Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Натискай ги. Искай им писмен отказ на английски и после го изпрати до Шарп-Европа, Япония и т.н.
Колко си разочарован от отношението на дистрибутора, от качеството на марката и т.н.
Тук не сме маймуни и за парите си искаме съответното качество.
А ако си го поръчал по Интернет имаш 7 дни по закон, в които
можеш да го върнеш без никакви въпроси.
Другият вариант е да пуснеш програма през компютъра за събуждане на заспали пиксели.
(в случая, че са заспали, а не изгорели).
преди 15 дни го взех ,първия го върнах пак заради пиксели но вчера разговарях с мениджарът им и си ми отказа директно.НИЩО НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ-това му бяха думите. Аргументира се че на предния нямало изгорели ,тои лично проверявал :yikes
Май нещата ще се развият по-добре отколкото си мислех. Преди малко ми се обадиха от Метро (бях им пратил едно е-майл запитване преди да отида на място) и казаха че няма проблем да го сменят. Доволен съм :)
Още миналата седмица четох, че се очаква новия брой на списанието, от което са тестовете! Мерси за линка, интересно е за неспециалисти.
bgm За кой проблем на Panasonic 37PZ70 говориш? От няколко дни имам такъв ТВ от промоцията на ТМ, и мога да споделя следното:
- на двд се държи перфектно за мен, не маже, реалистични цветове.
- има доста настройки за размера на картината и други удобства, удобно меню.
- голямата ми драма е с телевизията, при мен се вижда УЖАСНО!!!!, хем имам и т.нар. цифрова от кейбълтел, утре очаквам да дойдат техници да оправят евентуално сигнала, ако някой се интересува от този ТВ, да пита.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Здравейте
Panasonic 37PZ70 е един чудесен телевизор, и да има проблеми , то аз не съм им обърнал внимание! Но картината му е просто прекрасна, много реални цветове и дълбочина на картината, и с 500 лв надолу заради промоцията! :)
Иначе се радвам че колегите и другите разбиращи хора тук продължават да дават съвети за телевизорите и тн, и аз ще гледам да се включвам от време на време :)
Alex73- хубаво е ,че така са се развили нещата. Ако можеш провери другия преди да го вземеш(при LCD винаги има шанс нещата да са по-зле при следващия). Сподели мнение за ТВ.
Със здраве да си го ползваш. Panasonic 37PZ70 е чудесен ТВ и беше мой избор.
Единственото за което писах още миналата година, може да потърсите в форума:
насича при панорама и това въобще не ми хареса.
Примерно пусни "Катерачът" със Силвестър Сталоун.
На 2,3 мин. има една сцена, в която камерата показва палатката.
Прозорците и започват да се разминават при движението отляво надясно.
И да сте забелязали, че на HD демото което се пуска,
панорами няма, само се сменят кадрите.
малко линкове за сагата Самсунг,Сони,Шарп или кой какво ще строи:
http://www.sciam.com/article.cfm?id=...n-one-third-of
http://www.pcworld.com/businesscente...hout_sony.html
http://www.engadgethd.com/tag/8g/
От цялата ситуация Сони са най-зле(нямат собствено производство на панели) , тъй като Самсунг решава да си строи сам следващия завод 8G. Затова не са чудни плановете на Сони да търси и друг доставчик, тъй като иначе ще изостане от Самсунг. Затова подписва необвързващ мемурандум(non-binding memorandum of intent) със Шарп и евентуално могат да подпишат договор до септември с тях за 1/3 от новия завод на Шарп. Но това може и да не стане, а дори и да стане това ще е само 1/3 от нуждите на Сони. Така че Самсунг и напред ще е основен доставчик за тях(така както и AUO). Сони са готови да участват и в 10G завод заедно със Самсунг ако им предложи. Самсунг пък измислят че ще си правят 11G завод. Така че какво ще стане никой не знае. И кой с кого. Обаче засега строителството на 10G завод си крие извесни рискове, тъй като не е известно какво ще е потреблението на панели от 57" нагоре. А и друга голяма опасност идва от тайванските тигри(AUO,CMO,CPT) които също имат планове за нови заводи. И в един момент да не се получи свръхпроизводство и да затваряме нови заводи. А междувременно LG Philips е вече LG Display(Филипс намалява дяловото си участие). Може да настъпи развод тук. Другото за в бъдеще е коя фирма на коя технология на производство ще заложи(LCD,OLED, LaserTV и др.). Който сбърка тук ще загуби накрая. Малко като плазма и LCD в момента.
Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
Panasonic 37PZ70 е чудесен ТВ и беше мой избор.
Добър модел , но има проблеми при връзване на PC през HDMI.
Май Sony & Sharp направо са се договорили за завода от 10-то поколение в Япония:
http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=22584
Направо не ми се коментира вече нищо!
Просто човек трябва да вземе 40-42" "нещо" с матрица AUO и да се кефи, докато изтече гаранцията. После - нов и това е.
И като си купим "марков" LCD TV какво? Не си сигурен какъв е чипсета, за матрицата да не говорим.
Освен това какъв HD content (Full HD) можем да си пуснем в БГ в момента? Колко човека имат сателит, BD players? BD disc са по 60лв.
Веднага ще ми кажете - от PC!
Да, ама разликата в качеството между Real HD & .mkv, X264 и други компресирани "изпълнения" е като между DVD и XVID!
Гена, завода струва 3,5 милиарда, нали се сещаш колко фирми могат самостоятелно да финансират такова начинание? Освен това ще отвори врати чак 2010-а година, до тогава трябва да сме се обзавели с по нещо, че срамота вече :))
Здравейте
ste1 този телевизор работи при мене всеки ден на такова връзване , и няма проблеми
Освен това съм го пробвал два пъти пак с такова връзване и изобщо не е имало проблеми?
Би ли пояснил какъв е проблема при тебе ?
Цитат:
Първоначално публикувано от ivando
Alex73- хубаво е ,че така са се развили нещата. Ако можеш провери другия преди да го вземеш(при LCD винаги има шанс нещата да са по-зле при следващия). Сподели мнение за ТВ.
Всичко мина нормално. След оправянето на документите отидохме и тествахме друга бройка, която се оказа перфектна (без нито един дефектен пиксел). Носех си лаптопа и тествах телевизора на място с Nokia Monitor Test. От самият телевизор съм много доволен. И на обикновена кабелна телевизия изкарва достатъчно добра картина. До сега бях с 21" CRT, така че разликата е голяма. Сглобката ми се вижда сравнително качествена (Унгарски е). Дистанционното е много ефектно, с подсветка на някои бутони и т.н. Доволен съм. Дано не дава дефекти някакви.
Ей ,че хубава държава,Тошиба 37X3000 от 1799 на 1899 лв.След месец пак ще го намалят на 1799 и ще напишат ,че е в промоция.Няма такава простотия никъде!