 и 40 са по добри като картина от 37 (поне по мое мнение) поразгледаи и другите марки ако държиш на 37
Цитат:
Първоначално публикувано от L0W_Raider
Като ви гледам колко сте притециозни(за хората които се мислят за а656 37'), искате за 1400лв. модел като за над 2к ама вие си знаете след нова година и това няма да го има , замисли се малко Konstantin ако наистина искаш да си вземеш LCD сега а не след 3,4 месеца какво по-добро от 37' a656 може да се купи ? Според мен нищо , така че който иска LCD сега това за момента е най-доброто като цена/качество и дори размер,другия вариянт е вечното чакане винаги по-скъпото ще е по-добро,по-стойностно и т.н. Затова си позволих и да те коментирам , желая ти успех в избора и всичко най-хубаво.
хахаха жив и здрав да си
Цитат:
Първоначално публикувано от stefanrus
както и да го погледнеш 32 и 40 са по добри като картина от 37 (поне по мое мнение) поразгледаи и другите марки ако държиш на 37
Чудно ми е как го установи това.....имаш еднакви процесори и един и същ тип матрица.....на база на какви критерии в картината?
Samsung са добри като компютърни монитори ,а SONY са добри като телевизори
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Чудно ми е как го установи това.....имаш еднакви процесори и един и същ тип матрица.....на база на какви критерии в картината?
Samsung са добри като компютърни монитори ,а SONY са добри като телевизори
Матриците не са едни и същи на 32 и 40 са на Samsung а на 37 не е Отиваш събираш ги трите телевизора на едно място и ще видиш разликата 32 и 40 са много по контрастни и с по добра картина (неговоря като данни а по възприятие)
Цитат:
Матриците не са едни и същи на 32 и 40 са на Samsung а на 37 не е Отиваш събираш ги трите телевизора на едно място и ще видиш разликата 32 и 40 са много по контрастни и с по добра картина (неговоря като данни а по възприятие)
37" са с A-MVA -разликата е в цветопредаването/в полза на втората/ и дълбочината на черното/в полза на първата/
освен това има още една разлика 37 инчовите са с матова матрица докато 40 инчовите са с гланцова-от там и по-добрият контраст
относно мнението за звука в по-предният ти пост-ако толкова държиш на звука в телевизора си трябваше да си вземеш TOSHIBA те са с говорители ONKYO ако това ти говори нещо-вадят впечатляващ звук за толкова малки размери и като характеристики и като честотна лента
между другото винаги първите серии които се пускат от някой модел в началото са с хубави матрици после следващите серии слагат по-евтини
както бях пуснал един пост преди 7-8 страници Самсунг спират да купуват чужди матрици заради икономическата криза и ще слагат основно свои
hristoslav2 просто си давам мнението така ми изглежда визуално а за звука мисля по натам да го вкарам в колони
Цитат:
hristoslav2 просто си давам мнението така ми изглежда визуално а за звука мисля по натам да го вкарам в колони
хубаво е да си вземеш ресивър-по възможност 7.1 канален и Full Range /5-100.000Hz/ и хубави тонколони с чувствителност над 90db -
гледай като го вземаш да има новите звукови HD формати
Здравейте,
значи искам да кажа,че 37 инчовите модели на А656 са с S-PVA.Преди тоя размер и модел струваше 2099лв сега е 1399лв може би заради друга матрица знам ли.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
хубаво е да си вземеш ресивър-по възможност 7.1 канален и Full Range /5-100.000Hz/ и хубави тонколони с чувствителност над 90db -
гледай като го вземаш да има новите звукови HD формати
не съм го мислил още само е като идея но няма ли възможност да прекарам звука през компа
Днеска отскочих до ТМ за да видя тази работа с голямото намаление на а656 37" .Докато бях там изкараха 3 бройки понеже хората ги копуват като топъл хляб.На всичките матриците им бяха A-MVA.За по задълбочено запознаване с тв-то нямаше как защото пробата на телевизорите се състоеше от включване във контакта и сканиране за програми за да види клиента все пак че вади и картина.