Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
alien_1- виж и този ТВ:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037566
Нов модел TOSHIBA 40XF356DG, панел на Самсунг и други добри характеристики. Тошибите имат добра електроника PIXEL PROcessing V. За 2550 лв. и SONY KDL-40D3500AEP е добър избор както и SAMSUNG LE-40F86BD за 2799 лв. Toshiba 32XV500PG е също интересен за тези които търсят 32" Full HD телевизор.
Отново ще го споделя! Интересно, но факт!!!
Въпреки, че нехаресвам тази марка - точно този модел на пук на всички злописания и сравнения с отрицателни УЖ тестове на разни сайтове - грабва окото изцяло.
От горните модели и не само а от всичко което се продава днес (ходих по работа за покупка на няколко тв-та) в Техномаркет
само един единствен модел си заслужава парите и той е:
http://www.samsung.ru/microsite/kino/f8.html
... а колкото до този модел на ТОШИБА - абсолютно съм разочарован! Тествах го. Нищо общо с добрите стари матрици S-IPS.
Някой би ли обяснил малко повече за матриците - видове, разлики между тях, коя марка кои матрици слага.
кажете нещо за този Philips, че ми е мерак да го купя, търся нещо около тази цена ~1200
PHILIPS 32PFL5522
във форима има разисквано за един сходен на този модел PHILIPS 32PFL5[size=10pt]3[/size]22 но не и за PHILIPS 32PFL5522
ако някой има преки впечатления нека сподели
Здравейте,
купих днес Sony KDL 32S3010.
имам проблем с настройките на вградения тунер. кабелния доставчик ми е естнет/кейбълтел/
от автоматично стартитане, избирам българия, после кабел, оттам пълно сканиране, честота авто, айди на мрежата авто и скотрост на предаване 6.875, тип услуги вискич услуи, резултата е намерени 170 канала, но реално виждам само първия тестов пакет, който е на честота 450 мегахерца /най-ниския/, на всичко по-нагоре имам черни канали.
някой със сони с такъв тунер и кейбълтел доставчик, ако може да помогне ...
ръгнал съм единствено аннтения кабел ...
Щом си намерил 170 канала значи това са ти каналите. И при мен има някои черни.
От скоро повечето канали са условно кодирани и ще ти трябва картата за да ги гледаш. За да я поставиш в телевизора ще ти трябва един допълнителен Conax модул.
имам цифров приемник вкъщи с карта.
явно ще ми трябва модул.
идеи откъде и какъв?
Цитат:
Първоначално публикувано от 1948
имам цифров приемник вкъщи с карта.
явно ще ми трябва модул.
идеи откъде и какъв?
Ето тук има хора с твоите проблеми и предложения за решение:
http://www.cabletel.bg/cabletel/foru...er=asc&start=0
А някой виждал ли е новите сонита: 40Е4000, 40Е4020, 4030, 4050 : http://www.sony.bg/view/ShowProductC...Sony+BRAVIA+TV ?
Изглеждат много добре! Някой продава ли ги вече? Колко струват?  :jamaika
Наистина Е4000 серията изглежда добре, ако харесваш бели телевизори :). Но разликата с W4000 е минимална. Има почти всички тунери, дори и HD. Мисля,че още никой не ги продава. W4000 пише че ще се появи май месец, Е4000 в юни.
Цитат:
Първоначално публикувано от pavele
Ох, дано жена ми не го види, че от сумати време опява, че трябвало да имаме бял телевизор. Само заглежда онзи Philips Aurea.
Не мога да отрека, че е ссъс супер дизайн, а и като характеристики не е никак зле.
Малко информация за SAMSUNG LE-37M87BD-R, приема 1920*1080 през VGA, но функцийте ОСТРОТА, ЦВЯТ и НЮАНС не са активни , и картината е леко замазана. В момента съм пуснал само Телевизора към компа.
Само ЯРКОСТ и КОНТРАСТ може да се променя, което не ме устройва и ще търся преходник към HDMI....
Цитат:
Първоначално публикувано от fiuri
Малко информация за SAMSUNG LE-37M87BD-R, приема 1920*1080 през VGA, но функцийте ОСТРОТА, ЦВЯТ и НЮАНС не са активни , и картината е леко замазана. В момента съм пуснал само Телевизора към компа.
Само ЯРКОСТ и КОНТРАСТ може да се променя, което не ме устройва и ще търся преходник към HDMI....
Размазано е защото модела има 2-3% overscan, който не можеш да изключиш при свърване през VGA. Сложи го през HDMI, включи опцията Just Scan и ще е значително по-добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Размазано е защото модела има 2-3% overscan, който не можеш да изключиш при свърване през VGA. Сложи го през HDMI, включи опцията Just Scan и ще е значително по-добре.
Ясно...
Много ми се искаше да не питам и аз за конкретни модели и съвети, но за съжаление (или за щастие) има толкова много модели и модификации, че просто се обърках и не намерих отговор на моите колебания. Та по същество. Търся си телевизор 32'. Към момента съм се спрял на 4 модела:
LG 32LB75; Philips PFL 3512d; Philips PFL 5522d; Philips PFL 5322d. Ако пък можете да ме посъветвате за някой друг модел като цена до 1400, макс 1500лв ще съм ви много благодарен.